Mengapa Ford mengekalkan kuasa gas Mustangnya sebagai sebahagian daripada tolakan kenderaan elektriknya

Pengerusi Ford Bill Ford dan Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Jim Farley bercakap di hadapan Mustang Dark Horse yang baru didedahkan di The Stampede di pusat bandar Detroit pada 14 September 2022.

Ford

DETROIT – Motor Ford Ketua Pegawai Eksekutif Jim Farley berada dalam elemennya malam Rabu, dikelilingi oleh kepala gear dan model Mustang 2024 baharu pembuat kereta itu, termasuk versi baharu berprestasi tinggi yang mengejutkan dipanggil “Kuda Hitam.”

Tiada perbincangan mengenai kenderaan elektrik atau kemampanan semasa itu pelancaran untuk pameran kereta Detroit. Hanya menghidupkan enjin dan decitan tayar, disambut tepukan ratusan pemilik Mustang yang hadir.

Adegan itu terbentang sangat kontras kepada peristiwa baru-baru ini untuk Farley dan Ford, yang telah menggembar-gemburkan elektrifikasi dan matlamat hijau. Ini kerana walaupun peralihan EV, Mustang kekal dengan enjin berkuasa gas untuk kenderaan generasi ketujuh pada 2024.

Itu mungkin mengejutkan, memandangkan Ford merancang untuk melabur $50 bilion dalam kenderaan elektrik baharu pada tahun-tahun akan datang, serta rancangan yang dijangkakan untuk Dodge Challenger dan Chevrolet Camaro — saingan terbesar Mustang — untuk menggunakan tenaga elektrik.

Jadi mengapa Ford melekat dengan enjin gas untuk kenderaan baharu itu? Farley berkata, pada asasnya, kerana ia boleh … dan kerana ia masuk akal perniagaan yang baik untuk masa hadapan yang boleh dijangka.

Satu-satunya yang terselamat?

2024 Ford Mustang Dark Horse

Sumber: Ford

Walaupun segmen kereta otot Amerika telah berkurangan daripada sebelumnya, masih terdapat permintaan untuk kenderaan tersebut, yang juga boleh menarik perhatian dan pelanggan baharu untuk jenama masing-masing.

Memandangkan Ford melabur dalam EV, Farley berkata pembuat kereta itu akan terus melabur dalam perniagaan tradisionalnya. ia adalah sebahagian daripada rancangan baharu CEO untuk mengembangkan jualan merentasi perniagaan tradisional, EV dan kenderaan komersialnya.

Farley dan Pengerusi Ford Bill Ford enggan menyatakan sama ada Mustang generasi ketujuh dijangka menjadi versi terakhir kereta berkuasa gas.

“Jika orang ramai tidak mahu mereka lagi, ia akan hilang, tetapi saya secara peribadi percaya orang ramai akan menginginkan kenderaan ini untuk beberapa lama,” kata Ford sambil menambah “hari itu akan datang dengan air mata saya.”

Mach-E

Farley berkata sebab besar Ford meneruskan dengan Mustang berkuasa gas adalah, ironinya, kejayaan Mustang Mach-Ecrossover semua elektrik yang mula dijual pada penghujung 2020 dan sebenarnya telah melebihi jualan versi berkuasa gas selama beberapa bulan.

Mach-E, yang berkongsi sedikit dengan Mustang berkuasa gas selain nama, telah membawa Ford menjadi jenama EV terlaris kedua di negara ini.

Kejayaan EV itu telah memberikan pembuat kereta itu lebih fleksibiliti untuk meneruskan model berkuasa gas, berbanding pembuat kereta saingan yang perlu mengejar jualan kenderaan elektrik dan kredit pelepasan kawal selia yang diberikan untuk mereka.

Pembuat kereta dikehendaki mempunyai sejumlah kredit kawal selia setiap tahun. Jika syarikat tidak dapat memenuhi sasaran, ia boleh membeli kredit daripada syarikat lain, seperti Tesla, yang mempunyai lebihan kredit.

“Mustang Mach-E, dengan cara yang dicipta, membenarkan kereta ini berlaku, ” kata Farley. “Pesaing membeli kredit untuk pelepasan, dan mereka tidak boleh keluar dengan kenderaan jenis ini.”

Presiden AS Joe Biden berdiri di sebelah SUV Ford Mustang Mach-E (elektrik) semasa lawatan ke Pameran Auto Detroit, untuk menyerlahkan pembuatan kenderaan elektrik di Amerika, di Detroit, Michigan, 14 September 2022.

Kevin Lamarque | Reuters

Dodge berkata peraturan pelepasan sedemikian adalah antara sebab ia menamatkan pengeluaran Pengecas dan Challenger berkuasa gasnya pada penghujung tahun depan. Chevrolet dijangka menamatkan pengeluaran Chevy Camaro berkuasa gas pada tahun-tahun akan datang sebagai sebahagian daripada General Motors’ merancang untuk menawarkan EV secara eksklusif menjelang 2035.

Jurucakap Dodge, sebuah bahagian Stelantisberkata dalam mengumumkan kereta otot elektrik, syarikat itu “meraikan penghujung era – dan permulaan masa depan elektrik baharu yang cerah.”

Jurucakap Chevrolet berkata syarikat itu tidak mengulas mengenai pengeluaran masa depan, tetapi menambah, “Camaro terus memainkan peranan penting dalam barisan kereta prestasi Chevrolet dan kekal sebagai kenderaan dalam permintaan tinggi yang disukai pelanggan kami.”

Saingan lintas bandar terbesar Ford, GM, yang sedang dalam proses menghentikan produk berkuasa gasnyabertujuan untuk bersaing dengan lebih baik Teslapeneraju jualan EV.

Sementara itu, Farley berkata, dia mahu mengembangkan perniagaan tradisionalnya melalui “produk pendapat” yang menarik perdebatan dan perhatian seperti Mustang 2024, termasuk varian “Kuda Hitam” baharu.

“Saya mempunyai baju di pameran peniaga yang bertulis ‘Ford vs. Semua orang.’ Itulah sikap kami,” kata Farley. “Kami mahu menjadi kuda hitam. Kami adalah kuda hitam menentang Tesla dalam perniagaan EV. Kami mahu membawa permainan baharu.”

Mengelak untuk menghentikan kereta otot berkuasa gas tahun depan

We want to thank the writer of this article for this remarkable web content

Mengapa Ford mengekalkan kuasa gas Mustangnya sebagai sebahagian daripada tolakan kenderaan elektriknya


Discover our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/