‘Mereka merobek teknologi kami’: Eksekutif Apple mencetuskan persaingan dengan Samsung

Sama ada anda adalah pasukan Android atau iOS, tidak boleh dipertikaikan bahawa iPhone pertama yang dikeluarkan pada tahun 2007 meletakkan asas untuk telefon pintar moden. Mudah alih Apple adalah yang pertama mempopularkan skrin sentuh dan syarikat itu juga yang pertama melancarkan kedai aplikasi. Vendor lain pantas mengikutinya dan salah seorang daripada mereka berjaya mengatasi Apple dalam jualan telefon pintar: Samsung.
Ini pasti meninggalkan rasa masam di mulut anjing terkemuka syarikat. Mungkin dalam usaha untuk mengecilkan kejayaan Samsung, seorang eksekutif syarikat mengatakan bahawa telefon gergasi Korea Selatan itu hanyalah penipuan yang buruk.

IPhone mencecah 15 tahun

The Wall Street Journal Joanna Stern telah membuat a dokumentari (melalui MacRumors) tentang evolusi iPhone daripada penciptaannya pada 29 Jun 2007. Dia menemu bual eksekutif tertinggi Apple, termasuk beberapa yang tidak lagi bekerja di syarikat itu, serta pasangan yang anak pertamanya dilahirkan pada hari yang sama dengan iPhone.

Apabila pengasas bersama Apple, Steve Jobs diminta untuk membuat iPhone yang lebih besar selepas beberapa isu penurunan isyarat dengan iPhone 4 2010 kerana jejaknya yang kecil 3.5 inci, dia berkata bahawa dia bukan peminat telefon yang lebih besar daripada syarikat seperti Samsung kerana “anda tidak boleh mendapatkannya,” dan “tiada sesiapa yang akan membelinya.”

Menjelang 2013, Apple mula memikirkan semula bahawa jualan semakin perlahan. Sementara itu, telefon yang lebih besar daripada 4 inci semakin hangat.
Telefon terkemuka dengan skrin besar pada masa itu ialah telefon bimbit Samsung Galaxy S dan Note. Apple bertindak balas dengan melengkapkan iPhone 6 2014 dengan paparan yang lebih besar dan ianya berhasil. Jangan sekali-kali anda melepaskan peluang seperti ini, Samsung cepat mengejek Apple untuk kembali pada kata-katanya.

Apabila Stern bertanya kepada ketua pemasaran Apple, Greg Joswiak tentang Samsung dan pengeluar Android lain yang sedang mengeluarkan telefon yang lebih besar pada masa itu, dia berkata bahawa dia mendapati mereka menjengkelkan kerana mereka hanya menghasilkan iPhone knock-off yang lemah.

Lucunya, video itu bermula dengan pencipta bersama iPod dan iPhone Tony Fadell mengatakan bahawa syarikat itu mula mengusahakan iPhone selepas pesaing mula mengeluarkan telefon bercirikan dengan keupayaan kamera dan muzik.

Apple sebenarnya telah membawa Samsung ke mahkamah pada 2011 kerana menyalin reka bentuk dan antara muka penggunanya dan pada mulanya telah diberikan hampir $1 bilion sebagai ganti rugi. The dua diselesaikan pada 2018 tetapi Apple mengekalkan pendiriannya bahawa ia memulakan revolusi telefon pintar dan Samsung secara terang-terangan menyalin reka bentuknya.

Pada masa yang sama, Apple juga terlibat dalam pertempuran undang-undang dengan pengeluar seperti HTC, Motorola, Amazon, dan Nokia, beberapa daripada mereka telah disaman dan sebahagian daripada mereka telah disaman olehnya.

Apabila Stern menghubungi jurucakap Samsung, mereka berkata bahawa syarikat itu mempelopori banyak industri pertama, seperti paparan OLED yang besar, yang dengan cara Apple membeli daripadanya, dan rintangan air dan habuk. Beberapa telefon Apple pertama dikuasakan oleh pemproses Samsung.

Kedua-dua Samsung dan Apple berada di belakang beberapa telefon terbaik 2022 dan pada penghujung hari, ia adalah satu kemenangan bagi pengguna jika mereka menyalin ciri masing-masing.

We would like to give thanks to the writer of this short article for this outstanding material

‘Mereka merobek teknologi kami’: Eksekutif Apple mencetuskan persaingan dengan Samsung


Visit our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/