Memandangkan Jualan Perkakasan Suis Lambat, Berapa Lama Nintendo Boleh Menangguhkan ‘Switch 2’?

Imej: Nintendo Life / Zion Grassl

milik Nintendo laporan untuk tahun kewangan 2021/22 menurun hari ini, dan sementara Switch terus menjual dengan baik dan jualan perisian kelihatan sihat, tanda-tanda bahawa semangat untuk sistem lima tahun itu mula surut juga jelas. Untuk menjadi jelas, keputusan menunjukkan pandangan yang jauh dari suram untuk konsol dan syarikat, tetapi angka menunjukkan penurunan jualan tahun ke tahun sebanyak 20% dan ramalan syarikat penurunan lagi untuk tahun yang akan datang.

Dalam nombor nyata, Jualan Switch seumur hidup kini berjumlah 107.65 juta unit, dengan hanya lebih 23 juta unit yang datang pada tahun lepas. Itu adalah angka yang sangat kukuh — dan jualan terus (bermaksud bilangan unit yang sebenarnya dijual kepada pengguna secara runcit, berbanding bilangan yang dihantar ke kedai runcit) konsol pada tahun kewangan lalu adalah kedua selepas tahun pelancaran konsol. Jualan digital juga meningkat 4.5% berbanding TK 2021, dengan tempoh Januari-Mac ’22 merekodkan suku jualan digital kedua tertinggi pernah – hanya sedikit daripada musim Cuti ’21 yang menguntungkan sebelumnya. Sudah tentu bukan semua malapetaka dan kesuraman di Kyoto sekarang.

Walaupun masih terdapat kehidupan dalam sistem, terdapat tanda-tanda pasti bahawa Switch telah mencapai kemuncaknya. Nintendo meramalkan jualan perkakasan sebanyak 21 juta unit pada tahun akan datang, dan sementara itu masih 3 juta lebih daripada Sony menyasarkan untuk PS5, kekangan bekalan lebih teruk untuk konsol yang lebih berkuasa — dan ramalan Sony TK 2022 meningkat dengan ketara daripada 11.5 juta PS5 yang dijualnya pada tahun kewangan lalu. Dan mari kita ingat bahawa PS5 masih seperti gigi ayam di runcit 18 bulan selepas pelancaran.

Walaupun Nintendo nampaknya bergelut untuk menghasilkan perkakasan pada kuantiti yang mencukupi, hakikatnya permintaan untuk konsol hibrid, walaupun masih sihat memandangkan usianya, ialah perlahan. Terdapat lebih 107 juta Suis di luar sana di alam liar, dan sementara jumlah itu akan terus berkembang, industri permainan dibina berdasarkan momentum, dan Switch merupakan kuantiti yang sangat terkenal pada peringkat ini.

Tukar Permainan
Tidak ada kekurangan permainan untuk dimainkan, itu sudah pasti (Imej: Nintendo Life)

Terdapat satu perkara yang Nintendo benar-benar perlukan untuk menunjukkan semula graf pelabur itu: kemasukan perkakasan Suis baharu yang dinaik taraf dengan betul.

Kekurangan cip global dan peningkatan dalam kos pembuatan sudah pasti menjejaskan keuntungan Nintendo, dan pengurangan margin keuntungan pada Switch OLED juga dinyatakan sebagai faktor penyumbang kepada peningkatan sederhana keuntungan kasar syarikat sebanyak 0.6% tahun ke tahun. Walau bagaimanapun, tanpa mengira kemerahan keseluruhan, nombor tolak tidak membuatkan pelabur gembira membaca dan Tukar OLED, manakala pukulan selamat datang di lengan, adalah jurang henti.

Terdapat satu perkara yang Nintendo benar-benar perlukan untuk menunjukkan semula graf pelabur itu: kemasukan perkakasan Suis baharu yang dinaik taraf dengan betul.

The Switch ‘Pro’ yang telah lama dikhabarkan atau Suis 2 (atau apa sahaja yang anda mahu panggil pengganti kepada model semasa) telah berada di hujung lidah penganalisis selama bertahun-tahun pada ketika ini. Memandangkan sifat kitaran, bergolek kitaran perkakasan permainan video dan defisit kuasa antara Switch dan konsol Microsoft dan Sony – apatah lagi fakta bahawa Nintendo mempelopori peningkatan kitaran pertengahan, separuh langkah konsol dengan sistem pegang tangan – perdebatan tentang potensi SKU baharu adalah perkara biasa sejak Switch dilancarkan pada 2017.

Terdapat sedikit keperluan untuk mengeluarkan versi yang dikemas kini sepanjang masa Suis keluar dari rak secepat Nintendo boleh mengeluarkannya, walaupun apa yang peminat tegar dan penganalisis mungkin berpendapat. Malah, daripada tiga syarikat besar, kejayaan besar Switch dan katalog perisian malar hijaunya telah membolehkan Nintendo mengharungi badai COVID dan kekurangan alat ganti dengan lebih baik daripada yang mungkin berlaku. Walaupun kami masih belum keluar dari hutan, rasanya semakin ramai orang yang mahukan Suis telah mendapat perhatian lebih daripada sebelumnya tentang perkara yang akan datang dalam perancangan.

Dalam dunia yang ideal, Nintendo pasti akan mencari untuk melancarkan pengganti Switch pada tahun depan atau lebih. Model semasa akan terus dijual, tetapi apabila jumlah berkurangan, kehangatan baru ada untuk mengambil kelonggaran dan memacu keuntungan. Nintendo menghadapi masalah pengeluaran yang tidak dapat dikawal, walaupun – yang mungkin melambatkan rancangan untuk konsol seterusnya, dan masalah yang akhirnya boleh menjejaskan momentum syarikat. Suis mungkin merupakan lembu tunai yang besar, tetapi memerah susu hingga kering tanpa pengganti yang sedia untuk digunakan bukanlah strategi perniagaan yang baik.

Animal Crossing OLED
Permainan malar hijau, pembakaran perlahan seperti Animal Crossing telah membantu Switch pelayaran dengan baik sehingga kini (Imej: Nintendo Life)

Usul sudah pasti disediakan untuk pengganti, tetapi memandangkan semua halangan pengeluaran yang berpotensi, mengetahui masa untuk menarik pencetus pada susulan adalah masalah utama Nintendo sekarang. Melancarkan konsol baharu (sudah tentu serasi ke belakang) bersama-sama Zelda: Breath of the Wild 2 akan masuk akal, dengan tarikh pelancaran ‘Spring 2023’ akan datang enam tahun selepas yang asal. Menurut tinjauan pendapat kami menjalankan topik ituramai pembaca Nintendo Life akan menggunakan perkakasan yang dinaik taraf bersama Zelda baharu — itulah jenis langkah yang anda harapkan Nintendo lakukan.

Usul sudah pasti disediakan untuk pengganti, tetapi mengetahui bila untuk menarik pencetus pada susulan adalah masalah utama Nintendo sekarang

Khabar angin mencadangkan bahawa Microsoft membayar untuk ‘melompat barisan’ dan mendapatkan keutamaan cip untuk mengeluarkan lebih banyak Xbox, dan walaupun Nintendo tidak mahu untuk satu atau dua bob, ia tidak dapat bersaing dengan Microsoft dari segi kuasa membeli semata-mata. Dengan syarikat yang terpaksa beratur untuk komponen, bukan hanya Nintendo yang perlu memanfaatkan status quo yang terbaik untuk lebih lama daripada keadaan biasa. Merancang untuk membahagikan sahamnya 10/1 adalah satu lagi petunjuk bahawa ia sedang mencari untuk bersembunyi dan memanfaatkan perkara yang terbaik semasa perniagaan masih kukuh.

Malah, kami telah melihat penganalisis menawarkan lebih banyak anggaran baru-baru ini mengenai masa pengganti Suis mungkin muncul, dengan tarikh seperti “akhir 2024” kini dicadangkan. Pada masa itu konsol semasa akan berusia tujuh setengah tahun – seorang pesara dalam istilah permainan moden. Tidak dinafikan bahawa sistem ini mampu menyampaikan permainan yang hebat seperti sedia ada, dan itu tidak akan berubah, tetapi untuk industri dan pangkalan peminat tegar yang sentiasa mendapat perhatian pada The Next Big Thing™, lewat 2024 nampaknya seperti menunggu lama untuk perkakasan Nintendo baharu.

Dari segi keuntungan, pastinya, Nintendo mampu untuk membeli selama dua tahun lagi pada tawaran semasanya, mungkin dengan Switch Lite OLED yang dilemparkan untuk ukuran yang baik. Walau bagaimanapun, persepsi bahawa syarikat itu berdiri diam sukar untuk digoncang – jika bukan untuk pemain, maka sudah tentu untuk pelabur. Zelda baharu akan membantu, tetapi Holiday 2024 terasa jauh.

Laporan Bloomberg bahawa presiden Nintendo Shuntaro Furukawa telah “enggan mengulas apabila ditanya semasa taklimat media tentang bila syarikatnya mungkin memperkenalkan lelaran seterusnya konsol marqueenya”, dan kami akan cenderung untuk mempercayai bahawa itu adalah soalan yang mendesak dalam dinding Nintendo HQ, juga. Mudah untuk membuat pengumuman, tetapi menghasilkan perkakasan secara berskala dan memenuhi permintaan pengguna adalah satu cabaran yang pastinya kami tidak iri dengan orang yang bekerja di luar logistik untuk pelancaran konsol Nintendo yang seterusnya.

Beritahu kami dalam tinjauan pendapat di bawah apabila anda fikir Nintendo akan melancarkan konsol seterusnya.We want to give thanks to the author of this write-up for this remarkable web content

Memandangkan Jualan Perkakasan Suis Lambat, Berapa Lama Nintendo Boleh Menangguhkan ‘Switch 2’?


You can view our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/