Microsoft Menggugurkan Binaan Pratonton Windows 11 Baharu dengan Bar Pengawal Xbox

Windows 11 Insiders yang mendaftar dengan Saluran Dev dan Beta Program Windows Insider hari ini mendapat Binaan Pratonton baharu. Windows 11 Insider Preview Build 22616 membawa beberapa pembetulan, tetapi ciri baharu yang ketara sedang diuji adalah untuk Windows Insiders yang suka bermain permainan pada PC mereka dengan Pengawal Xbox.

Microsoft memperkenalkan ciri bar pengawal baharu yang menyediakan akses mudah dan mesra pengawal kepada permainan dan pelancar permainan yang dimainkan baru-baru ini.

Microsoft Menggugurkan Surprise Friday Build untuk Windows 11 Insiders (Kedua-dua Saluran Beta & Dev)

“Bar pengawal terbuka apabila anda memasangkan atau menyambungkan pengawal ke PC Windows 11 anda menjalankan binaan Pratonton Dalaman terkini dalam Saluran Dev dan Beta,” tulis pasukan pembangunan Windows. “Permainan yang paling baru anda mainkan dan pelancar permainan yang dipasang hanya dengan menekan butang sahaja. Aktifkan bar pengawal apabila anda belum berada dalam permainan, dengan menekan butang Xbox pada pengawal anda.”

Untuk dapat menguji pratonton awal ini, anda perlu memuat turun Hub Xbox Insider daripada MS Kedai. Log masuk dengan Akaun Microsoft anda, navigasi ke “Pratonton”, dan kemudian sertai pratonton Windows Gaming. Seterusnya, semak kemas kini dalam Gedung Microsoft untuk memastikan anda mempunyai versi terkini Xbox Game Bar (Versi 5.722.5022.0 atau lebih tinggi). But semula PC anda dan pasangkan atau palamkan pengawal anda untuk memulakan ujian!

Penambahbaikan lain datang dengan Windows 11 Insider Preview Build 22616

[General]

 • [REMINDER] Tera air binaan di sudut kanan bawah desktop tidak lagi terdapat dalam binaan ini. Ini tidak bermakna kita sudah selesai, dan tera air akan kembali kepada Insiders dalam binaan akan datang.

[Taskbar]

 • Hasil maklum balas daripada Windows Insiders, kami telah memutuskan untuk melumpuhkan perubahan pada dulang sistem yang diperkenalkan Binaan 22581 untuk sekarang. Dulang sistem dan khususnya flyout “Tunjukkan ikon tersembunyi” kini akan berfungsi dengan cara yang sama dengan keluaran asal Windows 11, termasuk keupayaan untuk menyusun semula ikon dalam flyout. Kami berharap dapat membawa kembali perubahan ini pada masa hadapan selepas menambah baik pengalaman dengan menangani beberapa maklum balas yang telah kami terima. Seperti yang telah kita lakukan disebutkan sebelum iniciri yang kami cuba dalam Saluran Pembangun atau Beta mungkin tidak selalu dihantar.

[Other]

 • Sebelum ini, kami berkongsi keperluan baharu untuk internet dan MSA pada edisi Windows 11 Pro. Hari ini, Windows Insiders pada edisi Windows 11 Pro kini memerlukan MSA dan sambungan internet semasa persediaan peranti awal (OOBE) hanya apabila menyediakan untuk kegunaan peribadi. Jika anda memilih untuk menyediakan peranti untuk Kerja atau Sekolah, tiada perubahan dan ia akan berfungsi dengan cara yang sama seperti sebelum ini.

Pratonton Orang Dalam Binaan 22616: Pembetulan

[General]

 • Kami membetulkan isu di mana prestasi dan kebolehpercayaan explorer.exe boleh merosot dari semasa ke semasa, akhirnya mengakibatkan semakan pepijat, dalam binaan Pratonton Insider baru-baru ini.

[Taskbar]

 • Kami membetulkan isu yang menyebabkan keluar “Tunjukkan ikon tersembunyi” dalam dulang sistem hilang sepenuhnya untuk sesetengah Orang Dalam, walaupun ia ditunjukkan sebagai “hidup” di bawah Tetapan > Pemperibadian > Bar Tugas dan “Ikon dulang sistem lain”.

[Input]

 • Memperbaiki isu yang membawa kepada beberapa apl ranap apabila menekan kekunci separuh lebar/lebar penuh semasa menggunakan IME Jepun.

[Widgets]

 • Memperbaiki isu di mana jika anda cuba membuka papan widget menggunakan gerak isyarat dari sisi skrin, anda akan melihat papan widget dibuka dan kemudian ditutup dengan serta-merta.
 • Memperbaiki isu di mana pengguna tidak dapat menggunakan fungsi leret untuk menggunakan Widget dengan pasti.

[Settings]

 • Memperbaiki isu yang boleh menyebabkan Tetapan Pantas ranap apabila menayangkan ke peranti wayarles tertentu.

[Windowing]

 • Menangani isu yang menggunakan gerak isyarat sentuh pada skrin 3 jari untuk meminimumkan boleh menyebabkan animasi berhenti berfungsi merentas sistem.
 • Memperbaiki isu yang menjejaskan kebolehpercayaan DWM dalam penerbangan baru-baru ini.
 • Memperbaiki isu yang menyebabkan sesetengah apl seperti Tetapan dibuka kosong jika ia dibuka semula dan naik taraf atau but semula.

[Task Manager]

 • Kami membetulkan isu yang menyebabkan senarai proses berubah-ubah antara kumpulan Apl & Latar Belakang apabila mengklik mod Kecekapan daripada bar arahan

[Windows Sandbox]

 • Memperbaiki isu asas yang boleh menyebabkan beberapa teks dalam Kotak Pasir Windows muncul sebagai kotak hitam dalam kes tertentu.

[Other]

 • Memperbaiki isu yang membawa kepada pemberitahuan Windows Update yang menunjukkan ia dihantar daripada “Windows.SystemToast.WindowsUpdate.MoNotification” dan bukannya “Windows Update”.

Windows 11 Build 22616: Isu yang diketahui

[Live captions]

 • Apl tertentu dalam skrin penuh (cth, pemain video) menghalang kapsyen langsung daripada kelihatan.
 • Apl tertentu yang diletakkan berhampiran bahagian atas skrin dan ditutup sebelum kapsyen langsung dijalankan akan dilancarkan semula di belakang tetingkap kapsyen langsung yang diletakkan di atas. Gunakan menu sistem (ALT + Bar Ruang) semasa apl mempunyai fokus untuk mengalihkan tetingkap apl lebih jauh ke bawah.

Untuk butiran lanjut, pergi ke catatan blog ini untuk kemas kini umum dan sekeping ini untuk maklumat lanjut tentang pratonton awal Bar Pengawal Xbox Windows 11.

We wish to say thanks to the writer of this post for this amazing material

Microsoft Menggugurkan Binaan Pratonton Windows 11 Baharu dengan Bar Pengawal Xbox


Check out our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/