Laporan: Apple sedang bersiap sedia untuk melancarkan ‘banjir’ peranti baharu bermula musim luruh ini

Apple bersedia untuk mengeluarkan banyak peranti baharu antara musim gugur ini dan awal tahun 2023, menurut laporan daripada BloombergMark Gurman. Apa yang Gurman gambarkan sebagai “banjir” produk dilaporkan akan merangkumi empat peranti iPhone 14, satu set iPad baharu, tiga Apple Watches, beberapa Mac yang dinaik taraf M2 / M3, sepasang tunas AirPods Pro yang disegarkan, HomePod baharu dan model Apple TV yang dipertingkatkan spesifikasi.

Mari kita pecahkan ramalan ini.

Walaupun Apple mengumumkan dua Mac baharu dengannya pemproses M2 perdana pada Persidangan Pembangun Sedunia (WWDC) awal bulan ini, Gurman menjangkakan untuk mencari cip itu — dan variasinya — dalam beberapa peranti lain. Ini termasuk M2 Mac mini, M2 Pro Mac mini, M2 Pro / M2 Max 14 dan 16-inci MacBook Pro, serta M2 Ultra / M2 Extreme Mac Pro. Sudah tentu, terdapat alat dengar realiti campuran Apple yang telah lama dikhabarkan, iaitu juga dijangka datang dengan cip M2. Jika ini tidak cukup menggembirakan, Gurman berkata pemproses M3 Apple sudah dalam kerja-kerja, dan mungkin akan muncul dalam komputer riba MacBook Air 13 dan 15 inci yang akan datang tahun depan.

Kita sudah tahu bahawa Apple sedang bersiap sedia untuk melancarkan iPhone 14 pada musim gugur ini, dan laporan Gurman menawarkan rangkuman semua khabar angin yang berlegar-legar sepanjang tahun lalu. Untuk satu, hanya Model Pro dan Pro Max dilaporkan akan menerima cip A16 yang baharu dan lebih berkuasaserta sokongan untuk paparan sentiasa dihidupkan. Model iPhone 14 Pro juga sepatutnya disertakan sensor kamera 48 megapiksela takuk baharu yang menampilkan “potongan berbentuk pil” untuk Face ID, dan kamera swafoto gaya tebuk lubang. Gurman berkata iPhone 14 standard akan mempunyai cip A15 yang disertakan dengan iPhone 13, dengan variasi 6.7 inci menggantikan model Mini.

Dari segi iPad, laporan Gurman menunjukkan bahawa Apple akan melancarkan model iPad Pro 11 inci dan 12.9 inci yang dilengkapi M2 pada akhir tahun ini, sebagai tambahan kepada iPad yang lebih besar antara 14 dan 15 inci akan datang dalam “tahun depan atau dua.” Gurman juga menyokong khabar angin lebih awal daripada 9to5Macyang menunjukkan bahawa yang baru iPad peringkat permulaan akan datang dengan cip A14, 5G dan sambungan USB-C.

Apple juga dijangka mengeluarkan tiga model Apple Watch baharu pada musim luruh ini: Siri Watch standard 8, SE baharu dan jam tangan yang lebih “lasak”. menjurus kepada orang ramai ke dalam “sukan lasak.” Gurman menyatakan bahawa walaupun cip S8 hadir dalam Watch Series 8 akan datang akan menawarkan tahap prestasi yang sama seperti cip S7 dan S6 sebelumnya, Watch yang akan datang tahun depan dilaporkan akan menampilkan pemproses yang dinaik taraf. Gurman juga mengharapkan Apple untuk hentikan Siri 3 kejatuhan ini memihak kepada SE baharu, yang juga boleh datang dengan pemproses S8 — lompatan daripada cip S5 yang disertakan dengan model SE 2020.

Apple tidak banyak bercakap tentang tvOS di WWDC, bagaimanapun, Gurman berkata syarikat itu sepatutnya mendedahkan Apple TV baharu dengan cip A14 dan lebih sedikit RAM pada musim gugur ini. Ini menyediakan peranti untuk “keupayaan permainan tambahan” yang boleh kita lihat dalam tvOS 16, kata Gurman.

Apple juga bersedia untuk melancarkan HomePod yang dinaik taraf – tetapi mungkin tidak sehingga tahun depan. Menurut Gurman, HomePod yang akan datang akan datang dengan saiz dan tahap prestasi yang sama seperti HomePod asal dikeluarkan pada 2018. Ia dijangka mempunyai cip S8, paparan yang disegarkan dan potensi sokongan “fungsi berbilang sentuhan”.

Fon telinga AirPods Pro juga akan dinaik taraf, dengan Gurman meramalkan cip baharu dan bunyi yang dipertingkatkan. Mudah-mudahan, ini bermakna sokongan untuk audio losslessyang dikhabarkan oleh penganalisis rantaian bekalan Ming-Chi Kuo awal tahun ini.

We would love to thank the writer of this write-up for this incredible web content

Laporan: Apple sedang bersiap sedia untuk melancarkan ‘banjir’ peranti baharu bermula musim luruh ini


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/