Netflix kini melancarkan antara muka yang diperbaharui ke apl iPhonenya

Netflix pada hari Isnin mengeluarkan kemas kini kepada apl iOSnya yang membawa antara muka yang diperbaharui kepada versi iPhone platformnya. Antara muka baharu menampilkan animasi baharu yang lebih cair, termasuk kesan paralaks untuk menggerakkan elemen semasa pengguna menggerakkan telefon.

Apl Netflix untuk iPhone baru sahaja mendapat antara muka baharu

Kini, apabila anda membuka apl Netflix pada iPhone anda, anda akan melihat kad besar yang mempromosikan filem atau siri yang tersedia pada platform. Kad ini bergerak dengan kesan paralaks menggunakan pecutan iPhone. Tetapi itu hanya sebahagian daripada reka bentuk semula, kerana kini lebih mudah untuk menapis kandungan mengikut kategori, bertukar antara profil atau menggunakan carian tidak kira bahagian apl yang anda semak imbas.

Apabila anda mengetik pada filem atau rancangan, kulit seninya mengembang untuk menunjukkan semua butiran tentangnya. Tab Akan Datang juga telah direka bentuk semula dan kini “Apa yang Baharu”, supaya ia turut menunjukkan kandungan yang disyorkan untuk pengguna.

Menurut bekas pereka UI Netflix Janum Trivedi, yang bekerja pada antara muka baharu untuk apl Netflix, projek itu memulakan pembangunan pada 2022. “Saya telah mengetuai penyegaran UI untuk menjadikan Netflix berasa lebih lancar, menarik dan digilap. Hari ini, semua kerja itu dihantar,” Trivedi berkata di Twitter. Dia juga berkongsi video ringkas yang menunjukkan antara muka baharu, yang boleh anda lihat di bawah:

Menurut Trivedi, ini adalah semua perubahan yang datang dengan kemas kini aplikasi Netflix terkini:

  • Reka letak papan iklan baharu bertindak balas semasa anda menggerakkan peranti anda, dengan kesan pencahayaan yang halus
  • Kecerunan kertas dinding yang cantik yang dicipta dengan cepat daripada seni
  • Peralihan kad baharu yang boleh diganggu/interaktif sepenuhnya
  • Animasi pelancaran/profil baharu, haptik dan banyak lagi!

Menariknya, bekas pekerja Netflix itu juga dicadangkan bahawa syarikat itu “memberinya sedikit cinta” untuk versi Apple TV aplikasinya, jadi nampaknya Netflix juga akan mempunyai antara muka baharu untuk tvOS pada masa hadapan.

Pelan berasaskan iklan Netflix masih tidak berfungsi pada Apple TV

Netflix tahun lepas memperkenalkan pelan berasaskan iklan baharu dalam usaha untuk menarik lebih ramai pelanggan, memandangkan peringkat ini sedikit lebih murah daripada yang lain. Bagaimanapun, syarikat itu kemudiannya mendedahkan bahawa pelan baru yang lebih murah tidak akan tersedia untuk pengguna Apple TV. Malangnya, keadaan masih sama.

Syarikat itu tidak pernah menjelaskan mengapa pelan berasaskan iklan baharu itu tidak tersedia dalam apl tvOS Netflix. Tetapi memandangkan situasi semasa di mana Netflix mungkin menghentikan pelan Asas tanpa iklan, pengguna Apple TV mungkin terpaksa melanggan pelan yang lebih mahal jika mereka masih mahu menonton Netflix pada peranti itu.

Perlu diingat bahawa rancangan Asas Netflix dengan iklan kini tersedia di Amerika Syarikat, United Kingdom, Kanada, Australia, Brazil, Perancis, Jerman, Itali, Jepun dan Korea Selatan.

Baca juga:

H/T: João Gabriel

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:We wish to thank the writer of this short article for this remarkable material

Netflix kini melancarkan antara muka yang diperbaharui ke apl iPhonenya


Check out our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/