Pekerja Activision Blizzard merancang keluar dari mandat vaksin yang digugurkan

Beberapa pekerja Activision Blizzard akan keluar dari kerja Isnin selepas syarikat itu menggugurkan mandat vaksinnya sebelum kembali bekerja dalam beberapa bulan akan datang. Berita mengenai pelan COVID-19 yang santai telah bocor di media sosial berikutan e-mel daripada eksekutif Activision Blizzard Brian Bulatao.

Dalam e-mel itu, Bulatao berkata vaksin tidak lagi diperlukan untuk pekerja kembali ke pejabat, berkuat kuasa serta-merta. Pekerja Activision Blizzard dijangka kembali ke pejabat kerja dalam beberapa bulan akan datang, walaupun ia akan serta merta memberi kesan kepada mereka yang sedang bekerja di pejabat. Bulatao memetik keperluan vaksin yang ditarik balik “di seluruh AS,” kerana kes COVID-19 semakin meningkat di Asia dan Eropah, menurut Vox. Sesetengah pakar mencadangkan gelombang baharu akan datang — atau sudah bermula — di Amerika Syarikat, lapor New York Times.

Berikutan e-mel Bulatao, beberapa kakitangan Activision Blizzard mula secara terbuka menentang keperluan yang digugurkan. Perikatan Pekerja ABK, sebuah kumpulan yang ditubuhkan berikutan tuntutan gangguan seksual awal Activision Blizzard dari tahun lepas dan telah menguruskan beberapa penyingkiran sejak itu, mengumumkan pembubaran itu pada hari Jumaat — ia dijadualkan berlangsung pada hari Isnin, 4 April. Wakil kumpulan itu tidak mempunyai anggaran bilangan peserta.

Kumpulan itu menuntut Activision Blizzard membalikkan keperluan vaksin yang digugurkan, menawarkan kerja jauh sebagai “penyelesaian kekal”, dan membenarkan pekerja membuat keputusan ini mengenai kerja dari rumah secara individu. Penyokong dan peserta boleh mengikuti langkah keluar menggunakan dua hashtag: #SickOfThis dan #GameWorkersUnite.

“Sebagai sebahagian daripada kembali ke pejabat, Blizzard dan Activision Blizzard mengadakan beberapa sesi maklum balas dan tinjauan pendapat selama tiga bulan, di mana pada penghujungnya mereka memutuskan untuk mewajibkan vaksin untuk pekerja yang akan datang ke pejabat,” kata wakil Perikatan Pekerja ABK. Poligon. “Ini adalah perjanjian di mana orang bersetuju untuk kembali. Perubahan baru-baru ini tidak dijalankan oleh mana-mana pekerja sebelum diumumkan.”

Wakil itu menambah bahawa pengurusan studio tidak dimaklumkan atau dirujuk. “Pembalikan ini meletakkan orang ramai berisiko untuk dijangkiti. Saya dan ramai pekerja lain marah kerana syarikat kami mendesak ke arah pemulangan mandatori ke pejabat dengan sekatan ini ditarik balik.”

Activision Blizzard belum menjawab permintaan Polygon untuk komen.

Pekerja Activision Blizzard telah keluar dari kerja beberapa kali pada tahun 2021, yang pertama berlaku pada Julai 2021 berikutan tindak balas “menjijikkan dan menghina” syarikat terhadap tuntutan undang-undang Jabatan Pekerjaan Adil dan Perumahan California, yang mendedahkan dakwaan serius seksisme dan gangguan di Dunia Warcraft dan penerbit Call of Duty. Pekerja keluar semula, menyeru peletakan jawatan CEO Bobby Kotickpada bulan November berikutan laporan Wall Street Journal memperincikan dakwaan penglibatan Kotick dalam meminimumkan laporan salah laku pekerja.

Pada bulan Disember, Activision Blizzard pekerja berjalan keluar semula selepas mereka mengatakan beberapa pekerja QA telah diberhentikan. Tindakan keluar itu membawa kepada mogok yang berakhir apabila pekerja mengumumkan usaha kesatuan di syarikat itu. Pekerja-pekerja itu, dipanggil Game Workers Alliancesedang menunggu keputusan daripada Lembaga Perhubungan Buruh Kebangsaan berhubung potensi skop kesatuan.We would like to say thanks to the author of this short article for this remarkable web content

Pekerja Activision Blizzard merancang keluar dari mandat vaksin yang digugurkan


Discover our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/