Panduan Pokémon Scarlet dan Violet Titan

Ada lima Titan Pokémon dalam Pokémon Scarlet dan Violetsemua melindungi berkuasa Herba Mystica.

Setiap Herba Mystica dijadikan sandwic, yang memberi kuasa Koraidon atau Miraidon (bergantung pada versi permainan yang anda mainkan). Dengan menggunakan kuasa ini, anda boleh meningkatkan kemahiran melekap mereka, membolehkan mereka berlari, melompat lebih tinggi, berenang, meluncur dan mendaki cenuram.

Di bawah, kami menyenaraikan Pokémon Titan mengikut urutan tahap, bersama-sama dengan petua untuk mengatasinya dan perkara yang dibuka kunci Herba Mystica masing-masing untuk lekap anda. (The Titans tidak mempunyai tahap sebenar yang diberikan kepada mereka, tetapi kami mendasarkan kesukaran pertarungan pada tahap Pokémon Arven.)

Jika anda merancang untuk melompat ke hadapan dan bergantung pada Arven dalam pertempuran, jangan. Pokémonnya tidak begitu membantu. Malah, mereka pengsan kebanyakan masa kami mengambil Titan Pokémon.


Stony Cliff Titan (Klawf)

Klawf ialah Pokémon jenis rock, membiarkannya terbuka kepada banyak kelemahan: Bergaduh-, rumput-, tanah-, keluli-, dan air-jenis pergerakan semuanya sangat berkesan.

Pertarungan ini sangat mudah dan tidak mempunyai sebarang gimik tertentu, kerana ia sepatutnya memudahkan anda menghadapi pergaduhan yang dahsyat ini.

Arven akan membantu anda menggunakan Shellder tahap 16.

Setelah Pokémon gunung anda memakan Sweet Herba Mystica, ia akan belajar bagaimana untuk melakukannya sempang.


Open Sky Titan (Bombirier)

Bomrdier adalah jenis gelap dan terbang, bermakna ia mempunyai banyak kelemahan. guna elektrik-, ais-, batu-, atau dongeng-jenis bergerak menentangnya. Dwi-taipnya memang membatalkan kelemahan jenis pepijat dan pertarungannya, jadi elakkan menggunakannya.

Seperti Klawf, pertarungan ini agak mudah dan anda sepatutnya dapat mengatasinya dengan cepat.

Arven akan membantu dengan Nacli tahap 19.

Selepas makan Bitter Herba Mystica, gunung anda akan dapat bergerak merentasi air.


Titan Keluli Bersembunyi (Orthworm)

Orthworm ialah Pokémon jenis keluli, tetapi anda tidak boleh menggunakan gerakan jenis tanah padanyadisebabkan keupayaan “Pemakan Bumi”, keupayaan yang menjadikannya menyerap pergerakan jenis tanah sebagai HP.

Kelemahan lain Pokémon Orthworm Titan ialah bergaduh– dan kebakaran-jenis, tetapi memandangkan Orthworm mengetahui pergerakan jenis tanah, kami tidak mengesyorkan menggunakan Pokémon jenis api.

Arven akan membantu anda menggunakan Toedscool tahap 28.

Sebaik sahaja anda memberi makan kepada tunggangan anda dengan Salty Herba Mystica yang diperolehi daripada Lurking Steel Titan, ia akan belajar bagaimana untuk melompat lebih tinggi.

Imej: Game Freak/The Pokémon Company, Nintendo melalui Polygon


Titan Bumi Bergegar (Gading Besar/Tapak Besi)

Pokémon Titan ini bergantung pada versi permainan yang anda miliki. Jika anda mempunyai Scarlet, anda akan berhadapan dengan Great Tusk jenis tanah dan pertempuran. Jika anda mempunyai Violetanda akan menentang Tapak Besi jenis tanah dan keluli.

Untuk Great Tusk, anda boleh menggunakan gerakan air, rumput, dongeng, terbang atau psikik terhadapnya. Pokémon jenis terbang akan berfungsi dengan baik, kerana ia tidak akan terjejas oleh pergerakan jenis tanah.

Untuk Tapak Besi, anda boleh menggunakan gerakan melawan, tanah, api dan air untuk menurunkannya dengan cepat. (Walaupun berhati-hati jika anda menggunakan Pokémon jenis api, kerana penaipan tanah Iron Treads.)

Arven membantu dengan Scovillain tahap 44.

Selepas memberi makan kepada gunung anda dengan Sour Herba Mystica, ia akan dapat meluncur dari tebing.


Titan Naga Palsu (Dondozo dan Tatsugiri)

Selepas berinteraksi dengan Tatsugiri yang sangat besar (Pokemon sushi) di pulau yang ditandakan, Titan Naga Palsu akan muncul.

False Dragon Titan bukanlah naga sama sekali (demikian namanya). Ia hanya jenis air, jadi pukul ke dalamnya dengan gerakan jenis rumput dan elektrik.

Arven akan membantu anda dengan Greedent tahap 55.

Selepas pertarungan anda dengan Dondozo, titan sebenar akan muncul: Tatsugiri yang besar itu. Tatsugiri adalah jenis air dan naga, jadi anda boleh menggunakan gerakan jenis naga dan dongeng melawannya. Memandangkan ia tahu pergerakan jenis naga, anda mungkin perlu berpegang pada perlawanan jenis dongeng.

Sebaik sahaja anda menyuap tunggangan anda dengan Spicy Herba Mystica, ia akan dapat meningkatkan tebing menegak dengan mudah, membolehkan anda meneroka Paldea sepenuhnya.

Selepas menewaskan kelima-lima Titan Pokémon, anda perlu kembali ke rumah api tempat anda pertama kali bertemu dengan Arven. Selepas beberapa perbincangan, Arven akan mahu berperang. Anda sepatutnya berada di sekitar tahap 60 untuk pertempuran ini.

We would love to thank the author of this write-up for this incredible content

Panduan Pokémon Scarlet dan Violet Titan


Visit our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/