Model PS5 Baharu Lebih Ringan Walaupun Memerlukan Dompet Lebih Berat

Seorang lelaki memegang kotak PS5 di kedai runcit, berjalan meninggalkan barangan Playstation lain di kaunter.

PS5 semakin ringan dari tahun ke tahun.
Foto: ED JONES/AFP (Imej Getty)

Bayangkan saya, mata yang cerah seperti kanak-kanak pada Krismas, mengoyakkan kotak ke PlayStation 5 saya yang serba baharu awal tahun ini. Di luar kotak, saya merasakan beratnya dan menganggapnya berat, walaupun begitu. Saya biarkan ia berdiri sendiri sambil bermain-main dengan kabel. Dalam sekelip mata, $500 yang baru saya belanjakan jatuh seperti batu bata lepas dari meja yang telah saya biarkan berdiri di atas meja secara bodoh. Ia mendarat dengan dentuman yang menyayat hati di atas lantai permaidani. Saya memeluknya seperti ibu bapa akan kanak-kanak, merepek dan membelainya, berharap tiada apa-apa yang rosak. Syukurlah ia berjaya, tetapi ketika itu saya tertanya-tanya mengapa binatang itu memerlukan semua berat itu.

Alhamdulillah, Sony Interactive nampaknya masih mengusahakan PS5′s berat keseluruhan. Tapak berita permainan Australia Tekan Mula pertama kali dilaporkan pada hari Isnin itu model PS5 siri CFI-1202 yang baru dikeluarkan ialah lebih ringan daripada versi sebelumnya! Versi cakera CFI-1202A dan edisi digital CFI-1202B sahaja telah didedahkan oleh peruncit Jepun dan sejak itu diambil oleh beberapa orang Australia kedai permainan, walaupun belum tersedia secara rasmi, maka laporan penerbitan Australia.

Selepas menggali setiap konsol’Dalam manual, wartawan melihat bahawa setiap konsol agak lebih ringan. Versi cakera mempunyai berat 8.6 paun (3.9kg), iaitu kurang sedikit daripada versi 2021, yang berat 9.2 paun (4.2kg). Edisi digital terbaharu seberat 7.5 paun (3.4kg) berbanding versi 8.6 paun (3.9kg) 2021.

Berita mengenai konsol yang lebih ringan ini datang kurang dari seminggu selepas Sony mengumumkannya menaikkan harga kedua-dua konsol versi digital dan cakera di kebanyakan pasaran terhangat dunia. Konsol kini 50 dolar Australia lebih mahal di negara itu, walaupun Sony mendakwa lonjakan harga itu disebabkan oleh inflasi dan “trend mata wang yang buruk.” Beberapa pasaran utama di mana konsol kekal pada titik harga sebelumnya ialah AS, Brazil dan Korea Selatan.

Tini bukan kali pertama Sony mengurangkan berat konsol perdananya. Syarikat itu juga mengurangkan PS5 berat pada 2021 dengan model CFI-11XX. Perbezaan utama dengan versi tahun lepas ialah perubahan dalam heatsink. YouTuber Teknologi Austin Evans membuka satu tahun lepas untuk membandingkan dan menemui sistem penyejukan yang sedikit lebih daripada setengah paun lebih ringan daripada yang ada dalam PS5 model pelancaran. Tekan Mula menyatakan bahawa versi cakera baharu model PS5 mempunyai berat yang setara dengan versi digital 2020 pelancaran PS5. Model CFI-10XX asal mempunyai berat 9.9 paun (4.5kg) dan 8.6 paun (3.9kg), masing-masing.

Walaupun permintaan telah tidak berkesudahanSony telah melakukan yang terbaik untuk mencuba meningkatkan pengeluarannya konsol yang masih jarang berlaku. Pada bulan Mei, syarikat itu memberitahu pemegang saham ia menjual jauh lebih sedikit konsol daripada yang diingini kerana kekurangan bekalan. Pengurangan berat boleh dikaitkan dengan usaha untuk mengalahkan masa menunggu pada bahagian dan kerepek.

Model konsol ini tidak akan dikeluarkan secara rasmi sehingga September 15, jadi tiada siapa yang membuka anak anjing ini untuk mengetahui apa yang telah dilakukan oleh Sony untuk membuatnya konsol kurang berat. Mengetahui juruteknik Kegemaran untuk mengaum pada peluang untuk melihat apa yang berlaku di bawah tudung, itu mungkin tidak akan mengambil masa terlalu lama.We would like to say thanks to the writer of this write-up for this awesome web content

Model PS5 Baharu Lebih Ringan Walaupun Memerlukan Dompet Lebih Berat


Take a look at our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/