Microsoft komited untuk mengemas kini Windows 11 sekali setahun, dan juga sepanjang masa

Besarkan / PC yang menjalankan Windows 11.

Bila kami menyemak Windows 11 pada musim luruh lalusalah satu daripada kami kebimbangan terbesar ialah kita perlu menunggu sehingga musim luruh tahun 2022 untuk melihat perubahan atau penambahbaikan pada antara muka pengguna baharu—dan kadangkala kasar—:

Sepanjang semakan selebihnya ini, kami akan mengenal pasti senarai masalah awal yang besar dengan Windows 11. Kami mungkin menjangkakan pepijat akan dibetulkan dengan cepat. Tetapi apabila ia melibatkan perubahan yang lebih besar—seperti memulihkan fungsi yang hilang pada bar tugas dan dulang sistem atau terus memodenkan bahagian antara muka pengguna yang masih belum disentuh—adakah kita perlu menunggu setahun untuk perkara itu berlaku?

Mana-mana reka bentuk yang berubah seperti yang dimiliki oleh Windows 11 akan mendapat manfaat daripada sekumpulan kemas kini dan tweak kecil dan pantas untuk menangani aduan dan titik kesakitan yang paling biasa. Saya berharap Microsoft memberi ruang untuk membuat perubahan seperti itu tanpa perlu menunggu sehingga kali ini tahun depan untuk melaksanakannya.

Hampir setahun kemudian, ia telah menjadi sangat jelas bahawa Microsoft tidak menahan perubahan dan aplikasi baharu untuk kemas kini ciri tahunan sistem pengendalian. Satu penambahan yang ketara ialah dikeluarkan semula pada bulan Februari di samping komitmen untuk “inovasi berterusan.” Kemas kini lain yang lebih kecil sebelum ini dan sejak (apatah lagi pelayar Microsoft Edge yang dikemas kini secara berterusan) juga telah menekankan komitmen Microsoft untuk mengeluarkan ciri Windows baharu bila-bila masa ia bersedia.

Terdapat spekulasi bahawa Microsoft boleh merancang satu lagi perubahan besar kepada model kemas kini Windows, beralih daripada kemas kini tahunan yang akan digantikan dengan penurunan ciri sekali setiap suku, yang didakwa dipanggil “Momen” secara dalaman. Ini akan diselingi oleh kemas kini versi Windows yang lebih besar setiap tiga tahun atau lebih. Sebagai sebahagian daripada PR sekitar Kemas Kini Windows 11 2022 (aka Windows 11 22H2), syarikat itu telah menjelaskan bahawa semua ini tidak berlaku.

“Windows 11 akan terus mempunyai kaden kemas kini ciri tahunan, dikeluarkan pada separuh kedua tahun kalendar yang menandakan permulaan kitaran hayat sokongan,” menulis Naib Presiden Microsoft John Cable, “dengan sokongan selama 24 bulan untuk edisi Home dan Pro dan 36 bulan sokongan untuk edisi Perusahaan dan Pendidikan.” Kemas kini ini akan termasuk ciri dan perubahan baharu mereka sendiri, seperti yang dilakukan oleh Kemas Kini 2022tetapi anda juga perlu memasang kemas kini tahunan terkini untuk terus mendapatkan kemas kini ciri tambahan melalui Kemas Kini Windows dan Gedung Microsoft.

Bagi khabar angin Windows 12, Microsoft hanya memberitahu Ars ia “tiada rancangan untuk berkongsi hari ini.” Pendirian ini memberikan banyak ruang kepada syarikat untuk menukar rancangannya esok atau mana-mana hari selepas itu. Tetapi kami dengan selamat boleh mengatakan bahawa versi Windows bernombor baharu tidak akan berlaku dalam masa terdekat.

Untuk perubahan yang lebih kecil yang tidak dihantar sebagai sebahagian daripada kemas kini ciri tahunan atau melalui kemas kini Microsoft Store, Microsoft akan menggunakan sesuatu yang dipanggil Controlled Feature Rollout (CFR) untuk menguji ciri dengan subset pengguna Windows dan bukannya menyampaikannya kepada semua orang di sekali.

Jika anda menyemak Kemas Kini Windows dengan kerap (dan sudah tentu anda lakukan, bukan?), anda kadangkala mungkin melihat kemas kini pratonton bulanan pilihan yang tidak dipasang melainkan anda mencetuskannya secara manual; ciri baharu akan dilancarkan dahulu kepada orang yang memasang kemas kini pilihan ini. Bulan berikutnya, apabila kemas kini itu tidak lagi menjadi “pratonton” dan tersedia secara umum, ia akan dihantar ke semua PC Windows 11 (kecuali pepijat berhenti menunjukkan ditemui semasa fasa pratonton). Pratonton kemas kini Oktober pilihan, sebagai contoh, akan menambah tab pada Windows File Explorer, dan kemudian kemas kini November bukan pilihan akan membawa ciri tersebut kepada sesiapa sahaja yang tidak memasang pratonton.

Terdapat juga perubahan kecil yang akan datang untuk pelanggan perusahaan dan pendidikan Microsoft, khalayak yang mengelak risiko yang lebih mengambil berat tentang memastikan sistem mereka ditambal dan beroperasi daripada yang mereka lakukan tentang menu Mula kecil dan tweak bar tugas. Secara lalai, ciri baharu dalam kemas kini tahunan akan dimatikan untuk edisi Perusahaan dan Pendidikan Windows. Pentadbir boleh mendayakan perubahan ini secara manual melalui Dasar Kumpulan atau perisian pengurusan peranti mudah alih, jika mereka suka. Tetapi sebaliknya, ciri tidak akan dihidupkan secara lalai sehingga seterusnya kemas kini Windows tahunan dihantar. Jadi ciri yang disertakan dalam keluaran 22H2 Windows 11 tidak akan dihidupkan secara lalai dalam edisi Pendidikan atau Perusahaan Windows sehingga kemas kini 23H2 hipotesis; ciri dalam kemas kini 23H2 akan didayakan secara lalai dalam kemas kini 24H2 hipotetikal; dan sebagainya.

We wish to give thanks to the writer of this write-up for this incredible web content

Microsoft komited untuk mengemas kini Windows 11 sekali setahun, dan juga sepanjang masa


Find here our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/