On the Show Floor: Tokyo Game Show 2022 Pusingan Hari Kedua

Hai pembaca! Andrew di sini sekali lagi, melaporkan pada hari kedua pengalaman lantai pertunjukan di Tokyo Game Show 2022.

Kali ini, saya melihat beberapa gerai yang paling dicari dan pengalaman praktikal yang ditawarkan oleh tempat tersebut. Memandangkan hari perniagaan kedua juga dibuka kepada orang ramai mulai tengah hari, ia memerlukan usaha yang agak ketara (dan a banyak menunggu dalam barisan) untuk memainkan tajuk-tajuk ini, tetapi beberapa daripadanya sangat berbaloi untuk ditunggu. Walaupun saya malangnya tidak dapat membuat liputan untuk semua permainan yang saya rancangkan, di bawah ialah beberapa permainan yang lebih terkenal yang saya mainkan.

Resident Evil Village VR

Hooo budak lelaki. Sebagai seseorang yang tidak pernah menggunakan set kepala VR sebelum ini, saya amat memandang rendah betapa mengasyikkannya pengalaman itu. Dan sama ada perkakasan PSVR 2 yang baru dinaik taraf, pengawal haptik atau sekadar suasana Resident Evil Village, Pengalaman VR Capcom adalah menakutkan dengan cara yang dirasakan baru sepenuhnya.

Sistem pertempuran demo adalah agak mudah. Anda bermain sebagai Ethan Winters, dan bermula dengan pisau yang diikat pada lengan kiri anda. Menggunakan kawalan pegang tangan, anda boleh mengambil pisau dengan tangan kanan anda dan menggunakannya untuk menikam, menetak, atau bahkan melemparkannya ke arah musuh. Selepas memasuki Castle Dimitrescu, anda memperoleh pistol yang memegang 10 butir setiap majalah. Lebih-lebih lagi, sebaik sahaja anda kehabisan peluru, anda perlu mengeluarkan kartrij yang terpakai secara manual, mengeluarkan majalah lain, memuatkannya dengan tangan, dan kemudian mengokang tong. Jika anda tidak biasa dengan proses itu, muat semula boleh terasa seperti usia, terutamanya apabila terdapat hantu yang ingin memotong anda.

Satu perkara yang saya ingin ambil perhatian ialah penampilan Lady Dimitrescu yang sangat besar apabila anda memakai set kepala VR. Dia sudah kelihatan besar pada skrin, tetapi dalam VR, dia sebenarnya kelihatan seperti gadis gergasi sembilan kaki enam yang sebenarnya.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kelemahan. Semasa demo selama 10 minit saya, ada satu kejadian di mana kepala saya terpotong sementara di badan Ethan ketika dia pergi untuk menyembuhkan kecederaan mata kailnya. Selain itu, set kepala PSVR 2 mengambil masa yang agak lama untuk disesuaikan kerana saya memakai cermin mata. Walaupun ia tidak boleh dimainkan sepenuhnya, ia adalah sesuatu yang patut dipertimbangkan bagi mereka yang tidak dapat memakai kenalan atau memerlukan cermin mata untuk melihat dengan jelas.

Atelier Ryza 3

saya beri Atelier Ryza 3 satu pukulan sebahagiannya kerana ramai orang bercakap tentang bagaimana ia akan menjadi entri “mesra pemula” kepada siri ini. Semasa saya tiba di gerai Koei Tecmo, terdapat barisan yang mengambil masa kira-kira sejam. Demo selama 15 minit itu ada pada PS5, dan grafik permainan itu adalah sempurna, untuk mengatakan sekurang-kurangnya. Walaupun peta yang boleh diterokai agak besar, tiada penurunan kadar bingkai atau isu grafik yang ketara.

Aspek penerokaan menggunakan tanda tempat untuk perjalanan pantas dan garis zip untuk perjalanan yang lebih pantas, yang saya fikir agak mudah. Tanda tempat itu juga berfungsi sebagai tujuan tambahan untuk memberikan pemain “kunci” percuma secara berkala. Kunci ini disertakan dengan pelbagai bonus sebaik sahaja digunakan, daripada kemahiran tempur tambahan kepada ganjaran segera. Dalam kes saya, saya mendapat kunci yang memberi saya khazanah bekalan alkimia. Alkimia juga nampaknya tidak berubah dari Atelier Ryza 2dengan setiap penambahan bahan dalam resipi yang diberikan meningkatkan kesan produk, serta membuka kunci kesan selanjutnya.

1663422837 241 On the Show Floor Tokyo Game Show 2022 Pusingan Hari

Tambahan pula, saya sangat menyukai rekaan pakaian baru Ryza. Terdapat satu lagi pemasangan di luar kawasan demo yang mempamerkan tiga patung Reisalin Stout bersaiz sebenar, dengan setiap patung dimodelkan mengikut penampilannya dalam ketiga-tiga patung itu. Atelier Ryza permainan. Tambahan baru kawan zaman kanak-kanak Bos Brunnen juga menambah beberapa persahabatan yang baik semasa pergaduhan, walaupun beberapa sindiran suara menjadi sedikit berulang. Selain itu, Reisalin sendiri turut memberikan perkenalan dan ucapan perpisahan khas pada permulaan dan akhir demo.

Seperti Naga: Ishin!

Seperti Naga: Ishin! mempunyai cerita yang menarik, dan yang saya langsung tertarik apabila RGG Studios mula-mula mengumumkannya. Anda bermain sebagai Sakamoto Ryoma, seorang tokoh sejarah Jepun yang dipuji kerana mendorong Edo Jepun ke dalam pemodenan. Tetapi secara teknikal, anda juga begitu bukan Sakamoto Ryoma. Anda bermain sebagai Kazuma Kiryu, yang menggelar dirinya Ryoma, dan menyertai kumpulan setia Shinsengumi untuk membalas dendam bapanya. Ia agak rumit.

1663422837 32 On the Show Floor Tokyo Game Show 2022 Pusingan Hari

Walaupun pada mulanya saya kecewa kerana pandangan RGG terhadap revolusioner popular tidak bercakap dengan dialek Tosa, saya segera menyedari bahawa sebarang ketepatan sejarah telah dibuang sepenuhnya dengan Seperti Naga: Ishin! Pertempuran permainan adalah luar biasa over-the-top, bodoh dan berdarah. Anda bertarung di jalanan Kyoto, menghayunkan bilah, menembak peluru, membuat lubang hitam pelik yang menyedut musuh, dan menyebabkan puting beliung. Pada penghujung hari, apa yang tidak boleh dicintai?

Lebih penting lagi, pembuatan semula tajuk PS3 2014 yang akan datang adalah sangat cantik. Seperti yang ditunjukkan oleh tangkapan skrin perbandingan, RGG Studios telah banyak menambah baik dan merombak grafik cutscenes sambil menguruskan untuk memastikannya konsisten shot-to-shot. Jika anda menikmati penambahbaikan yang dibuat dengan terkini Kiwami pembuatan semula, dengan pelakonnya watak biasa dan rentak cerita, anda pasti suka Seperti Naga: Ishin! Saya tidak menemui sebarang masalah bermain permainan pada PS5, tetapi anda mungkin ingin memerhatikan isu prestasi pada PS4.

Eksoprimal

Menjelang penghujung hari, saya separuh menjangkakan bahawa saya tidak akan dapat mencubanya Eksoprimal. Disebabkan demo berlangsung selama sejam (mungkin demo terpanjang TGS 2022), terdapat barisan orang yang berterusan di hadapan gerai. Nasib baik, saya berjaya menyelinap masuk pada saat-saat terakhir, malah dapat memainkannya lebih lama daripada yang mereka rancangkan.

Cukuplah untuk mengatakan, Eksoprimal mungkin merupakan kemuncak pengalaman saya di Tokyo Game Show. Semasa sesi kami selama sejam, saya bermain tiga mod permainan dengan jumlah sepuluh orang. Yang pertama ialah a mod 5v5, di mana dua pasukan bersaing untuk melepasi tahap dinosaur yang terpantas. Kami juga memainkan mod penghantaran muatan, di mana dua pasukan perlu mengiringi “kiub data” semasa bertahan menentang dinosaur dan, akhirnya, pasukan musuh. Akhirnya, kami memainkan mod PvE, dengan kesemua sepuluh pemain bertarung melawan gerombolan dinosaur dan “Neo-Tyrannosaurus” yang besar.

1663422837 441 On the Show Floor Tokyo Game Show 2022 Pusingan Hari

Bahagian yang paling memuaskan Eksoprimal adalah sinergi kelas. Semasa masa bermain saya, saya tertumpu pada penggunaan Roadblock kelas kereta kebal, yang menggunakan perisai besar untuk menghalang dinosaur dan serangan peluru. Semasa pasukan saya bertarung melawan musuh kita, saya benar-benar merasakan saya melindungi rakan sepasukan saya yang lebih licin daripada dikunyah. Sebaliknya, penyembuh pasukan kami juga bekerja sepanjang masa untuk memastikan saya sentiasa sihat, sementara sekutu jarak jauh kami menyerang dan menyerang kumpulan musuh. Selain itu, jika keperluan timbul untuk komposisi atau taktik pasukan yang berbeza, saya boleh menukar kelas saya dengan cepat pada bila-bila masa semasa misi. Secara keseluruhannya, saya sangat teruja Eksoprimal untuk dilancarkan secara rasmi pada 2023.

Itu adalah penutup untuk hari kedua melawat lantai pameran Tokyo Game Show 2022! Walaupun saya berkemungkinan akan berehat daripada bermain tunjuk cara untuk acara yang lain, pastikan anda memerhatikan beberapa sorotan lain dan pusingan barangan pada hari-hari akan datang. Dan walaupun TGS tahun ini lebih kecil daripada tahun-tahun sebelumnya, saya berharap saya akan dapat melihat sebahagian daripada anda di sini dalam masa terdekat juga.

Seperti biasa, berikut adalah gambar Dino dan Palamute wajib anda.

We wish to give thanks to the writer of this post for this amazing content

On the Show Floor: Tokyo Game Show 2022 Pusingan Hari Kedua


Take a look at our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/