Lampiran Split Pad Pro Hori untuk Suis berharga $20 terlalu banyak

Anda mungkin sudah tahu tentang $59.99 Split Pad Pro Hori, yang membayangkan semula pengawal Joy-Con Nintendo Switch seolah-olah mereka dibijak di gim. Hori melancarkan pengawal beberapa tahun yang lalu bersama Daemon X Machina. Ia dibuat untuk orang yang bertangan besar, atau lebih tepat lagi, sesiapa sahaja yang tangannya terasa sempit menggunakan kawalan yang disertakan Switch. Seperti Joy-Cons, Split Pad Pro meluncur ke bahagian tepi Suis anda, tetapi ia adalah kira-kira dua kali lebih lebar, lebih tebal dan mempunyai cengkaman dan kontur yang ergonomik. Setiap butang, pencetus dan batang lebih besar dan, dengan itu, lebih mudah dikawal. Dengan perubahan tersebut, Switch terasa seperti konsol yang sama sekali berbeza (dan lebih baik) untuk dimainkan semasa dalam perjalanan.

Sejak debutnya pada akhir 2019, Hori telah mengeluarkan beberapa jalur warna, tetapi minggu ini, syarikat itu melancarkan aksesori yang sama sekali baharu. Ia dipanggil Split Pad Pro Attachment, yang menggabungkan pad permainan seperti Joy-Con dengan lampiran USB berwayar yang boleh membenarkannya digunakan dengan Suis anda semasa dalam mod dok.

Bicu fon kepala dipasang pada bahagian bawah lampiran, dengan butang untuk melaraskan kelantangan berdekatan.

Lampiran adalah ringan pada ciri tambahan memandangkan harganya $79.99, di luar memberi anda pilihan pengawal berwayar. Ia menawarkan bicu fon kepala dan terdapat butang untuk melaraskan kelantangan atau meredam mikrofon fon kepala anda, jika ia mempunyai satu. Itu benar-benar keseluruhan padang untuk berkas baharu ini, dan anehnya, lampiran itu tidak boleh dibeli secara berasingan.

Terdapat sedikit sebab untuk pemilik Split Pad Pro semasa berasa terdorong oleh lampiran, tetapi ia lebih memikat untuk pembeli kali pertama. Walaupun, jika anda meluangkan lebih banyak masa menggunakan Suis semasa dalam perjalanan daripada berlabuh, saya cadangkan hanya mendapatkan pad permainan untuk menjimatkan wang. Untuk aksesori yang begitu mahal, rasanya terhad untuk disambungkan ke Suis melalui kabel, apatah lagi fon kepala akan menjuntai kabel lain di antara anda dan TV. Dan bergantung pada persediaan permainan anda, kabel sepanjang hampir 10 kaki mungkin tidak cukup panjang.

Hori mungkin akan membuat hujah yang sah bahawa harga $79.99 sepadan dengan kos membeli satu set pengawal Joy-Con. Namun begitu, pad Split Pad Pro itu sendiri terjejas dengan serius dari segi ciri berbanding Joy-Con Nintendo. Mereka tidak boleh berfungsi secara wayarles (seperti dalam, semasa tertanggal daripada Suis anda), dan mereka tidak mempunyai gemuruh, NFC untuk Amiibo, dan sasaran giroskopik untuk permainan yang menyokongnya. (Walaupun masing-masing mempunyai dayung belakang boleh pasang semula apabila ia disambungkan terus ke Suis anda.) Setakat penyesuaian, dayung pada pad permainan kiri boleh dipetakan ke mana-mana fungsi di Split Pad Pro kiri, kecuali untuk tolak dan butang tangkapan skrin. Ia serupa di sebelah kanan, hanya meninggalkan tambah dan butang rumah.

Namun, di sebalik nilainya yang mengelupas, saya seronok menggunakan Split Pad Pro Attachment — sebahagian besarnya kerana rasa senang menggunakannya. kalau awak sayang Pengawal Switch Pro wayarles Nintendo seperti yang saya lakukan, pengawal Hori ini menirunya dengan baik sebagai pad permainan bersaiz biasa yang selesa. Kayu analog Split Pad Pro, pencetus dan butang terasa sama responsifnya dengan Nintendo, dengan faedah tambahan (atau kegusaran, bergantung pada orang) berwayar dan tidak perlu mengecas semula.

Lampiran Hori Split Pad Pro

Split Pad Pro kekal sebagai pembelian yang sangat baik, dengan butang besar dan genggaman yang selesa.

Lampiran Hori Split Pad Pro

Kord lampiran adalah sekitar 10 kaki panjang, yang mungkin sesuai atau mungkin tidak untuk persediaan permainan anda.

Peliknya, saya juga suka menggunakannya sebagai pad permainan PC untuk bermain permainan seperti itu Cincin Elden. Dengan permainan itu, saya tidak kisah kekurangan getaran produk ini. Steam mengenalinya serta-merta, dan jika anda boleh melepasi beberapa butang muka yang tidak sepadan dengan apa yang ada pada skrin, ia adalah pengalaman yang lancar — sekurang-kurangnya dari segi kawalan. Walaupun lampiran boleh menambah atau mengurangkan kelantangan dalam Windows, laluan audio dengan bicu fon kepalanya tidak berfungsi. Sukar untuk menyebut bahawa kecacatan dalam produk yang lebih dimaksudkan sebagai aksesori Suis, tetapi ia mengecewakan.

Setiap kali saya menunjukkan Lampiran Split Pad Pro kepada orang di pejabat kami, kegembiraan awal menjadi kekeliruan apabila saya menerangkan harga dan betapa sedikit kemampuan lampiran itu sendiri. Ia akan menjadi cerita yang sedikit berbeza jika Hori mula memasukkannya bersama Split Pad Pro untuk perbezaan harga yang lebih kecil. Tetapi seperti sedia ada, pad Split Pad Pro adalah satu-satunya aspek penting dalam berkas ini, bukan lampiran.

Fotografi oleh Cameron Faulkner / The Verge

We would love to thank the author of this article for this amazing content

Lampiran Split Pad Pro Hori untuk Suis berharga $20 terlalu banyak


Discover our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/