Logitech G Cloud Gaming Handheld bernilai $350 akan tiba pada bulan Oktober | Engadget

Logitech adalah hosting satu acara hari ini, di mana ia mendedahkan beberapa produk baharu untuk pemain dan penstrim. Butiran tentang salah satu daripada yang bocor lebih awal sebagai halaman prapesanan untuk Logitech G Cloud Gaming Pegang Tangan pergi secara langsung di Amazon Kanada agak awal. Syarikat itu kini secara rasmi melancarkan peranti itu.

Menurut penyenaraian, iaitu dikesan oleh Lbabinz di Twitter, Cloud Gaming Handheld akan tiba pada 18 Oktober dan berharga $400 CAD. Bahan akhbar Logitech, sebaliknya, mengatakan produk itu akan dihantar bulan depan. Sistem juga akan boleh didapati dari Amazon di AS, dengan kos $350 USD, atau $300 jika anda prapesan. Itu agak mahal untuk pegang tangan permainan awan khusus, terutamanya memandangkan Nintendo Switch OLED adalah harga yang sama (dan boleh dipecahkan untuk menjalankan perkhidmatan permainan awan).

Logitech

Spesifikasi dan reka bentuk selaraskan dengan butiran yang bocor dari akhir Ogos. Anda akan dapat menstrim permainan dalam 1080p pada sehingga 60 bingkai sesaat pada skrin sentuh tujuh inci, 450-nit. Pegang tangan, yang merupakan tablet Android tersuai yang ditempatkan di dalam unit pengawal, menawarkan maklum balas haptik, kawalan giroskop dan butang boleh pasang semula. Ia mempunyai input yang anda jangkakan, termasuk D-pad, butang muka, dwi batang ibu jari, bampar dan pencetus, bersama-sama dengan butang pilihan pada kedua-dua belah, butang G dan butang Laman Utama.

Kerana anda akan menstrimkan permainan untuk sebahagian besar, Cloud Gaming Handheld tidak memerlukan satu tan kuasa pemprosesan. Itulah satu kemungkinan sebab mengapa Logitech telah dapat mengehadkan berat kepada 463g, atau hanya lebih satu paun. Sebagai perbandingan, Nintendo Switch mempunyai berat 0.88 paun (398g) apabila Joy-Cons dipasang dan Dek Stim berat sekitar 1.5 paun (669g).

Peranti ini berjalan pada Qualcomm Snapdragon 720G octo-core. Ia mempunyai 4GB LPDDR4x RAM dan 64GB storan, yang boleh dikembangkan melalui slot microSD. Logitech mendakwa bateri akan berjalan sehingga 12 jam dengan sekali cas. Jika kuasa dimatikan, ia akan dicas semula sepenuhnya dalam masa sekitar 2.5 jam melalui kabel USB-C.

Terdapat pembesar suara stereo dan mikrofon stereo, yang menawarkan pembatalan gema dan penindasan hingar. Di samping itu, peranti ini mempunyai sokongan fon kepala Bluetooth 5.1 dan USB-C, serta, untungnya, bicu fon kepala 3.5mm.

Logitech G Cloud Gaming Pegang Tangan

Logitech

Logitech dan Tencent (yang membina peranti bersama-sama) bekerjasama dengan Microsoft dan NVIDIA untuk memastikan terdapat sokongan asli untuk Permainan Awan Xbox dan GeForce Sekarang. Anda akan dapat menggunakan Pautan Steam apl untuk bermain permainan dari PC anda dari jauh, manakala apl Xbox menyokong mainan jauh daripada konsol. Logitech menyatakan bahawa pengguna akan dapat memuat turun aplikasi dari Gedung Google Play. Jadi, anda sepatutnya boleh mengakses yang seperti itu Google Stadia dan Amazon Lunaserta apl media sosial, permainan Android dan perkhidmatan video penstriman seperti YouTube dan Netflix (anda boleh menggunakan peranti dalam mod tablet).

“Apa yang kami mahu lakukan ialah mencabar diri kami sendiri untuk membina peranti yang dioptimumkan dengan sempurna untuk permainan awan,” Ujesh Desai, naib presiden dan pengurus besar Logitech Gaming, berkata dalam satu kenyataan. “Ini bermakna kawalan ketepatan – serupa dengan kawalan tinggi end Xbox controller – skrin HD yang besar, hayat bateri yang menakjubkan dan reka bentuk yang ringan supaya pemain boleh menikmati sesi permainan yang panjang, tanpa sebarang kompromi.”

Kemas kini 12:12 PM ET: Menambahkan lebih banyak butiran daripada Logitech.

Semua produk yang disyorkan oleh Engadget dipilih oleh pasukan editorial kami, bebas daripada syarikat induk kami. Beberapa cerita kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Semua harga adalah betul pada masa penerbitan.We want to say thanks to the writer of this write-up for this remarkable web content

Logitech G Cloud Gaming Handheld bernilai $350 akan tiba pada bulan Oktober | Engadget


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/