No Man’s Sky Neo-Nazi Diharamkan Selepas Menghancurkan Hab Galactic

Frigat dan kapal angkasa terlibat dalam pertempuran angkasa lepas di atas stratosfera planet di No Man's Sky.

Imej: Hello Games

18 quintillion planet, dan anda masih tidak dapat lari daripada manusia yang paling teruk di Bumi. Maksudnya: Perhubungan pusat bagi Tiada Langit Lelaki, kawasan ruang yang dicarta dikenali sebagai Hab Galactic, baru-baru ini diancam oleh troll yang pemain katakan sebagai “neonazi.” Pembangun Hello Games telah melarang pemain yang bersedih, secara kekal, tetapi pemain masih mempunyai kebimbangan tentang alat pelaporan permainan.

Tiada Langit Lelaki, pertama kali dikeluarkan untuk PC dan PlayStation pada 2016, telah banyak berkembang sejak debutnya yang hebat. Semasa pelancaran—dan ini ialah cerita yang telah dicincang dalam lebih banyak akaun bertulis daripada planet yang ada Tiada Langit Lelaki—permainan tidak mempunyai banyak ciri yang dijanjikan, seperti berbilang pemain berfungsi. Gembar-gembur mencadangkan permainan yang secara teknikalnya begitu luas sehingga anda mungkin tidak akan bertemu pemain lain. Tetapi apabila pemain benar-benar melawat planet yang sama antara satu sama lain, mereka tidak dapat berinteraksi. mereka tidak dapat melihat satu sama lain.

Banyak masalah tetingkap pelancaran telah diperbaiki, dan Hello Games telah dikeluarkan lagi lebih daripada sedozen pengembangan percuma selama bertahun-tahun, memperkenalkan ciri seperti mechs dan pangkalan tersuai. Tiada Langit Lelaki lebih kurang telah memulihkan muhibah yang hilang sejak tahun-tahun awalnya, melahirkan komuniti berbilang pemain yang teguh dan hiperaktif.

Komuniti itu berkumpul di beberapa kawasan menetap yang disebut sebagai “ruang bertamadun,” salah satunya ialah Galactic Hubsatu siri 11 wilayah yang saling berkaitan tempat pemain berkumpul, dengan terus terang, membina najis yang keren. Satu planet adalah rumah kepada sambutan hangat yang tidak berkesudahan. (Saya akan mengambil tiket sehala, sila.) Satu lagi ialah siri jalan raya dan pos luar yang luasasas untuk bandar utopia akhirnya.

Untuk sebahagian besar, Hab Galactic tidak mempunyai troll, sangat mengejutkan, memandangkan ketoksikan yang berleluasa yang melanda permainan dalam talian hari ini. Tetapi baru-baru ini, seperti yang dinyatakan oleh salah seorang moderator Hub dalam a kenyataan panjang disiarkan kepada Redditseorang pemain mengambil tanggungjawab untuk membuat malapetaka.

“Troll neonazi adalah pangkalan yang menyedihkan di Galactic Hub, dan tiada apa yang boleh kami lakukan,” pemain yang dikenali sebagai 7101334, yang mengasaskan Galactic Hub, menulis. “Setiap pemimpin tamadun berkanun bersetuju bahawa Hello Games telah gagal ruang bertamadun dengan tidak bertindak. Fungsi ‘Report Base’ mengembalikan Ralat 500 yang bermaksud Hello Games tidak pernah melihat satu pun daripada laporan tersebut, dan fungsi ‘Blok’ dalam permainan tidak berfungsi sama sekali.”

Di seluruh Hab Galactic, pemain mendedikasikan banyak masa untuk membina pangkalan, pos luar dan struktur eksoplanet yang lain. Troll yang dimaksudkan, bagaimanapun, akan muncul dan blok plaster di seluruh tapak ini, pada dasarnya merosakkan mana-mana rancangan yang disusun dengan teliti. Dalam sebarang situasi main peranan, sama ada permainan video atau pusingan D&Dada tahap kelonggaran tertentu untuk orang bodoh—hidup ini penuh dengan orang bodoh—tetapi ada garisnya.

Wakil untuk Hab Galactic disediakan Kotaku dengan nama pengguna troll di latar belakang, supaya tidak melanggar sebarang istilah yang berpotensi Tiada Langit LelakiEULA. Kotaku dapat mengesahkan lagi nama pengguna dalam tangkapan skrin dan klip video, dan ia sememangnya termasuk nombor yang biasanya dikaitkan dengan ketuanan kulit putih, serta rujukan kepada pemimpin neo-Nazi yang terkenal. Apabila dihubungi untuk mendapatkan komen, Hello Games enggan memberikan atau mengesahkan secara rasmi nama pengguna pemain tertentu, tetapi diberitahu Kotaku:

Adalah perkara biasa yang menyedihkan bagi pemain yang paling bermasalah untuk mencari cara untuk mempunyai nama yang paling menyakitkan hati… Perkara yang paling berkesan apabila kami melihat nama-nama ini dilaporkan kepada kami ialah kami melaporkannya kepada pemegang platform, dan mengharamkannya daripada semua permainan, bukannya kita melarangnya hanya daripada Tiada Langit Lelaki. Ini adalah tindakan biasa kami. Setelah berkata demikian, pemain tertentu yang anda nyatakan telah diharamkan secara kekal Tiada Langit Lelaki juga.

Tindakan melaporkan troll itu, bagaimanapun, mencetuskan kebimbangan di kalangan Tiada Langit Lelaki ahli masyarakat. Pemain mengatakan bahawa cubaan melaporkan pemain yang melakukan kesalahan telah mengakibatkan ralat “Pelayan 500”, yang menyebabkan ramai menganggap bahawa laporan sebenarnya tidak dihantar ke Hello Games. Studio itu, bagi pihaknya, mempertikaikan perkara ini, dan mengatakan ia menerima aduan itu.

Seorang wakil untuk Hello Games memberitahu Kotaku sebab ralat tersebut muncul adalah kerana pangkalan pemain yang bersalah telah dilaporkan. (Tiada Langit Lelaki kekurangan beberapa alat pelaporan pemain langsung yang tersedia dalam permainan dalam talian lain, yang telah lama menjadi isu dalam kalangan komuniti permainan, tetapi pemain boleh melaporkan secara langsung pangkalan yang menyerang, bukannya pemain yang membinanya. Berikut ialah panduan video bagaimana ia berfungsi.)

Apabila pemain melaporkan pangkalan, ia disekat serta-merta daripada paparan setempat—bermaksud mereka tidak dapat melihatnya pada PC atau konsol mereka—tetapi masih “boleh dimuat turun oleh pemain lain.” Jika tidak, wakil itu berkata, ia boleh disalahgunakan dengan mudah. Hello Games menyemak semua laporan dan menyederhanakan dengan sewajarnya. Dalam hal ini, wakil itu berkata, pangkalan yang dilaporkan telah menjadi sederhana, walaupun pemain yang melakukan kesalahan menggunakan taktik tertentu yang direka untuk memintas kaedah anti-troll sedia ada permainan, pembaikan yang sedang dalam perjalanan.

“Kami telah mengenal pasti ini dan tampung akan dilancarkan secepat mungkin,” kata wakil itu, merujuk kepada eksploitasi mengelak sederhana. “Kami mempunyai dasar untuk tidak mengakui secara terbuka troll atau kaedah mereka, untuk mengelakkan peniru yang menggalakkan.”

Sebuah planet menjulang di kaki langit di atas kilang sumber di No Man's Sky.

Imej: Hello Games

Dalam hal ini, perkara itu ditutup. Pemain itu diharamkan. Tetapi Tiada Langit Lelaki pemain masih mempunyai kebimbangan tentang alat pelaporan yang—atau lebih tepatnya, tidak—tersedia kepada komuniti.

“Penyelesaian yang paling mudah dan paling tidak kontroversi adalah untuk mereka membetulkan butang blok dalam permainan mereka. Pada masa ini ia tidak melakukan apa-apa, sejauh yang kami tahu, “kata 7101334 Kotaku melalui e-mail. “Mungkin menyekat seseorang daripada menyertai anda, tetapi mereka masih boleh beralih ke sistem dan menyertai sesi anda tanpa menyertai secara langsung.”

Pemain lain, sementara itu, mengatakan bahawa menyerahkan alat pelaporan yang ketat kepada ahli komuniti, atau juga penyederhana yang dipercayai, berpotensi membuka pintu untuk eksploitasi. Memberi mana-mana pemain kuasa unilateral seperti itu sudah matang untuk disalahgunakan. Tetapi jelas ada sesuatu yang perlu diberikan. Walaupun troll dan griefers jarang berlaku Tiada Langit Lelaki, mereka masih menjadi masalah. 7101334 menunjukkan seorang ahli terkenal Hab Galactic yang berkata mereka tidak lagi membina struktur di planet kerana mereka tahu struktur tersebut mempunyai peluang yang tinggi untuk dicemari oleh pelakon jahat. Jelas sekali, itu tidak ideal.

“Itu keadaan permainan, dan ia akan mengambil lebih daripada satu larangan untuk membetulkannya,” kata 7101334. “Jika anda memainkan peranan sebagai seseorang yang patut diharamkan, [Hello Games] perlu memainkan peranan sebagai sebuah syarikat yang benar-benar melindungi komuniti mereka.”

Apabila ditanya tentang rancangan berpotensi untuk mengembangkan kit alat pelaporan untuk pemain, wakil untuk Hello Games tidak mempunyai apa-apa untuk ditambahkan. Studio itu, kata mereka, “yakin dengan tahap perlindungan yang telah kami sediakan.”

We want to say thanks to the writer of this article for this remarkable material

No Man’s Sky Neo-Nazi Diharamkan Selepas Menghancurkan Hab Galactic


You can find our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/