Mustang baharu Ford melekat dengan petrol tulen | Perniagaan CNNCNN

Ford melancarkan versi baharu Mustang coupe dua pintu pada satu acara di Detroit malam Rabu. Ia mempunyai reka bentuk badan baharu dan pilihan enjin baharu, tetapi satu perkara yang tidak akan dimilikinya ialah motor elektrik. Mustang baharu akan ditawarkan hanya dengan kuasa petrol tulen, sekurang-kurangnya buat masa ini. Pembeli hanya perlu memilih berapa banyak petrol yang mereka mahu bakar untuk menghasilkan berapa banyak kuasa.

Mustang baharu akan ditawarkan dengan enjin V8 5.0 liter besar atau enjin empat silinder pengecas turbo 2.3 liter sama seperti Mustang hari ini. Enjin ini telah ditambah baik untuk model Mustang tahun 2024, walaupun, untuk menghasilkan lebih kuasa dan, dalam kes enjin empat silinder, untuk membakar lebih sedikit bahan api. Ford

(F)
belum lagi mengumumkan berapa banyak lagi kuasa, tetapi berjanji bahawa V8 akan menjadi yang paling berkuasa “diaspirasikan secara semula jadi” – bermakna bukan pengecas turbo atau supercas – V8 pernah ditawarkan dalam model asas Mustang GT.

“Melabur dalam generasi Mustang yang lain adalah satu kenyataan besar pada masa apabila ramai pesaing kami keluar dari perniagaan kenderaan pembakaran dalaman,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Ford Jim Farley dalam satu kenyataan.

Ford telah mengumumkan rancangan untuk membuat versi hibrid Mustangpada tahun 2017. Sejak itu, Ford telah memperkenalkan kereta elektrik sepenuhnya, seperti Ford Mustang Mach-E SUV dan pikap Ford F-150 Lightning, serta hibrid plug-in. Ini bermakna Mustang coupe hibrid tidak diperlukan untuk Ford memenuhi sasaran pengurangan pelepasannya, kata jurucakap Ford Mike Levine.

Jadi, sementara pesaingnya menurunkan coupe prestasi berkuasa gas seperti Dodge Challenger, Mustang yang membakar bahan api akan diteruskan, kata Kumar Galhotra, yang mengetuai Ford Blue, bahagian yang memfokuskan pada kenderaan pembakaran dalaman.

“Kami telah membuat pelaburan ini kerana kami melihat, pada masa hadapan, akan ada pasaran untuk Mustang pembakaran dalaman,” katanya.

Pesaing Ford General Motors telah menetapkan 2035 sebagai tarikh akhir apabila barisannya akan menjadi elektrik sepenuhnya, tetapi Ford tidak membuat komitmen yang sama di Amerika Syarikat.

Mustang baharu mempunyai aerodinamik yang lebih baik daripada model keluar.

Walaupun coupe Mustang 2024 mempunyai badan serba baharu, ia jelas mengingatkan model terdahulu. Lampu depan kelihatan lebih sempit dan, dalam versi baharu ini, mempunyai tiga bar cahaya dalam satu baris, membentuk kening maya. Kawasan batang juga lebih pendek, dan kawasan yang menempatkan lampu belakang dilekatkan dalam, memberikan lampu bentuk V semula jadi. Jeriji jauh lebih besar pada kereta berkuasa V8 berbanding model 4 silinder. Kereta Mustang GT berkuasa V8 juga mempunyai bolong “pengekstrak haba” yang besar di hud yang, selain melepaskan udara yang datang melalui radiator, mengurangkan seretan aerodinamik.

Walaupun bahagian luar kereta kelihatan hampir dengan reka bentuk Mustang tradisional, bahagian dalam adalah berbeza secara radikal. Satu skrin besar menggantikan tolok tradisional, sementara juga bertindak sebagai skrin sentuh tengah. Separuh skrin yang tidak tepat di hadapan pemandu dicondongkan ke arah pemandu. Tolok dan grafik yang sangat terperinci pada skrin sangat boleh disesuaikan, begitu juga dengan kebanyakan lampu dalaman di dalam kereta.

Bagi mereka yang ingin menawan semula Mustang di zaman muda mereka, Ford merayu kepada Gen X dan Mililenials, nampaknya beralih daripada Baby Boomers yang mula-mula membeli kereta kuda asli. Malah terdapat pilihan Tolok Badan Fox yang menunjukkan dail seperti yang terdapat pada Mustang 1980-an.

Bahagian dalaman termasuk skrin tunggal yang merangkumi kedua-dua tolok dan skrin sentuh tengah.

Mustang akan tersedia dengan ciri bantuan pemandu moden, seperti kawalan pelayaran aktif yang boleh mengekalkan jarak dari kereta di hadapan walaupun dalam trafik berhenti dan pergi, bantuan menjaga lorong dan brek kecemasan. Walau bagaimanapun, ia tidak akan ditawarkan dengan Blue Cruise, ciri pemanduan lebuh raya bebas tangan Ford. Adalah dirasakan bahawa pelanggan Mustang, yang membeli kereta yang tertumpu kepada keseronokan memandu, tidak akan berminat untuk melepaskan tangan mereka daripada memandu, kata Levine.

Baik atau buruk, bergantung kepada siapa yang anda tanya, pemilik Mustang baharu akan dapat menikmati hobi kegemaran — menghidupkan enjin semasa kereta dihentikan — tanpa perlu duduk di tempat duduk pemandu. Pemilik akan dapat menghidupkan enjin sehingga kelajuan tinggi hanya menggunakan butang pada alat kawalan jauh fob kunci. Dengan setiap tekan, enjin akan berputar ke atas dan ke bawah beberapa kali. Ini sama sekali tidak mempunyai fungsi praktikal dan merupakan ciri hiburan semata-mata.

Kereta itu juga mempunyai brek letak kereta yang kelihatan tradisional yang dikendalikan oleh tuil, tetapi ia sebenarnya brek letak kereta elektronik jenis yang biasanya dikendalikan oleh suis kecil pada kebanyakan kenderaan lain. Tetapan khas boleh membenarkan tuil brek letak kereta untuk digunakan dalam hanyut, atau gelongsor roda belakang ke sisi.

Ford juga melancarkan versi baru berprestasi tinggi yang dipanggil Mustang Dark Horse. Bersama-sama dengan enjin V8 500 kuasa kuda, Mustang Dark Horse akan mempunyai pelbagai penambahbaikan suspensi, serta penutup lampu berwarna gelap dan isyarat visual yang lain. Ia juga termasuk perubahan yang dibuat untuk aerodinamik dan penyejukan, seperti saluran udara untuk penyejukan brek dan kipas yang lebih berkuasa untuk radiator. Mustang ini akan mempunyai lencana khas yang menunjukkan kepala kuda yang menghadap ke hadapan, tetapi bahagian hadapan masih akan menunjukkan versi matte-finish ikon kuda kuda biasa.

Ford juga akan menawarkan versi Dark Horse S dan Dark Horse R khas untuk kegunaan trek sahaja yang akan disertakan dengan peralatan keselamatan, seperti sangkar gulung, yang diperlukan untuk perlumbaan trek tetapi dengan pilihan dan ciri lain yang tidak perlu, termasuk tempat duduk penumpang, ditinggalkan. (Tempat duduk penumpang boleh ditambah sebagai pilihan dalam Mustang Dark Horse S.)

hari ini, Mustang kekal sebagai kereta terakhir — berbanding trak atau SUV — Ford menjual di Amerika Syarikat. Mustang 2024 baharu, generasi reka bentuk ketujuh kereta itu, akan mula dijual pada musim panas akan datang.

We wish to thank the writer of this post for this outstanding web content

Mustang baharu Ford melekat dengan petrol tulen | Perniagaan CNN


We have our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/