Pastikan mata anda sentiasa melihat kedai bersaiz tikus ini di kawasan Boston


Tempatan

“Moussachusetts” mengalu-alukan anda.

Salah satu pemasangan AnonyMouse di Boston. AnonyMouse

Biasanya, melihat ke atas semasa berjalan di sekitar Boston adalah cara untuk pergi.

Tetapi jika anda mendapati mata anda beralih ke tanah dalam beberapa hari dan minggu akan datang, pastikan anda memerhatikan segelintir kedai bersaiz tikus yang menarik yang telah muncul di sekitar bandar.

Kedai-kedai kecil telah muncul di kawasan Boston baru-baru ini terima kasih kepada kumpulan artis jalanan yang dikenali sebagai AnonyMouse.

“Kami bermula pada tahun 2016 di selatan Sweden, beberapa daripada kami bertemu dan mula membincangkan hanya mencipta sesuatu bersama-sama dan dialog beralih ke arah cinta zaman kanak-kanak kami terhadap karya Walt Disney, Don Bluth, Beatrix Potter dan pengarang Sweden Astrid Lindgren,” kolektif itu memberitahu Boston.com dalam e-mel. “Setelah beberapa ketika, kami agak tertumpu di sekitar kedai-kedai kecil ini, kerana ia adalah sesuatu yang kami sendiri, suka tersandung semasa kanak-kanak.”

Kumpulan itu telah memasang lebih daripada 40 kedai di seluruh dunia (kebanyakannya di Sweden, Perancis dan Isle of Man). Tetapi sekarang, terdapat 10 hingga 15 di kawasan Boston, “bergantung pada cara anda mengira.”

Seperti namanya, kolektif itu kekal tanpa nama dalam usaha untuk mengekalkan unsur sihir yang mengelilingi pertubuhan kecil itu.

“Kami suka idea bahawa pemasangan bercakap untuk diri mereka sendiri, dan juga kami sangat suka bahawa kanak-kanak sebenarnya boleh percaya bahawa ia dibuat oleh tikus dan bukannya manusia,” tulis kolektif itu. “Selain itu, kami agak suka nama itu, dan jika kami mendedahkannya kepada umum, kami perlu menukarnya.”

Apabila mereka memulakannya, setiap kedai mengambil masa kira-kira enam bulan dari awal hingga akhir, kata mereka. Tetapi kumpulan itu telah mempercepatkan proses itu untuk mengambil masa kira-kira sebulan sahaja. Pemasangan sebenar kini hanya mengambil masa beberapa minit, walaupun AnonyMouse berkata mereka cenderung untuk memasang kepingan semalaman supaya tidak dikesan.

Lihat dengan teliti pada pemasangan — jika anda bernasib baik untuk menemuinya dalam kehidupan sebenar atau baru-baru ini Instagram — mendedahkan paparan menggunakan beberapa bahan harian manusia.

“Kami sentiasa memerhatikan objek manusia yang boleh kami gunakan untuk perkara lain daripada yang dilakukan manusia – kotak mancis menjadi meja, gabus kerusi, penutup botol menjadi cerobong asap atau botol menjadi trak bomba. Jadi kami tidak pernah benar-benar berhenti ‘bekerja,’” kata mereka.

Mencipta etalase selama bertahun-tahun, artis telah menjadi lebih baik dalam menjadikannya tahan lama yang boleh, untuk menahan unsur-unsur dan kanak-kanak yang datang untuk bermain dengan mereka.

Kolektif ini mencipta segala-galanya daripada arked bertema tetikus ke kedai rakaman hingga ke kedai gunting rambut. Dan kedai-kedai tidak kosong; artis juga mencipta bahagian dalam kedai.

AnonyMouse setakat ini telah mendedahkan dua pemasangan Boston di Instagram — a kedai buku dan a Balai Bomba — tetapi masih ada segelintir lagi di luar sana, menurut kumpulan itu.

“Selamat pagi Amerika. Jadi, kami telah berjaya menyeberangi kolam, dan di mana lagi untuk meletakkan sauh selain di tanah yang dijanjikan Moussachusetts,” tulis kolektif itu pada Instagram. “Dimana sebenarnya? Itu sahaja untuk kami tahu dan anda tahu! Mari mulakan permainan!”We would like to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Pastikan mata anda sentiasa melihat kedai bersaiz tikus ini di kawasan Boston


Discover our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/