Mengapa Blizzard percaya pas pertempuran Overwatch 2 tidak akan memecahkan permainan

Bila Overwatch peminat menyedari bahawa pemaju Blizzard Entertainment merancang untuk mengehadkan akses kepada baharu Overwatch 2 wira – seperti sokongan ninja Kiriko yang baru didedahkan – belakang sistem hantaran pertempuran permainan, mereka (sebenarnya) mempunyai kebimbangan yang kuat. Menyekat semua pemain daripada mengakses semua wira nampaknya bertentangan dengan reka bentuk permainan asal. Yang pertama Overwatchpemain mempunyai akses tanpa halangan ke seluruh senarai, membolehkan mereka menukar barisan pasukan dan wira pilihan balas dengan cepat.

Tetapi Blizzard percaya bahawa pertukaran untuk mengenakan bayaran untuk wira baharu, atau meminta pemain meluangkan masa untuk mendapatkan mereka, dalam Overwatch 2 tidak semestinya tidak mengimbangi permainan. Overwatch 2 akan kekal berdaya saing dan adil, pada pendapat Blizzard, jika sesetengah pemain mendapat akses kepada wira baharu kemudian, dan studio juga percaya bahawa terdapat perbezaan penting yang memisahkan yang asal, berusia 6 tahun Overwatch daripada sekuel percuma untuk bermain yang akan datang.

“Kami percaya itu Overwatch ialah permainan yang sangat berdaya saing, dan kami fikir itu adalah sesuatu yang bergema dengan pemain kami,” kata pengarah permainan Overwatch Aaron Keller dalam panggilan Zoom dengan media pada hari Selasa. “Dan walaupun dengan perubahan ini, kami fikir ia akan terus menjadi permainan yang sangat kompetitif. Kami tahu bahawa itu sangat penting untuk pemain kami, dan kami telah mendengarnya [that players] bimbang tentang perbezaan akses kepada wira setiap pasukan. Kami berpendapat bahawa terdapat banyak perubahan pada permainan dan banyak perincian dalam sistem ini, di mana kami berpendapat bahawa permainan itu akan tetap kompetitif selepas kami menyiarkannya secara langsung.”

Keller menunjukkan struktur lima wira komposisi pasukan dalam Overwatch 2kerja semula wira tertentu dan kebolehan pasif baharu untuk beberapa peranan akan memberi kesan yang besar pada cara pemain memilih watak dan menukarnya pada pertengahan perlawanan. Overwatch 2katanya, kurang seperti permainan “batu, kertas, gunting” berbanding permainan asal yang dilancarkan pada 2016.

Imej: Hiburan Blizzard

“Salah satu perbezaan besar dengan pertempuran 5v5 ialah kami telah menala banyak wira dalam permainan, dan kami telah membuat perubahan untuk mengurangkan jumlah pembilang keras yang Overwatch mempunyai,” kata Keller. “Kami mahu permainan menjadi lebih organik. Kami mahu orang ramai mempunyai lebih banyak impak, tetapi kami juga mahu mereka mempunyai lebih kebebasan dalam wira yang mereka pilih untuk sebarang situasi tertentu.

“Jika anda memikirkan beberapa perlawanan lama yang kami ada dalam permainan, jika pemain Tracer mengganggu barisan belakang anda, dan mengejar sokongan anda, seseorang dalam pasukan anda boleh bertukar kepada Cassidy,” Keller menyambung. “Cassidy ialah kaunter yang hebat untuk Tracer. Dan jika pemain Cassidy cukup bagus, tindak balas yang betul daripada pemain Tracer adalah untuk bertukar kepada wira lain. Mereka sebenarnya tidak mempunyai jawapan yang baik untuk itu. Melangkah ke hadapan, apa yang telah kami lakukan ialah, kami cuba mengeluarkan beberapa interaksi rock, kertas, gunting yang sangat keras itu daripada permainan dan menggantikannya dengan lebih banyak pilihan pemain. Jadi untuk interaksi tertentu itu, kami telah meniup wira sokongan kami untuk menjadikan mereka lebih boleh bertahan supaya mereka kini mempunyai keupayaan untuk menyelesaikan situasi itu dengan Tracer dengan kadar kejayaan yang lebih tinggi sendiri.”

Keller juga berkata bahawa beberapa peraturan yang digunakan untuk asal Overwatch — yang dilancarkan dengan 21 wira — tidak lagi sah selepas kemas kini, penambahan senarai dan pelarasan baki selama enam tahun.

“Ketika kami pada asalnya membuat Overwatch, kami telah mempertimbangkan untuk menjadikannya sebagai permainan bebas untuk bermain dengan senarai wira terhad dan kumpulan wira terhad tersedia untuk pemain,” kata Keller. “Dalam dunia itu, pemain akan mempunyai pilihan wira yang sangat kecil tersedia untuk mereka bermain pada bila-bila masa, melainkan mereka memasukkan wang ke dalam permainan.

“Kami berada dalam situasi yang sangat berbeza sekarang. Bila [Overwatch 2] pelancaran, akan ada 35 wira tersedia untuk dipilih. Jika anda pemain baharu dalam permainan ini, dan musim 1, tanpa memasukkan sebarang wang ke dalam sistem, anda akan mempunyai 34 daripada wira tersebut tersedia untuk anda pilih. Sepanjang musim 1, anda boleh membuka kunci wira ke-35 itu jika anda bermain secara kerap. Jadi ia adalah situasi yang sama sekali berbeza yang kita ada sekarang.”

Kiriko menggunakan keupayaan Suzu Perlindungannya pada Genji dan Hanzo dalam tangkapan skrin daripada Overwatch 2

Imej: Hiburan Blizzard

Blizzard mempunyai data pemain yang menyokong keputusannya — data yang menunjukkan bahawa ramai pemain hanya bermain dan bertukar antara subset senarai yang lebih luas, menurut Keller.

“Majoriti pemain kami memainkan bilangan wira yang agak kecil,” katanya. “Apabila mereka menukar wira, kami percaya ia adalah kerana mereka beralih kepada wira yang mereka kenali, wira yang berkesan dengan mereka dan wira yang mereka seronok. Dan apabila pemain menjadi tahap kemahiran yang lebih tinggi dan lebih tinggi, kumpulan wira yang mereka mainkan, ia sebenarnya mengecil, kerana ia mengambil masa yang sangat lama untuk menjadi mahir pada wira untuk bermain pada tahap itu. Kami berpendapat bahawa semakin tinggi tahap pemain, semakin banyak masa yang mereka akan luangkan ke dalam permainan. Oleh itu, peluang mereka sama ada membuka kunci wira di trek percuma pas pertempuran, atau hanya menggunakan syiling yang mereka kumpulkan pada musim sebelumnya untuk menaik taraf kepada pas pertempuran premium, adalah agak tinggi. Kami mahu pemain mengejar dan membuka kunci semua wira. Jika anda datang ke perlawanan lewat setahun, kami mempunyai banyak peluang untuk anda bermain.”

Jon Spector, ketua komersil dan naib presiden untuk Overwatch, berkata bahawa Blizzard telah “menempatkan banyak masa dan tenaga untuk membincangkan cara menjadikan sistem ini lebih adil untuk pemain, bagaimana untuk memastikan bahawa kami mengekalkan integriti kompetitif permainan kami. ”

“Pemerhatian yang dibuat oleh Aaron – tentang cara pertukaran wira berfungsi dalam realiti – cukup membuka mata saya apabila kami mula bekerja pada ini,” kata Spector. “Apa yang sebenarnya kita lihat dalam data ialah majoriti pemain masuk Overwatch mempunyai majoriti masa bermain mereka pada dua atau kurang wira. Dan anda boleh mencapai 99.9% masa bermain untuk majoriti pemain kami dengan 12 atau kurang wira. Mereka mempunyai 30 pelakon sekarang, dan [when] anda melihat bagaimana orang sebenarnya bermain permainan di sana, mereka menggunakan beberapa wira untuk kebanyakan cara mereka bermain. Kadang-kadang mereka akan bertukar dan mereka akan menambah beberapa lagi wira.

“Jadi apabila kita berkata, ‘Adakah ia sebenarnya akan memberi kesan kepada pengalaman bermain jika seseorang mempunyai 34 daripada 35 wira?’ apabila kami melihat data, kami berasa sangat yakin bahawa ia tidak akan berlaku.”

Sojourn berlari melalui jalan-jalan di Toronto dalam tangkapan skrin daripada Overwatch 2

Imej: Hiburan Blizzard

Keller berkata bahawa kerana Blizzard telah mereka bentuk dan mengimbangi semula wira untuk Overwatch 2Komposisi pasukan 5v5, ia telah berusaha untuk menjadikan permainan “sedikit lebih organik dan sedikit lebih cair,” dan untuk “mengurangkan pergantungan pada kaunter keras.”

“Masih akan ada beberapa daripada mereka dalam permainan,” kata Keller, “dan mungkin akan ada masa di masa depan di mana kita membangunkan wira yang mungkin mempunyai mekanik baharu padanya. Kita mungkin mengambil sedikit masa untuk memikirkan cara yang betul untuk mengendalikan wira itu. Tetapi secara amnya […] kami masih berpendapat bahawa komposisi pasukan, pemilihan wira dan pemilihan balas adalah elemen penting dalam permainan; kami hanya tidak mahu ia menjadi satu-satunya jawapan yang betul.”

“Walaupun dengan perubahan meletakkan wira dalam pas pertempuran ini, kami berpendapat bahawa dengan semua sistem lain yang kami sediakan, dan dengan cara tambahan untuk membuka kunci wira dan beberapa cara yang Overwatch telah berubah dari semasa ke semasa dan cara kita berubah Overwatch untuk Overwatch 2 […] kami masih akan mempunyai permainan yang sangat kompetitif, walaupun beberapa sistem dan beberapa keputusan yang kami buat untuk ke sana berbeza daripada apa yang kami mulakan.”

Sudah tentu, terdapat juga realiti perniagaan yang dihadapi Overwatch 2. Ia percuma untuk dimainkan dan Blizzard perlu menjana pendapatan di suatu tempat. Mengapa tidak cuba membuat sebahagian daripadanya pada kandungan yang paling diminati pemain dan adakah jauh dan jauh kandungan yang paling mahal dan memakan masa untuk dibuat?

“Apabila kami melihat untuk membuat peralihan kepada permainan percuma, salah satu matlamat hebat yang kami ada ialah dapat memberikan [original] Overwatch pemain apa yang mereka mahukan, iaitu penyampaian kandungan yang berterusan,” kata Walter Kong, pengurus besar untuk Overwatch. “Kami tahu [that] kerana pemain telah memberitahu kami bahawa itulah yang membuatkan mereka terus terlibat dalam jangka panjang. Pada masa yang sama, sebagai sebahagian daripada matlamat francais jangka panjang, kami benar-benar mahu dapat mengembangkan Overwatch untuk meluaskan jangkauannya kepada lebih ramai pemain dan peminat. Dan dengan berbuat demikian, dalam dapat menyampaikan kandungan yang banyak itu, kami telah membuat keputusan untuk terus mengembangkan pasukan kami.

Grafik yang menunjukkan kandungan yang akan datang dalam musim 1 Overwatch 2. Wira baharu Kiriko diapit oleh panel yang menunjukkan kandungan pas pertempuran, pelbagai penambahan permainan seperti peta dan mod baharu serta pembelian dalam permainan.

Imej: Hiburan Blizzard

“Pasukan pembangunan teras kami telah meningkat tiga kali ganda saiznya sejak pelancaran Overwatch, dan kami mempunyai ramai lagi orang yang bekerja pada permainan dalam pasukan rakan kongsi, dan kami mahu dapat terus melabur dalam perkhidmatan permainan langsung ini,” kata Kong. “Jadi dari perspektif perniagaan, ini bukan percuma. Kami menghabiskan masa yang lama untuk mengetahui betapa pentingnya ini kepada pemain; kami menghabiskan masa yang lama memikirkan cara untuk membiayai pembangunan berterusan permainan kami dengan cara yang masih memberikan pengalaman yang adil dan menyeronokkan untuk semua pemain, sama ada mereka memilih untuk membayar atau sama ada mereka memilih untuk bermain secara percuma. Dan pendekatan kami dari segi pemain yang membayar adalah untuk memberikan jumlah nilai yang sangat besar.

Tambah Kong, “Mengapa meletakkan wira ke dalam pas pertempuran? Nah, wira adalah satu-satunya kandungan yang paling menarik yang kami ada dalam permainan. Dan semasa kami mereka bentuk model ini, ia kelihatan sangat sesuai, untuk meletakkan wira tersebut ke dalam sistem penglibatan baharu kami. Terdapat matlamat ini untuk dapat bukan sahaja menyampaikan pengalaman hebat semasa pelancaran pada bulan Oktober, tetapi untuk dapat menyampaikan kandungan dan pengalaman secara berterusan untuk tahun dan tahun akan datang.”

Overwatch 2dan musim sulungnya, dilancarkan pada 4 Okt pada Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One dan Xbox Series X. Musim kedua dijangka disiarkan secara langsung pada bulan Disember.

We wish to say thanks to the writer of this write-up for this awesome web content

Mengapa Blizzard percaya pas pertempuran Overwatch 2 tidak akan memecahkan permainan


Take a look at our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/