Laporan: Kekecewaan Terhadap Rusuhan Selepas Ia Menggugurkan Mandat Vaksin Tergesa-gesa Kembali Ke Pejabat

Seorang peminat League of Legends berdiri di hadapan orang ramai dan memegang kepala mereka kerana tidak percaya.

Foto: Josh Lefkowitz (Imej Getty)

Liga Legenda pembuat Riot Games kembali ke pejabat mulai minggu ini dan tidak semua orang gembira mengenainya, menurut laporan baharu oleh Titik jalan. Mengikuti garis panduan tempatansyarikat yang berpangkalan di LA itu menggugurkan mandat vaksin dan topengnya walaupun covid-19 terus merebak, menyebabkan seorang pekerja semasa menyamakannya dengan Riot bermain “rolet Rusia” dengan kesihatan orang ramai.

Seperti banyak syarikat lain, Riot Games sedang mara ke hadapan dengan rancangan kembali ke pejabatnya beberapa bulan selepas lonjakan terbesar dalam jangkitan sejak wabak itu bermula. Mereka yang ditugaskan di kampus LA Riot perlu berada di pejabat tiga hari seminggu, Titik jalan laporan. Bagaimanapun, ketua pegawai keselamatan Christopher Hymes baru-baru ini memaklumkan kepada pekerja di Slack bahawa syarikat itu akan menggugurkan keperluan vaksin dan topeng untuk kakitangan di pejabat itu. Pekerja yang tidak divaksinasi juga tidak perlu lagi menjalani ujian covid biasa.

“Saya marah atasnya,” kata pekerja Riot semasa Titik jalan. “Ia adalah dasar bodoh dan sia-sia yang dilakukan pada masa yang sukar, dan dikendalikan tanpa jaminan sebenar keselamatan kami.”

Titik jalan juga melaporkan prosedur kembali ke pejabat baru diumumkan hanya selepas saluran Slack “Riot Unplugged” untuk melepaskan dan bertanya soalan ditutup, dan selepas tingkap telah ditutup untuk meletakkan jawatan dengan faedah dan pemberhentian lanjutan.

Baca Lagi: Riot Games Mencapai $100 Juta Penyelesaian Dalam Tuntutan Diskriminasi Jantina

Riot Games tidak segera menjawab permintaan untuk komen. Seorang jurucakap memberitahu Titik jalan bahawa topeng masih sangat digalakkan dan penginapan kerja-dari-rumah khas dibuat untuk pekerja yang mempunyai keperluan perubatan tertentu. Penjarakan sosial juga masih digalakkan, dan Riot nampaknya menggunakan teknologi RFID untuk melakukan pengesanan kenalan dan menghantar makluman segera kepada sesiapa sahaja yang mungkin pernah berhubung dengan rakan sekerja yang kemudiannya disahkan positif covid.

Industri permainan video mengalami perubahan besar semasa pandemik, menyediakan kerja jauh untuk kumpulan pembangun yang diperlukan untuk membuat filem blockbusternya. Studio besar dan kecil ada salahkan covid sebahagiannya untuk kelewatan permainan utamatetapi cabaran juga datang bersama-sama kebebasan dan fleksibiliti baharu untuk pekerja dalam bidang yang persaingan untuk mendapatkan bakat menjadi sengit dan mahal dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Kotaku secara peribadi telah mendengar pendapat yang bercanggah daripada pemaju tentang sama ada kerja jauh adalah mampan untuk selama-lamanya. Ada yang mengatakan ia menawarkan beberapa kelebihan dengan sedikit kelemahan, manakala yang lain mengatakan kekurangan hubungan secara langsung telah menjadikan beberapa aspek pembangunan permainan, terutamanya pada projek besar, lebih kucar-kacir daripada sebelumnya.

Akhirnya, terpulang kepada pekerja di studio dan penerbit individu untuk membuat keputusan sendiri. Berita di Riot datang hanya seminggu selepas pengurusan di Activision Blizzard mengumumkan ia menggugurkan mandat vaksinnya sendiri. Sebagai tindak balas, sekumpulan pekerja dengan Perikatan Pekerja ABK mengumumkan pemberhentian melainkan syarikat itu mengubah haluan pada rancangan pulang ke pejabat semasanya.

Activision Blizzard serta-merta menyokong sebahagian daripada rancangan itu, mengumumkan bahawa studio individunya boleh memutuskan sendiri sama ada untuk memulakan mandat vaksin, tetapi pada masa ini tidak semuanya mempunyai. Perikatan Pekerja ABK meneruskan pemberhentian kerja keempatnya awal minggu ini dan masih menyeru mandat vaksin dan pilihan bekerja dari rumah sepenuhnya untuk dipulihkan di seluruh syarikat.We wish to say thanks to the author of this post for this outstanding content

Laporan: Kekecewaan Terhadap Rusuhan Selepas Ia Menggugurkan Mandat Vaksin Tergesa-gesa Kembali Ke Pejabat


Check out our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/