Model Google Pixel Buds manakah yang patut anda beli?

Semasa persidangan pembangun tahunannya, Google I/O, Google mengumumkan sepasang fon telinga wayarles sebenar baharu, iaitu Pixel Buds Proyang akan tersedia untuk preorder bermula pada 21 Julai dan di kedai pada 28 Julai. Buds Pro baharu menawarkan lebih banyak ciri berbanding Pixel Buds A-Series tahun lepas, namun, pada $199, ia juga dua kali ganda harganya. Jadi adakah mereka berbaloi dengan kos tambahan atau patutkah anda kekal dengan $99 Pixel Buds A-Series peringkat permulaan?

Untuk membantu anda menjawab soalan itu, kami telah membandingkan ciri dan spesifikasi kedua-dua model supaya anda boleh mencari yang sesuai untuk anda. Perhatikan bahawa semasa kami telah menyemak Pixel Buds A-Series, kami belum menguji Pixel Buds Pro setakat ini. Mudah-mudahan, kami akan mendapat sedikit masa dengan fon telinga sebelum pelancaran mereka pada musim panas ini.

Pixel Buds Pro hadir dalam lebih banyak warna berbanding Pixel Buds A-Series.
Imej: Google

Audio dan suara

Selain daripada harga, hakikat bahawa Pixel Buds Pro menawarkan pembatalan hingar aktif manakala Pixel Buds A-Series mungkin merupakan perbezaan paling ketara antara kedua-dua set fon telinga. Akibatnya, anda boleh meredakan bunyi latar belakang dengan Buds Pro — ciri yang boleh membantu meningkatkan fokus semasa bekerja dari rumah atau membolehkan anda menghilangkan bunyi ambien semasa berulang-alik. Itu boleh menjadi perubahan yang dialu-alukan kepada sesetengah orang, memandangkan kami mendapati bahawa Pixel Buds A-Series tidak menawarkan banyak cara dalam cara pengasingan hingar pasif.

Pixel Buds Pro juga menampilkan mod ketelusan pilihan apabila anda ingin mendengar perkara yang berlaku di sekeliling anda atau berbual dengan seseorang, yang merupakan ciri yang tiada pada Pixel Buds A-Series. Selain itu, Google mengatakan Pixel Buds Pro akan menyokong penjejakan kepala audio spatial akhir tahun ini. Kemas kini yang akan datang akan menjadikan mendengar kandungan terpilih berasa lebih mengasyikkan, kerana ciri ini mencipta semula pengalaman yang serupa dengan persediaan bunyi sekeliling tanpa memerlukan berbilang pembesar suara. Terdapat juga beberapa ciri audio yang dikongsi oleh kedua-dua fon telinga, seperti Volume EQ, di mana kelantangan dilaraskan secara automatik berdasarkan persekitaran anda.

Di atas kertas — dan menurut Google — Pixel Buds Pro sepatutnya berfungsi dengan baik pada panggilan. Google mengatakan suara anda harus jelas tidak kira di mana anda berada, terima kasih kepada penindasan hingar gangguan latar belakang seperti trafik dan ciri seperti penutup jejaring penyekat angin. Pixel Buds Pro turut disertakan dengan tiga mikrofon dalam setiap fon telinga. Pixel Buds A-Series hanya menawarkan dua mikrofon pembentuk pancaran dalam setiap satu, namun, kami mendapati ia masih berfungsi dengan baik semasa panggilan walaupun dalam persekitaran yang bising.

1652307363 82 Model Google Pixel Buds manakah yang patut anda beli

Pixel Buds A-Series juga boleh menyambung ke telefon Android dengan Fast Pair.
Foto oleh Chris Welch / The Verge

Ketersambungan

Kesambungan Bluetooth berbilang titik juga merupakan ciri hanya tawaran Pixel Buds Pro. Ini bermakna fon telinga boleh bertukar secara automatik antara dua peranti terakhir anda yang disambungkan, termasuk komputer riba, TV, tablet dan telefon Android dan iOS. Walau bagaimanapun, tidak kira mana yang anda beli, kedua-duanya berkongsi ciri Fast Pair, supaya anda boleh memasangkan peranti Bluetooth anda dengan mudah dengan produk Android yang disokong. Bagi yang tidak dikenali, Fast Pair membolehkan anda menghidupkan tunas berhampiran peranti dan memasangkannya dengan hanya mengetik pemberitahuan yang muncul. Walaupun kedua-dua fon telinga juga berfungsi dengan iOS, ia lebih baik digunakan dengan peranti Android, yang boleh memanfaatkan banyak cirinya. Ini sebahagiannya kerana tiada apl Pixel Buds untuk iOS yang membenarkan pengguna Apple melaraskan tetapan seperti EQ, tidak kira pasangan yang anda beli.

Bateri

Hayat bateri ialah satu lagi kawasan di mana Pixel Buds Pro mengungguli Pixel Buds A-Series Google — sekurang-kurangnya di atas kertas. Google mendakwa Pixel Buds Pro mengecas secara wayarles melalui sarung pengecas yang disertakan dan menyediakan sehingga 11 jam mendengar berterusan dengan pembatalan hingar aktif dilumpuhkan atau 31 jam dengan sarung pengecasan. Walau bagaimanapun, apabila ANC didayakan, anda masih boleh mendapatkan tujuh jam. Sebaliknya, sarung yang disertakan untuk Pixel Buds A-Series tidak mempunyai keupayaan untuk mengecas secara wayarles dan sebaliknya, bergantung pada USB-C. Fon telinga yang terakhir juga hanya menawarkan sehingga lima jam masa mendengar dan hanya sehingga 24 jam dengan sarung itu.

Model Google Pixel Buds manakah yang patut anda beli

Pixel Buds Pro menawarkan rintangan air dan peluh IPX4.
Imej: Google

Reka bentuk dan sesuai

Tidak kira yang mana yang anda beli, anda akan mempunyai pilihan tiga saiz hujung telinga — kecil, sederhana dan besar — ​​yang terdapat dalam kotak untuk lebih muat. Walau bagaimanapun, nampaknya, di atas kertas, Pixel Buds Pro menawarkan beberapa lagi ciri untuk meningkatkan keselesaan. Google mengatakan ia menambah penderia baharu untuk mengukur dan melegakan tekanan dalam saluran telinga anda untuk meningkatkan keselesaan, yang merupakan tuntutan yang belum kami uji. Tunas juga terletak lebih dalam di dalam saluran telinga anda daripada Pixel Buds A-Series.

Dari segi berat dan saiz, Pixel Buds Pro lebih berat sedikit dan berat 6.2 gram berbanding Pixel Buds A-Series, yang mempunyai berat 5.02 gram. Fon telinga baharu juga lebih besar sedikit (22.33 x 22.03 x 23.72mm) berbanding Pixel Buds A-Series (20.7 x 29.3 x 17.5 mm).

Jika warna penting kepada anda, Pixel Buds Pro menawarkan lebih banyak variasi, termasuk jalur warna hitam, biru, hijau dan merah. Sebaliknya, Pixel Buds A-Series hanya tersedia dalam warna putih atau hijau. Walaupun ia kelihatan serupa, Pixel Buds Pro nampaknya menawarkan lebih banyak salur masuk mikrofon di sekeliling bahagian luar juga. Walau bagaimanapun, kedua-duanya tidak menawarkan gerak isyarat leret ke hadapan / belakang untuk mengawal kelantangan, bermakna anda perlu mengetik untuk berbuat demikian, yang merupakan sesuatu yang kami tidak suka semasa menyemak A-Series.

Dari segi ketahanan, Pixel Buds Pro dan Pixel Buds A-Series kedua-duanya menawarkan rintangan air dan peluh IPX4, yang berguna jika anda kerap bersenam. Kedua-duanya juga membenarkan arahan suara “Hey Google” bebas tangan, supaya anda boleh mendapatkan arah, menetapkan peringatan atau mengakses muzik dan mesej tanpa menyentuh telefon melalui Google Assistant.

Google Pixel Buds Pro berbanding Google Pixel Buds A-Series

Sudah tentu, perbandingan ini hanyalah gambaran keseluruhan beberapa perbezaan utama antara dua pasang fon telinga wayarles sebenar. Jika anda ingin tahu tentang spesifikasi mentah dan ingin menggali lebih mendalam, anda boleh meneroka beberapa butiran yang lebih terperinci dalam jadual di bawah.

Barisan Google Pixel Buds

Spesifikasi Pixel Buds Pro Siri A Pixel Buds
Spesifikasi Pixel Buds Pro Siri A Pixel Buds
harga $199 $99
Warna Hitam, biru, hijau atau merah Putih, hijau
Pembatalan hingar aktif ya Tidak
Mod ketelusan ya Tidak
Audio spatial dengan pengesanan kepala Kemudian pada tahun 2022 Tidak
Bateri Sehingga 11 jam masa mendengar, sehingga 7 jam dengan Active Noise Cancellation dihidupkan, 31 jam dengan case tanpa ANC Sehingga 5 jam masa mendengar atau sehingga 2.5 jam masa bercakap dengan fon telinga sahaja. Sehingga 24 jam masa mendengar dengan kes pengecasan, atau sehingga 12 jam masa bercakap
Sokongan Google Assistant ya ya
Ketersambungan Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.0

Kesambungan berbilang titik ya Tidak
Pensijilan kalis air (earbud) rintangan air IPX4 rintangan air IPX4
Pensijilan rintangan air (sarung pengecas) rintangan air IPX2 tiada
Mikrofon Tiga mikrofon dalam setiap fon telinga Dwi mikrofon membentuk pancaran dalam setiap fon telinga
Penceramah Pemacu pembesar suara dinamik 11 mm yang direka khas Pemacu dinamik 12mm dengan pengurangan hingar pasif
Saiz fon telinga 22.33 x 22.03 x 23.72 mm 20.7 x 29.3 x 17.5 mm
Saiz kes 25 x 50 x 63.2 mm 63 x 47 x 25 mm
Berat fon telinga 6.2g 5.06g
Berat kes 62.4g dengan fon telinga

52.9g dengan fon telinga

Pengecasan tanpa wayar ya Tidak
Kord pengecasan disertakan Ya, USB-C Ya, USB-C ke USB-A
Eartips dengan tiga pilihan saiz disertakan dalam kotak ya ya
Cip tersuai Cip audio 6 teras tersuai TBD
Ketersediaan 28 Julai Dalam stok

We wish to thank the writer of this post for this incredible web content

Model Google Pixel Buds manakah yang patut anda beli?


You can find our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/