Panduan pahit manis untuk kehidupan pasca-Elden Ring — 15 permainan yang serupa dan berbeza untuk dimainkan seterusnya

Cincin Elden adalah besar dan padat. Ia memindahkan tiang kesukaran dan percubaan reka bentuk FromSoftware yang telah dicuba dan benar ke dalam Lands Between yang luas. Dan selepas 100+ jam dengan magnum opus FromSoftware, anda sama ada bersedia untuk sesuatu yang baharu atau sedang mengejar yang seterusnya Cincin Elden untuk menyegarkan awak sehingga sekuel yang tidak dapat dielakkan.

Jadi ke manakah anda pergi selepas menamatkan salah satu permainan terbaik yang pernah dibuat? Kami boleh membantu anda dengan itu.

Kami telah memecahkan 15 permainan kepada lapan kategori unik. Setiap kumpulan akan menawarkan satu cadangan yang serupa Cincin Elden dan satu lagi yang tidak serupa Cincin Elden. Tetapi setiap pasangan juga akan mempunyai tema yang menyatukan mereka, untuk membimbing pilihan genre atau getaran anda dengan lebih baik.

Anda tidak akan mendapat 1-berapa-1 yang sempurna itu Cincin Elden perasaan tanpa melompat ke dalam Berdarah, Jiwa yang gelapatau Sekiro: Bayang Mati Dua Kali. Tetapi dengan senarai kami, anda boleh cuba mengekalkan tahap yang tinggi dengan permainan bertema berbeza tetapi serupa, atau turun perlahan-lahan ke Bumi dengan sesuatu yang berbeza sama sekali.

Kumpulan 1 – Pengembara yang comel

Imej: Nintendo EPD/Nintendo

serupa: Tunik

Tunik menangkap sebahagian daripada Cincin Eldenkebebasan, kerumitan dan kelegapan. Ia adalah permainan tentang musang kecil yang ditugaskan untuk menjelajah dunia dan menyelesaikan teka-teki. Ada kalanya, ia sangat mengecewakan dan ia tidak memberitahu anda tentang cara ia berfungsi atau perkara yang perlu anda lakukan. Tetapi ia juga comel dan berwarna-warni dan terang. Tunik akan memberi anda getaran yang berbeza sambil juga membuat peralihan semula jadi jika anda masih ingin menghukum refleks anda dan menggaru noggin lama.

Tidak sama: Kirby dan Tanah Terlupakan

Secara tonal, Kirby dan Tanah Terlupakan adalah kira-kira sejauh dari Cincin Elden seperti yang anda boleh dapatkan. Sudah tentu, ia berlaku di runtuhan tanah yang dahulunya hebat, tetapi itulah satu-satunya persamaan kedua-dua permainan. Kirby adalah ringkas, mudah dan linear. Anda boleh menyimpang dari laluan, tetapi hanya dalam masa yang singkat, dan ia biasanya hanya untuk teka-teki berangin yang akhirnya akan menyalurkan anda kembali ke tempat yang anda perlu pergi seterusnya. Jika anda memerlukan sesuatu yang “tidak ada fikiran, hanya comel” atau pengembaraan koperasi dengan anak kecil atau rakan, Kirby dan Tanah Terlupakan adalah jawatan yang hebatCincin Elden pickup.

Kumpulan 2 – Percintaan, jika anda miang

Hugo bercakap dengan pemain daddy semasa dating

Imej: Game Grumps

Serupa: Dragon’s Dogma Dark Arisen

Dogma Naga Timbul Gelap adalah seperti Cincin Elden kerana ia sukar, kuno, dan berlaku dalam suasana zaman pertengahan yang suram. Tetapi tidak seperti Cincin Eldenanda boleh dating di Dogma Naga Timbul Gelap. Jika anda sentiasa berharap anda boleh melenyapkan NPC dalam permainan FromSoftware dan kemudian juga merangkak dengan raksasa gergasi selama berjam-jam, mulakan post-Cincin Elden hidup betul-betul dengan Dogma Naga.

Tidak sama: Ayah mimpi

Ayah mimpi adalah sangat tidak Cincin Elden. Malah, ia mungkin paling sedikit Cincin Elden-seperti permainan dalam senarai ini. Dalam Ayah mimpi, anda bermain sebagai seorang ayah tunggal yang pergi berkencan dengan bapa tunggal yang lain. Anda boleh berbual, pergi temu janji, dan cuba bersaing dengan anak perempuan remaja anda di bandar baharu. Ia menggembirakan, comel dan romantis, dan tiada Elden Lords atau wabak yang mengerikan ditemui.

Kumpulan 3 – Penerokaan, dengan raksasa dan tanpa

Mayat batu bersandar pada tiang di pulau itu

Imej: Thekla, Inc.

Serupa: The Elder Scroll’s V: Skyrim

manakala Skyrimmekanik ‘s mungkin tidak mempunyai banyak persamaan dengan Cincin Elden, penerokaan adalah sebahagian daripadanya. Sebahagian daripada keseronokan Cincin Elden sedang pergi ke arah rawak dan menemui katakombe, bandar atau bos besar yang baharu. Pada 2012, Skyrim boleh dikatakan mendebarkan kepada sains, memberikan anda penjara bawah tanah rawak dan perjumpaan untuk tersandung semasa anda menerokai dunia Bethesda yang besar dan berais.

Tidak sama: Saksi

Jika anda tidak sabar-sabar untuk meneroka tetapi inginkan sesuatu yang berbeza daripada Cincin Elden, Saksi adalah tempat yang bagus untuk bermula. Ini ialah permainan teka-teki yang menggunakan peraturan yang halus dan tidak dapat dijelaskan untuk membantu anda melukis garisan pada pelbagai tablet seperti labirin. Ia misteri dan gergasi, tetapi benar-benar bebas daripada pertempuran. Ini semua tentang keagungan dan penemuan dalam dunia yang berwarna-warni, dan akan membantu anda mengalihkan fikiran anda daripada lengan naga Godrick yang mengganggu.

Kumpulan 4 – Kematian dan dunia 2D

The Hollow Knight merempuh trampolin cendawan

Imej: Pasukan Cherry

serupa: Hollow Knight

Hollow Knight ialah metroidvania yang sangat baik dengan beberapa kecenderungan FromSoftware yang serius. Ia menghukum, sistemnya dikaburkan, dan kegagalan datang dengan harga. Ia juga mempunyai beberapa elemen seram ringan yang dilihat Cincin Elden, walaupun ditapis melalui gaya seni yang lebih comel. Walaupun ia pastinya lebih mudah daripada yang terbaharu Daripada, dan tidak hampir sepanjang, ia adalah pengembaraan kecil yang hebat yang tidak akan terasa seperti pukulan sebat selepas Lands Between yang menghukum.

Tidak sama: Spiritfarer

Spiritfarer mungkin mengenai kematian, tetapi ia mempunyai sedikit persamaan dengannya Cincin Elden. Dalam Spiritfarer, anda mengangkut roh orang mati melalui kehidupan akhirat dan ke tempat peristirahatan terakhir mereka. Tetapi daripada menjadi suram dan menyeramkan, ia sihat. Anda mewujudkan ikatan dengan setiap jiwa, dan membantu mereka merangkul keabadian dengan selesa, apabila mereka sudah bersedia. Ia pasti menyedihkan, dalam cara kehilangan selalu, tetapi ada sedikit harapan di sana. Jika anda memerlukan sesuatu dengan nada yang lebih penyayang yang masih berkaitan dengan kesudahan kematian, Spiritfarer adalah satu lompatan yang hebat selepas itu Cincin Elden.

Kumpulan 5 – (Kinda) Suasana sejuk

Sekumpulan pengguna mesin basuh kuasa mencuci trak dengan kucing kucing di hud

Imej: FuturLab/Square Enix

serupa: Pintu Kematian

Pintu Kematian ialah tentang seekor burung gagak kecil yang comel yang berfungsi sebagai penuai suram, dan pertempurannya selalunya mengingatkan kepada FromSoftware. Ia adalah kedua-dua menghukum dan luar biasa sejuk, dengan dunia bertindak sebagai sendiri, teka-teki kepentingan rendah untuk diselesaikan. Sudah tentu, anda perlu masuk ke zon apabila anda mencapai bos, tetapi jika tidak, anda boleh menggunakan kaki burung kecil anda untuk meneroka jauh dan luas dalam pengembaraan yang santai ini. Ia adalah gabungan hebat antara pertarungan yang mencengkam rahang Cincin Elden dan permainan santai di seluruh dunia.

Tidak serupa: Simulator PowerWash

Simulator PowerWash ialah salah satu permainan yang paling “tiada fikiran” di luar sana, dan ia tidak mempunyai persamaan dengannya Cincin Elden. Keseluruhan matlamat Simulator PowerWash ialah menggunakan mesin basuh kuasa untuk membersihkan kotoran dan kotoran dari pelbagai kenderaan dan lokasi. Lebih banyak anda membersihkan, lebih banyak wang tunai yang anda akan dapat, dan lebih baik peralatan serta sabun yang anda mampu beli. Terdapat kesan yang akan membawa anda lebih lama untuk dikalahkan daripada mana-mana bos Cincin Eldentetapi ia masih merupakan permainan yang sangat keren tentang menjadikan dunia lebih bersih.

Kumpulan 6 – Permainan bersama rakan

Sekumpulan wira bertarung dengan raksasa pokok gergasi

Imej: Permainan Tembakan/Perfect World Entertainment

Serupa: Sisa: Daripada Abu

Sisa: Daripada Abu ialah permainan FromSoftware bertukar menjadi penembak orang ketiga. Terdapat pertempuran jarak dekat, ya, tetapi ia kebanyakannya tentang mengelak musuh sambil menembak senjata yang hebat. Dan, yang paling penting, ia adalah koperasi. Sisa: Daripada Abu adalah satu ton keseronokan untuk bermain bersama rakan, dan masih cukup menghukum. Jika anda sedang mencari itu Cincin Elden perasaan pencapaian tetapi anda juga ingin pergi mencari dengan rakan, Sisa: Daripada Abu adalah tempat yang bagus untuk bermula.

Tidak serupa: Golf dengan Rakan anda

Golf bersama Rakan anda betul-betul bunyinya: Anda bermain golf mini digital dalam talian dengan rakan anda. Anda juga boleh menjalankan kursus khas dengan tengkorak dan kapal lanun dan cuba mendapatkan lubang dalam satu ketika bercakap tentang Discord. Jika anda memerlukan sesuatu untuk mengalihkan fikiran anda daripada Radhan atau Godfrey, Golf bersama Rakan anda adalah gangguan yang sempurna.

Kumpulan 7 – Bizkit Lemas, jelas sekali

bos lanun di syurga yang tidak dikenali. rupanya dia datuk bandar

Imej: Koei Tecmo/Square Enix

Serupa: Orang Asing dari Syurga: Fantasi terakhir asal usul

OK, tidak, muzik Limp Bizkit sebenarnya tidak masuk Orang Asing dari Syurga, tetapi itu jenaka yang berlaku, dan secara jujur, saya tidak dapat membezakannya. (Dan jika anda boleh, simpan untuk diri sendiri). Jika pernah permainan jerit Getaran Bizkit lemas, betul Orang asing dari Syurga: Fantasi terakhir asal usul. Lebih baik lagi, ia sebenarnya berkongsi sedikit DNA dengannya Cincin Elden, jadi dengar saya. Jack — model Abercrombie yang ditolak yang berperanan sebagai protagonis pendengar butt-rock — mengumpul mata wang daripada musuh untuk menaikkan tahap dirinya. Ini memberi kuasa kepadanya untuk muncul sebagai pemenang daripada pertemuan pertempuran yang seimbang yang memerlukan tumpuan yang besar untuk terus hidup. Ia mungkin tidak mempunyai suasana gothic itu, tetapi ia mempunyai jungkat-jungkit kekecewaan/pencapaian FromSoftware klasik. Jadi jika anda bermain Cincin Elden dan, seperti kami yang lain, berfikir “ini kehilangan sesuatu, dan sesuatu itu adalah Limp Bizkit,” Stranger of Paradise: Asal-usul Fantasi Akhir adalah sehampir yang anda akan dapat untuk memenuhi impian itu.

Tidak sama: Pancaragam Rock 4

Baiklah, awak dapat saya. Saya pada mulanya meletakkan Kumpulan rock 4 di sini untuk membuat jenaka Limp Bizkit berfungsi (walaupun Limp Bizkit adalah sebenarnya dalam permainan ini, asalkan anda sanggup membayar untuk DLC). Tetapi semakin saya memikirkannya, semakin saya yakin itu Kumpulan rock tergolong dalam senarai ini. Ia adalah pengejar katartik Cincin Elden, jadi mari kita berlari dengannya. Rock Band membolehkan anda melontarkan diri anda ke dalam muzik (Bizkit atau sebaliknya), menyalurkan emosi yang sangat berbeza, dan membantu anda melupakan semua anjing dan naga wabak yang mengerikan yang memberi anda banyak masalah dalam The Lands Between. Anda tidak perlu menggunakan pengawal sebenar, yang amat berguna jika anda memecahkan alat kawalan anda semasa bermain Cincin Elden. Dan apabila anda mengambil kira Limp Bizkit Pack 01 (malangnya tiada Limp Bizkit Pack 02), ia adalah cara terbaik untuk memusatkan semula fikiran anda.

(Catatan: Saya tidak pernah sengaja mendengar lagu Limp Bizkit.)

[Editor’s note: Let’s not lie to our readers, Ryan.]

Kumpulan 8 – Breath of the Wild dan Breath of the Wild

Pautan dalam pertempuran dengan Bokoblins biru dalam The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Imej: Nintendo EPD/Nintendo

Serupa DAN Tidak Serupa: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Lagenda Zelda: Breath of the Wild ialah titik perbandingan yang paling biasa untuk Cincin Elden, dan atas sebab yang jelas. Ia besar, dibina untuk penerokaan dan mempunyai banyak rahsia untuk dibongkar. Tetapi The Legend of Zelda: Breath of the Wild juga damai, berwarna-warni, dan comel. Ia adalah penerokaan kepentingan rendah, dan ia adalah pertempuran satu pukulan menentang Penjaga.

Untuk semua Cincin EldenFleksibiliti, ia masih merupakan permainan FromSoftware yang menghukum semua tentang menghentam kepala anda terhadap satu perjuangan atau yang lain. Breath of the Wild mempunyai beberapa perkara itu juga, tetapi dengan keupayaan untuk bermain dengan teka-teki fizik untuk seketika, atau mendaki gunung dan hanya melihat pemandangan. Bagi setiap bos besar ada saat yang tenang menunggu di seberang bukit, dan itu bermakna Breath of the Wild pengejar yang sempurna selepas bermain Cincin Elden.

We want to thank the author of this write-up for this awesome web content

Panduan pahit manis untuk kehidupan pasca-Elden Ring — 15 permainan yang serupa dan berbeza untuk dimainkan seterusnya


Explore our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/