Malah pengguna iPad M1 akan mendapat manfaat daripada Apple membawa Pengurus Peringkat ke perkakasan yang lebih lama

Pengurus Peringkat akan datang ke lebih banyak iPad Pro dengan iPadOS 16, dan itu adalah perubahan dasar yang patut dipuji. Apple pada asalnya merancang untuk mengehadkan ciri multitasking baharu kepada iPad yang dikuasakan oleh cip M1nya. Walaupun terdapat beberapa kelemahan peralihan ciri ini, perubahan itu menjadi petanda baik untuk kelas asal iPad.

Penerimaan Pengurus Peringkat

Memandangkan Pengurus Peringkat dan iPadOS 16 masih belum dikeluarkan, kami belum melihat bilangan apl pihak ketiga yang akan mengeluarkan kemas kini yang mengoptimumkan ciri baharu. epal meluas secara meluas Walau bagaimanapun, bilangan iPad yang sudah ada di alam liar yang akan berfungsi dengan Pengurus Peringkat.

Sebelum perubahan rancangan hari ini, mempertingkatkan apl untuk Pengurus Peringkat hanya menjejaskan pengguna dengan iPad Pro dan iPad Air yang terkini. Bergantung pada apl, pembangun boleh mewajarkan secara munasabah untuk tidak mengutamakan peningkatan Pengurus Peringkat berbanding ciri yang boleh digunakan oleh lebih ramai pengguna.

Apple tidak mengeluarkan data jualan, tetapi termasuk Kebaikan iPad 2018 dan 2020 bermakna lebih ramai pengguna akan benar-benar mengalami Pengurus Peringkat.

Adakah sokongan paparan luaran akan bertambah baik?

Bahagian yang mengecewakan keluaran iPadOS 16.1 beta 3 hari ini ialah sokongan paparan luaran telah dialih keluar. Apple menggunakan ciri ini untuk akhir tahun ini. Sokongan paparan luaran juga masih memerlukan M1 dan ke atas seperti yang dirancang pada asalnya. Itu lebih munasabah daripada meninggalkan Pro iPad 2018 dan 2020 sama sekali.

Sokongan paparan luaran melalui Pengurus Pentas memerlukan monitor, tetikus dan papan kekunci supaya ciri khusus ini akan menjadi lebih khusus daripada pengalaman berbilang tugas umum. Ia juga merupakan salah satu aspek yang lebih mengganggu Pengurus Peringkat.

Memberi sokongan paparan luaran lebih banyak masa untuk membakar adalah langkah yang betul. Pada skala iPadOS, Pengurus Peringkat secara amnya ialah ciri yang bercita-cita tinggi. Jika Apple mahu Pengurus Peringkat digunakan dan tidak diabaikan, membuat kesan pertama yang baik dengan pengguna adalah penting.

Walau bagaimanapun, kita tidak sepatutnya mengharapkan sokongan paparan luaran untuk memperoleh lebih banyak ciri pada masa ini. Apple jelas bekerja di belakang jadual dan memberi tumpuan untuk mendapatkan asas yang betul terlebih dahulu. Kami masih boleh mengimpikan Pengurus Peringkat yang lebih berkebolehan pada M2 iPad Pros, dan monitor Apple berharga di bawah Paparan Studio akan dipasangkan dengan baik.

Selain itu, perubahan ini akan menjejaskan sesetengah pengguna iPad Pro dan iPad Air yang telah menggunakan sokongan paparan luaran dalam versi beta. Mengemas kini kepada iPadOS 16.1 beta 3 mengalih keluar sokongan. Walau bagaimanapun, menjelang akhir tahun ini, kerugian ini diharapkan dapat dipulihkan.

Kesimpulan

Kami tidak akan tahu tahap kestabilan Stage Manager pada pelancaran sehingga Apple memberikan tarikh keluaran iPadOS 16. Keputusan masih keluar tentang keberkesanan masa tambahan untuk membangunkan ciri tersebut. Anda tidak perlu melihat jauh untuk mencari pengkritik yang mendapati pelaksanaan keseluruhannya cacat.

Langkah Apple hari ini membantu memulihkan reputasi Pengurus Peringkat sejak Jun, bagaimanapun, dan perbincangan mengenai penangguhan atau meninggalkan ciri itu telah ditamatkan.

Adakah perubahan dasar hari ini menjejaskan iPad Pro anda? Adakah anda seseorang yang ingin melihat Pengurus Peringkat pada lebih banyak iPad yang belum disenaraikan lagi? Kongsi pendapat anda dalam komen!

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.

1664344256 766 Malah pengguna iPad M1 akan mendapat manfaat daripada Apple membawa


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:

We would like to give thanks to the author of this write-up for this outstanding material

Malah pengguna iPad M1 akan mendapat manfaat daripada Apple membawa Pengurus Peringkat ke perkakasan yang lebih lama


Check out our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/