Logitech akhirnya membuat papan kekunci mekanikal tanpa wayar dengan susun atur Mac sebenar

Besarkan / MX Mechanical untuk Mac Logitech mempunyai susun atur mesra Apple.

Scharon Harding

Logitech telah mengesahkan Mac Mini Mekanikal MX papan kekunci tanpa wayar. Maksudnya, ia telah mencipta versi papan kekunci yang dipotong untuk orang yang menggunakan komputer Mac. Logitech MX Mechanical Mini untuk Mac menyertai sebilangan kecil papan kekunci mekanikal yang direka untuk macOS, daripada penggunaan legenda Pilihan dan Perintah kepada sokongan perisian dan estetika seperti Apple. Ia dibina untuk persediaan tanpa kabel dan mempunyai penaipan yang menyenangkan tetapi ia tidak sesuai untuknya papan kekunci mekanikal peminat yang menyukai pelbagai pilihan suis, topi kekunci premium atau kebolehprograman tinggi… atau numpad.

Reka letak Mac sebenar

Logitech mengeluarkan MX Mechanical Mini, papan kekunci 75 peratus, bersama dengan saiz penuh Logitech MX Mechanical dalam bulan May. Papan kekunci Bluetooth LE mudah alih boleh bersambung secara wayarles kepada tiga peranti, membolehkan pengguna memilih peranti yang mereka kawal dengan menekan Fn dan 1, 2 atau 3. Secara rasminya, peranti tersebut boleh menjalankan Windows, macOS, ChromeOS, Linux, Android, iOS, atau iPadOS. Oleh sebab itu, legenda utama memenuhi keperluan pengguna Windows dan Mac. Baris bawah termasuk kunci yang boleh menjadi Option atau Start/Windows dan satu yang berfungsi sebagai Command atau Alt.

MX Mechanical untuk Mac tidak begitu neutral. Reka letaknya hanya termasuk legenda Mac, menjadikan baris bawah kelihatan lebih bersih daripada MX Mechanical Mini asal.

Tiada kunci Windows di sini.
Besarkan / Tiada kunci Windows di sini.

Scharon Harding

MX Mechanical untuk Mac masih menyokong pemasangan Bluetooth LE dengan sehingga tiga peranti dan berfungsi dengan baik apabila saya menggunakannya dengan Windows 11 dan 10 komputer, seperti yang diberitahu oleh wakil Logitech kepada saya. Walau bagaimanapun, Logitech hanya menyenaraikan macOS, iOS dan iPadOS sebagai platform yang disokong secara rasmi untuk siri peranti MX-for-Macnya, jadi sokongan mungkin tidak begitu membantu jika papan kekunci mula bertindak pelik dengan mana-mana OS lain.

Dan tidak seperti MX Mechanical Mini asal, versi Mac tidak termasuk dongle USB-A. Anda masih boleh memasangkan papan kekunci dengan penerima USB Logitech yang dibeli secara berasingan, tetapi Logitech tidak membuat dongle USB-C untuk pengguna Mac yang lebih suka kesederhanaan dongle atau potensi untuk mengurangkan kependaman dan tidak mempunyai sebarang USB-A pelabuhan.

Semua pengguna Mac suka putih dan kelabu, bukan?

Anda mungkin juga perasan bahawa MX Mechanical Mini untuk Mac kelihatan lebih putih dan lebih cerah daripada rakan sejawatnya yang lebih platform-agnostik. Dalam taklimat akhbar, wakil Logitech berkata syarikat itu menyasarkan untuk memadankan estetika Apple dengan lebih baik. Papan kekunci menambah pop terang pada meja saya, dan plat atas logam perak berkilauan yang terletak di atas dasar plastik berwarna kelabu menyampaikan pizzaz halus. Namun, rasanya mengehadkan bahawa pengguna Mac tidak ditawarkan sekurang-kurangnya skema warna yang lebih gelap daripada MX Mechanical Mini asal (dan sebaliknya). Logitech menganggap bahawa kerana anda menggunakan Mac, anda mahukan papan kekunci yang lebih putih.

Kap kekunci putih, bagaimanapun, tidak mudah untuk dijaga kebersihannya, terutamanya apabila ia adalah plastik ABS, yang dikenali untuk menarik kesan calar jari lebih daripada yang baik PBT. Tudung kekunci kurang licin dan berlendir berbanding ABS biasa tetapi masih licin dan kurang cengkaman. Legenda itu diukir dengan laser dengan salutan pelindung ditambah di atasnya, tetapi ia masih akan pudar selepas penggunaan yang berat dan kerap.

Tidak seperti MX Mechanical Mini asal, yang boleh anda beli dengan suis linear, sentuhan atau klik berprofil rendah daripada Kailh, MX Mechanical Mini untuk Mac hanya mempunyai suis sentuhan profil rendah Kailh. Seorang wakil Logitech memberitahu saya bahawa ini adalah kerana pengguna Mac cenderung menginginkan sesuatu yang lebih senyap dan dengan maklum balas sentuhan yang kuat.

We want to say thanks to the writer of this article for this remarkable web content

Logitech akhirnya membuat papan kekunci mekanikal tanpa wayar dengan susun atur Mac sebenar


You can find our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/