Pada $89,000, Adakah Porsche 3.2 Carrera 1989 Ini Tawaran Baik Flippin?

Harga Bagus atau Tiada Dadu 1989 Porsche 911 3.2 Carrera Targa

Pemilik masa kini Harga Bagus atau Tiada Dadu Porsche membelinya tahun lepas dari Bring a Trailer. Ia kini ditawarkan pada premium 20 peratus berbanding harga jualan itu. Mari kita lihat sama ada keadaan pasaran semasa menanggung lonjakan itu.

Jika anda seorang yang suka beraktiviti di luar rumah, maka anda mungkin meminati jenis kenderaan yang boleh membawa anda keluar dari laluan yang sibuk. Saya juga meneka bahawa anda juga * menyentuh jari ke dahi * memiliki sekurang-kurangnya satu artikel pakaian flanel.

Semalam 2005 Subaru Forester XT kelihatan sebagai peluncur off-road tugas ringan yang cukup kukuh, apalagi dengan enjinnya yang dikemas kini dan beberapa mod yang dibuat untuk memberikannya kelegaan tanah sepenuhnya. Transmisi manual yang jarang ditemui hanyalah aising pada Subaru itu kek. Itu semua nampaknya yang adil pencuci mulut sebagai majoriti daripada anda ditemui set penjual Subie $8,5000 meminta untuk menjadi lazat merawat. The hasil adalah kemenangan Nice Price 52 peratus yang sempit untuk kereta. Sekarang, mengenai kain flanel itu…

Imej untuk artikel bertajuk At $89,000, Is This 1989 Porsche 3.2 Carrera A Flippin' Good Deal?

Anda tidak benar-benar menyamakan Porsche dan flanel. However, dengan kotak-kotak, Pasha, dan houndstooth yang telah lama ditubuhkan sebagai pilihan upholsteri ikonik dari Stuttgart stalwart, adalah selamat untuk mengatakan bahawa syarikat itu tahu fesyen. The 1989 Porsche 911 3.2 Carrera Targa yang kita lihat hari ini terdapat dalam Velvet Red Metallic di atas bahagian dalam kulit penuh hitam, yang saya fikir ia selamat untuk dikatakan, sesuai dengan segala-galanya.

Bercakap tentang pergi, 3.2 72,000 batu ini benar-benar berada di sekitar blok itu, yang pada asalnya dijual di Maine, dan kemudian merentasi beberapa negeri ke California dan kemudian ke New York di mana ia dijual kepada pemilik sekarang lewat tahun lalu. Jualan itu rupanya mengakibatkan ia berakhir kembali di Golden State. Bagaimana kita tahu semua ini berdasarkan pembentangan yang agak parsimoni dalam iklan Craigslist semasa kereta itu? Nah, kami tidak. Semua maklumat itu datang daripada Bawa penyenaraian Treler daripada jualan Ogos 2021, dipautkan dengan mudah dalam iklan semasa.

Imej untuk artikel bertajuk At $89,000, Is This 1989 Porsche 3.2 Carrera A Flippin' Good Deal?

Berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada kedua-dua penyenaraian, jelas sekali ini adalah contoh yang menakjubkan bagi edisi terakhir 911 asal. Model 964 yang menggantikan 3.2 Carrera pada akhir 1989 menampilkan gaya yang berbeza dan, yang lebih penting, casis yang diperbaharui sepenuhnya diperolehi. daripada model 959 serta enjin flat-six yang lebih besar dan lebih berkuasa melakukan tugasnya di hujung belakang.

Itu menjadikan ’89 3.2 ini sedikit penamat era. Seperti yang dilambangkan dengan nama model, enjinnya ialah 3.2 liter, yang pada masa itu dinilai pada 217 kuasa kuda dan tork 195 lb-ft. Itu SOHC flat-six yang disejukkan udara/minyak, dan walaupun spesifikasi yang agak menarik, kedua-dua enjin ini bunyi hebat dan mampu menggerakkan Porsche 2,975 paun dengan munasabah pihak berkuasa.

Imej untuk artikel bertajuk At $89,000, Is This 1989 Porsche 3.2 Carrera A Flippin' Good Deal?

Iklan itu menyatakan bahawa ini adalah kereta G50, yang mana semua tahun 89-an adalah kerana itu adalah satu-satunya pilihan transmisi pada masa itu. Itu merujuk kepada Getrag G50 lima kelajuan yang menggantikan kotak gear 915 rekaan Porsche dan dibina pada tahun 1987. tahun model. Terdapat banyak perdebatan mengenai transmisi pilihan, kerana kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan mereka, tetapi jika anda melihat secara eksklusif pada ’87 dan kereta yang lebih baru, anda benar-benar tidak mempunyai pilihan. Aspek mekanikal lain yang perlu diperhatikan di sini adalah penggantian kedua-dua cawan bola tuil anjakan dan hujung batang pengikat sebelum jualan BaT. Kereta itu juga telah diturunkan ke ketinggian perjalanan Eropah pada beberapa titik sebelumnya.

Imej untuk artikel bertajuk At $89,000, Is This 1989 Porsche 3.2 Carrera A Flippin' Good Deal?

Cat kelihatan semuanya asli dan kereta itu nampaknya mempunyai semua kepingan asalnya, hingga ke kad gambar rajah fius kertas di but hadapan. Mereka sering hilang pada model ini. Pilihan yang ketara termasuk spoiler 3.2 Carrera depan dan belakang serta Fuchs 16 inci yang menampilkan bahagian tengah hitam dan rim yang digilap. Ia dibalut dengan tayar Hankook yang baru diperolehi.

Imej untuk artikel bertajuk At $89,000, Is This 1989 Porsche 3.2 Carrera A Flippin' Good Deal?

Seperti yang dinyatakan, bahagian dalamannya menampilkan pakej kulit penuh dan semuanya kelihatan dalam bentuk yang luar biasa. Unit kepala Pioneer terletak di tengah-tengah pemuka dan kereta itu mempunyai penyaman udara tetapi tidak ada petunjuk sama ada ia telah dikemas kini kepada R134 atau ambang batu R12. Walau apa pun, A/C dalam kereta ini hanya berkesan sehingga kira-kira 85° suhu ambien. Tajuknya bersih dan penjual mengatakan mereka hanya akan berurusan dengan wang tunai. Tiada kripto atau kad kredit untuk pembelian ini, sila.

Imej untuk artikel bertajuk At $89,000, Is This 1989 Porsche 3.2 Carrera A Flippin' Good Deal?

Sekarang kita telah melalui semua itu, mari kita dapatkan harga yang diminta itu. Itu adalah $89,000 yang dinyatakan oleh penjual sebagai “dilaraskan untuk inflasi.” Pelarasan itu adalah sedikit lebih baik daripada $74,000 yang dibeli oleh kereta itu pada Ogos tahun lalu. Dan itu adalah pada Bring a Trailer yang seperti yang kita semua tahu tidak benar-benar berurusan dengan tawar-menawar. Ini juga merupakan Targa, yang, walaupun mereka masih berada di tengah-tengah harga 3.2 antara Coupe dan Cabriolet, telah meningkat naik menghampiri nilai kereta tertutup beberapa tahun kebelakangan ini. Tetapi adakah pasaran melonjak begitu tinggi sehingga kereta ini kini bernilai premium 20 peratus berbanding 8 bulan yang lalu? Adakah itu dunia yang kita hidup hari ini? Betul ke?

Apa kata anda, adakah 3.2 Carrera Targa ini bernilai $89,000 yang diminta? Atau, adakah itu fantasi sirip?

Awak tentukan!

Kawasan Teluk San Francisco, California, Craigslistatau pergi di sini jika iklan itu hilang.

Bantu saya dengan NPOND. Pukul saya pada rob@jalopnik.com dan hantarkan kepada saya petua harga tetap. Ingat untuk memasukkan pemegang Kinja anda.

We wish to thank the author of this article for this remarkable web content

Pada $89,000, Adakah Porsche 3.2 Carrera 1989 Ini Tawaran Baik Flippin?


Check out our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/