Mesyuarat maya akan kekal di sini. Microsoft mahu menjadikannya lebih baik

Semasa acara maya pada hari Selasa, syarikat itu menunjukkan visinya untuk masa depan kerja hibrid dengan pratonton ciri baharu yang akan datang ke Windows 11 hampir enam bulan selepas pelancarannya.

Alat ini sebahagian besarnya menumpukan pada produktiviti dengan ciri berkuasa AI seperti meredakan bunyi latar belakang seperti mesin pemotong rumput dan tangisan bayi, dan pembingkaian automatik supaya kamera mengikuti pergerakan pembesar suara. Terdapat juga ciri yang secara halus mengangkat mata pembesar suara untuk menjadikannya kelihatan seolah-olah mereka melihat terus ke dalam kamera semasa panggilan video dan alat keselamatan yang mengurangkan pancingan data.

Tetapi beberapa ciri yang paling patut diberi perhatian mengasah keterangkuman dengan subset alat yang dibangunkan sebahagiannya oleh Microsoft (MSFT) pekerja yang kurang upaya.

Sebagai contoh, ciri kapsyen langsung baharunya bermula sebagai idea daripada Swetha Machanavajhala, pengurus produk kanan pekak di Azure Cognitive Services, yang berkata dia sedang bergelut untuk mengikuti mesyuarat. Dia memerlukan peranti untuk membaca kapsyen yang dihasilkan oleh kapsyen manusia dan komputer untuk mengambil nota, sambil memfokuskan pada pembentangan. Pandemik meningkatkan keperluan untuk perubahan, katanya.

“Pertemuan adalah sangat menakutkan, melibatkan banyak penyelarasan mata antara kandungan yang dipersembahkan pada satu skrin dan kapsyen pada skrin yang lain. Saya sering kehilangan maklumat dan berasa tersisih,” kata Machanavajhala kepada CNN Business. “Saya tidak boleh menjadi produktif seperti rakan sebaya saya.”

Semasa hackathon, dia mengetuai pasukan yang terdiri daripada 10 pekerja Microsoft untuk melontarkan kapsyen universal merentasi platform Windows, membenarkan sebarang jenis audio yang keluar dari komputer diberi kapsyen dalam masa nyata — sama ada ia daripada produk Windows seperti Teams atau perkhidmatan lain. , seperti YouTube, podcast, FaceTime atau tapak web. Dia kemudiannya mengemukakan alat itu kepada eksekutif yang bersetuju untuk menjadikannya ciri rasmi Windows 11. Alat baharu ini juga boleh memberi kapsyen audio yang ditangkap oleh mikrofon, memberikan kapsyen untuk pengguna jika mereka bercakap dengan seseorang secara peribadi.

Begitu juga, satu lagi alat Windows 11 baharu yang dipanggil Focus telah dibangunkan sebahagiannya oleh pengurus produk Windows dengan gangguan hiperaktif kekurangan perhatian (ADHD). Alexis Kane berkata dia sering berasa tertekan dengan kemasukan pemberitahuan semasa bekerja dari rumah dan berusaha membantu Microsoft mengenal pasti cara untuk membantu mengurangkan gangguan.

“Sebagai seseorang yang mempunyai ADHD, cara komputer saya berkelakuan dalam sehari mempengaruhi mood saya, produktiviti saya, dan tahap tenaga saya,” kata Kane. “Ini menjadi lebih jelas dengan kerja maya apabila saya tidak berehat dari komputer saya. Bilangan pemberitahuan yang saya terima meningkat dengan ketara dan begitu juga tahap kebimbangan saya.”

Kini pengguna menghidupkan butang jangan ganggu daripada sebarang pemberitahuan, membenarkan mereka meredam makluman, e-mel dan mesej lain untuk tempoh masa tertentu. Walaupun syarikat itu memberitahu CNN Business ia mempunyai minat sebelum ini untuk menambah jenis ciri ini pada Windows – yang sudah tersedia dalam beberapa bentuk pada perisian Apple dan Samsung – ia menjejaki konsep dengan pantas apabila Kane berkata pemberitahuan memberi kesan kepada produktivitinya.

“Saya kini menggunakan pemasa fokus sepanjang hari kerja saya apabila saya rasa diri saya benar-benar terharu; ia membantu saya mengumpul pemikiran saya dengan cara yang berstruktur,” katanya. “Ciri-ciri ini akan diperluaskan kepada semua orang tetapi memberi kesan khusus kepada mereka yang mempunyai kepelbagaian saraf.”

Semasa acara itu, Microsoft berkata ia turut melancarkan alat untuk menyemat fail kegemaran, kandungan dan tapak web untuk akses pantas. Ciri baharu yang dipanggil Windows 365 Switch akan memberi pengguna keupayaan untuk bergerak dengan lebih mudah antara Cloud PC dan desktop tempatan mereka.

Alat lain bertujuan untuk secara proaktif memerangi pancingan data dan perisian hasad yang disasarkan dengan mengenal pasti dan memaklumkan pengguna apabila mereka memasukkan bukti kelayakan Microsoft mereka ke dalam aplikasi berniat jahat atau tapak web yang digodam.

Syarikat itu tidak memberikan garis masa bila semua ciri baharu akan dilancarkan tetapi alat keterangkuman dan peningkatan mesyuarat akan tersedia untuk dimuat turun lewat tahun ini.

We would like to give thanks to the writer of this short article for this amazing material

Mesyuarat maya akan kekal di sini. Microsoft mahu menjadikannya lebih baik


You can view our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/