Lexus Mematikan Ciri-ciri yang Diikat dengan 3G pada Hampir Semua Model 2010-2018

Imej untuk artikel bertajuk Lexus Is Shutting Off Features Tied to 3G on Almost All 2010-2018 Models

Foto: Lexus

Sebilangan besar 2010-2018 Lexus kenderaan telah kehilangan semua kemudahan dan ciri keselamatan yang terikat dengan Lexus Enform perkhidmatan sekarang itu 3G sedang ditamatkan secara berperingkat di AS oleh rangkaian mudah alih utama. Ini adalah berita buruk untuk pemilik tertentu – dan secara relatif baru — Model Lexus yang bergantung pada standard wayarles lama untuk ciri seperti kunci/buka kunci jauh, mula jauh dan penjejakan kenderaan yang dicuri.

The Tapak sokongan Lexus mengatakan bahawa tiada rancangan untuk menyesuaikan semula radio selular moden yang beroperasi pada rangkaian mudah alih yang lebih baharu (seperti LTE atau 5G) dalam model yang terjejas. Satu-satunya komponen yang tidak terjejas ialah sistem navigasi, tetapi hampir keseluruhan keseluruhan perkhidmatan Lexus Enform yang dilengkapi pada model Lexus tertentu terikat dengan 3G, yang mana syarikat telekomunikasi utama mula tenggelam awal tahun ini.

Imej untuk artikel bertajuk Lexus Is Shutting Off Features Tied to 3G on Almost All 2010-2018 Models

Foto: Lexus

Proses pemberhentian 3G secara beransur-ansur kini telah menjadi tempat yang sukar bagi pemilik semua model Lexus dari 2010-2017, dan Lexus GX 2018. Terdapat segelintir pengecualian di sana sini, tetapi kebanyakannya berkaitan dengan kereta yang tidak mempunyai sambungan wayarles pada mulanya.

Perkhidmatan luar talian ialah Lexus Enform Safety Connect, Lexus Enform Destination Assist, Lexus Enform Remote dan Lexus Enform Service Connect.

Safety Connect included automatic collision notifications, an emergency assistance button, enhanced roadside assistance and a stolen vehicle locator; Destination Assist enabled a 24-hour live response line to help if you got lost; Remote included, uh, remote vehicle start/stop, lock/unlock, vehicle finder, guest driver monitor, Alexa or Google Assistant and, worst of all, key fob start; finally, Service Connect included vehicle health reports and maintenance alerts.

The services are officially terminated as of October 31, and Lexus will give prorated refunds to customers who had active subscriptions. Some features are being migrated to the Lexus App Suitetermasuk Alexa dan Carian Destinasi, tetapi ini nampaknya tidak berciri sepenuhnya seperti sistem Lexus Enform yang keluar.

Ia bukan seperti penutupan 3G telah ditutup atau tidak dijangka, tetapi ia masih akan menjadi kebangkitan yang tidak sopan bagi pemilik. Ramai daripada mereka telah menjangkakan ciri dan kemudahan ini, yang didayakan sambungan wayarles dalam kereta mewah mereka — ciri yang mereka bayar.

Sudah tentu, kaveat di sini ialah ciri ini tersedia apabila pemilik membeli kereta mereka dari 2010-2018, dan tidak ada jaminan jelas bahawa apa-apa yang bergantung pada teknologi atau telekomunikasi akan kekal selama-lamanya, tetapi ini agak menyengat. Terutama apabila ia datang kepada perkhidmatan yang tidak mempunyai untuk membonceng rangkaian mudah alih untuk berfungsi — seperti apa-apa yang berkaitan dengan fob kekunci, yang boleh menggunakan komunikasi gelombang pendek atau garis pandang.

Sukar untuk menyalahkan Lexus atau Toyota — sesetengahnya Toyota model juga kehilangan ciri yang terikat dengan 3G — untuk sesuatu yang di luar kawalan mereka, tetapi ia masih kelihatan seperti kelalaian. Apabila dihubungi untuk mendapatkan komen untuk mengesahkan sama ada terdapat sebarang rancangan untuk pengubahsuaian pada masa hadapan, Lexus berkata tidak ada rancangan untuk menawarkan atau menjual perkakasan yang dikemas kini untuk memulihkan ketersambungan.

Imej untuk artikel bertajuk Lexus Is Shutting Off Features Tied to 3G on Almost All 2010-2018 Models

Foto: Lexus

We would like to give thanks to the author of this article for this incredible web content

Lexus Mematikan Ciri-ciri yang Diikat dengan 3G pada Hampir Semua Model 2010-2018


Our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/