Membawa Kiryu Yakuza Kembali Seperti Naga 8 Adalah Mengarut

Semburat merah di sisi lapan bulatan mengelilingi wajah Kiryu dan Ichiban.

Berapa kali anda perlu mengucapkan selamat tinggal, orang tua?
Tangkapan skrin: Sega

Malam tadi, kami akhirnya dapat melihat permainan baris utama seterusnya dalam Yakuza siri, Seperti Naga 8dan treler pengumuman serta-merta mempunyai orang berlumba dalam talian untuk dipasang meme yang mengolok-olok gaya rambut baharu yang masih muda daripada protagonis lama siri ini, Kiryu Kazuma. Walaupun senang mengetahui bahawa datuk-kuza berada dalam keadaan baru Yakuza permainan, saya tidak dapat membantu tetapi bertanya dengan lantang: Kiryu, sayang, kenapa awak masih di sini? Bukankah kita sudah mengucapkan selamat tinggal?

Semasa Yakuza milik studio Sidang Kemuncak RGG 2022Sega mengumumkan tiga jenama-spanking-baharu Yakuza permainan: Seperti Naga 8; Seperti Naga: Ishin, samurai sejarah spin-off siri yang ditetapkan dalam versi fiksyen Kyoto pada tahun 1860-an; dan Seperti Naga Gaiden: Lelaki yang Memadamkan Namanya, yang akan menggambarkan peristiwa dalam hidup Kiryu antara Yakuza 6: Lagu Kehidupan dan Seperti Naga 8. Walaupun kita sudah tahu itu LaD8 permainan akan datangtreler pengumuman mengesahkan bahawa permainan itu akan mempunyai dwi protagonis dalam Ichiban Kasuga dan Kiryu.

Mempunyai dwi, ​​atau bahkan beberapa protagonis yang boleh dimainkan bukanlah perkara baru bagi Yakuza siri. Yakuza 0, Yakuza 4dan Yakuza 5 anda semua pernah bermain dari perspektif watak yang tidak dinamakan Kiryu. Sedangkan aku teruja nak tengok Kiryu moveset dibayangkan semula Macam Naga‘s Pencarian Naga-seperti pertempuran berasaskan giliransecara naratif, kepulangan Kiryu tidak mengendahkan beberapa hantaran naratif yang telah diterimanya sepanjang siri ini dan menyerlahkan bagaimana anjing-sial Yakuza 6permainan yang diiklankan sebagai pengembaraan terakhirnya, adalah.

Sega

Sebelum saya terlibat dengan spoiler, ini perlu disiarkan: rambut Kiryu masuk Seperti Naga 8 adalah teruk. Tukang gunting rambutnya mengecewakan seluruh Jepun memberikan seorang lelaki berusia 51 tahun rambut kelabu beku. Selain daripada bersukan Vergil terbaik beliau daripada Syaitan Boleh Menangis cosplay, saya menganggap ada jawapan yang sangat mudah untuk mengapa dia memakai rupa baharu krisis pertengahan umur ini. Anda lihat, dalam Yakuza 6Kiryu melawan lelaki bernama ini Joon-gi Hanseorang lelaki Korea yang memakai gaya rambut yang serupa dengan gaya rambut yang Kiryu gemari Yakuza 8treler pengumuman. Joon-gi Han, ternyata, adalah identiti yang telah diturunkan kepada orang ramai sepanjang siri ini, dan Kiryu mengayunkan rambutnya Seperti Naga 8 boleh bermakna dia kini mengambil nama itu untuk dirinya sendiri. Mari kita berharap, bagaimanapun, bahawa dia hanya mengambil inspirasi fesyen daripadanya, mungkin untuk menyamar semasa melakukan beberapa kerja menyamar di habuk bintang, kelab tuan rumah Kamuroucho. Memandangkan bagaimana Kiryu berkawan dengan lelaki yang mengendalikan kabaret itu, ia tidak menjadi persoalan baginya, seorang lelaki yang terkenal dengan penyamaran yang dahsyat, untuk menganggap rupa inkognito ini memperdayakan sesiapa sahaja.

Sekarang, tentang mengapa ia agak mengecewakan untuk dilihat Macam NagaWira Ichiban terpaksa berkongsi tumpuan dengan Kiryu dalam pengembaraan seterusnya.

Tag spoiler untuk siri Yakuza.

Throughout the mainline Yakuza series, Kiryu has received three send-offs. In Yakuza 5adegan terakhirKiryu terbaring berdarah di jalanan dalam pelukan anak angkatnya, Haruka, selepas pertempuran yang sengit. Kamera kemudian menyorot dari badannya yang lembik dan menyambut anda dengan satu perkataan, “Fin.” Jika anda seorang pemain di barat pada tahun 2012, penghujung itu pada dasarnya berbunyi seperti cara pemaju Ryu Ga Gotoku Studio untuk berkata, “Ya, Kiryu mungkin sudah mati. Koyakkan bozo.”

Tetapi ternyata kemungkinan kematian Kiryu adalah palsu. Kawan tahan lama seperti telefon Nokia, dan 2016 Yakuza 6: Lagu Kehidupan melihat kepulangannya yang mulia. Walau bagaimanapun, permainan itu telah diiklankan sebagai pengembaraan terakhir Kiryu, dia dibuang kerja. Malangnya, pengakhiran pengembaraan terakhir itu adalah omong kosong.

Baca Lagi: Pengakhiran Yakuza 6 Adakah beberapa omong kosong

Kemuncak daripada Yakuza 6Kisahnya melihat Kiryu meninggalkan Haruka dan bayinya yang “masih mendapat bau bayi baru”, Haruto. Dalam tengkorak tebal Kiryu, dia mewajarkan pemergiannya sebagai cara untuk melindungi keluarga anak yatimnya daripada diburu akibat telatah jenayahnya. Melihat Kiryu meninggalkan orang yang dia sayangi selepas saya menghabiskan 60 jam berjuang untuk memulihkan keluarga yang dia buat untuk dirinya sendiri berasa sangat bertentangan dengan tekadnya untuk bersama mereka dalam apa jua keadaan, ciri yang menentukan baginya sepanjang siri ini. Tidak perlu dikatakan, Yakuza 6Pengakhiran bukan sahaja mencemarkan pengalaman bermain yang bakal menjadi “pengembaraan terakhir” tetapi juga menjadikan perwatakannya sehingga tahap itu berasa salah urus secara jenayah.

Raja Permainan

Tetapi tiada siapa yang benar-benar pergidan 2021 Yakuza: Macam Naga menyaksikan kepulangan hebat Kiryu ke siri ini sebagai watak sampingan yang sangat kuat yang membantu protag Ichiban Kasuga menjelang akhir permainan. Dalam bab yang dipanggil secara literal Melepasi Obor, Kiryu, awak tahu, hantar obor kepada Ichiban pada penghujung pertarungan macho-shirtless mereka. Pertarungan itu mempunyai dua tujuan, membolehkan Ichiban melepaskan diri sebelum melakukan sesuatu yang melulu dan melambangkan Kiryu memberikan tanda kelulusan kepada wira yang mencintai JRPG sebagai protagonis baharu siri itu. Saya rasa itu satu pembohongan.

Bagi saya, Kiryu kembali sebagai protag berganda Yakuza 8 memberi banyak tekanan Seperti Naga Gaiden: Lelaki yang Memadamkan Namanya untuk berjalan kembali dengan berkesan Yakuza 6‘s separuh masak penghujung dan lancar mengapa tiga seterusnya Yakuza permainan akan membuat siri “Op! Semua Kiryu” untuk beberapa tahun akan datang. Semoga kehadiran Kiryu tidak menyebabkan persepsi kita terhadap Ichiban yang menderita Kesan Worf maju kehadapan.

We would love to give thanks to the writer of this post for this remarkable web content

Membawa Kiryu Yakuza Kembali Seperti Naga 8 Adalah Mengarut


Check out our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/