Pemaju AM2R Bersatu Semula Untuk Metroidvania yang Diilhamkan Okami ‘Bo: Path Of The Teal Lotus’

Imej: Tangga Christopher, Trevor Youngquist

Berikutan kempen Kickstarter yang sangat berjaya pada bulan Februari tahun ini, Metroidvania yang menakjubkan Chris Stair dan Trevor Youngquist akan datang Bo: Laluan Teratai Teal telah mendapat beberapa nama terkenal dalam komuniti peminat Metroid.

Ahli pasukan di belakang Satu lagi Metroid 2 Remake (AM2R) telah menyertai permainan aksi carian berinspirasikan cerita rakyat Jepun ini yang menurut pembangunnya mengambil sehelai daun daripada Hollow Knight dan Okamibuku-buku.

Stair dan Youngquist pada asalnya mengusahakan projek itu sahaja, tetapi kini telah disertai oleh tiga nama terkenal ini yang mengetahui satu atau dua perkara tentang genre Metroidvania — Milton Guasti (DoctorM64, Pengarah AM2R dan pereka peringkat pada Ori dan Kehendak Wisps), Esteban Criado (DruidVorse, Playtester Utama AM2R dan Metroidvania speedrunner), dan Robert Maloney (Sephazon, Pengeluar AM2R dan Associate untuk Pokémon Symphonic Evolutions). Ketiga-tiga daripada mereka akan bekerja sebagai Pereka Bersekutu, Peneraju QA, dan Peneraju Pengeluaran dan Penerbitan di Bo: Path of the Teal Lotus, dan pasukan yang hebat untuk dibawa ke projek yang kelihatan cantik ini.

Menggunakan estetika lukisan tangan yang indah untuk mencipta tahap, watak dan persekitaran yang memukau, Bo: Path of the Teal Lotus mengikuti Bo, bunga angkasa yang mesti mengatasi halangan dan melawan musuh berbahaya selepas membongkar rahsia di sebalik kebangkitan shogun yang berkuasa. Bo akan menggunakan kakitangannya untuk melantun mengelilingi dunia cat air Jepun ini dan anda akan dijamu dengan jamuan mata dan sarat cerita rakyat Jepun.

Berikut adalah beberapa butiran lanjut tentang permainan dari halaman Steamnya:

– Platform aksi tatal sisi 2D yang biasa yang menggabungkan animasi lukisan tangan klasik dan pemandangan dengan loceng dan wisel atmosfera baharu yang menjadikan pengalaman itu novel yang menakjubkan namun selesa.

– Kawalan platform yang ketat. Bō berasa mengagumkan untuk dikawal dan pemain akan berasa agensi yang hebat apabila mereka memasuki keadaan aliran menavigasi cabaran platforming yang mencabar.

– Terokai dunia misteri! Dunia Bō terbuka dan saling berkaitan. Terokai segala-galanya daripada rumah mandian berhantu kepada metropolis berinspirasikan Jepun yang berkembang maju. Cari cara untuk kembali ke kawasan yang anda fikir anda terokai sepenuhnya dan buka kunci laluan dan kejutan baharu.

– Buka kunci kebolehan baharu yang berkuasa! Seduh dan minum teh palsu untuk membuka kunci kebolehan kakitangan Bō yang berubah bentuk. Termasuk Mochi Mallet, Blossom Dash dan Grappling Gun.

– Anak patung Daruma Power-up! Kumpulkan anak patung daruma sepanjang perjalanan anda untuk menyesuaikan kebolehan anda dan memberi anda kelebihan (atau keburukan) dengan cara yang unik. Semua anak patung daruma bermula dengan 1 mata diisi. Ia boleh dinaik taraf kepada daruma bermata 2 yang meningkatkan kelebihan daruma asal. Anak patung daruma yang digemari ini akan berada di sisi anda sepanjang perjalanan anda.

– Pelakon besar yokai yang pelik dan comel (raksasa dari cerita rakyat Jepun) serta watak asli berdasarkan arketaip budaya Jepun. Kesemua watak dan musuh ini dihidupkan dengan animasi 2D bingkai demi bingkai tradisional yang dilukis tangan. Bantu mereka dengan pencarian sampingan mereka atau hanya singgah untuk berbual dan secawan teh.

– Pertempuran Bos Epik! Dalam perjalanan anda, anda akan menemui banyak raksasa besar dari cerita rakyat Jepun. Gunakan pengetahuan dan kemahiran anda untuk mengalahkan mereka dan maju lebih jauh dalam pencarian anda.

– Kawasan dan landskap yang dilukis dengan tangan dan mengasyikkan dengan hiasan tradisional Jepun yang diilhamkan.

– Skor asal yang sangat cantik digubah oleh Moises Carmago, yang menggabungkan instrumentasi tradisional Jepun dengan muzik orkestra moden dengan cantik.

Terdapat sedozen Metroidvanias pada Suis, tetapi dengan visual Bo yang indah dan silsilah di belakangnya, kami sangat teruja untuk melihat bagaimana yang ini menjadi.

Bo: Path of the Teal Lotus akan dikeluarkan pada Switch pada tahun hadapan, dan kami pasti akan memerhatikan yang ini. Lihat treler penggoda tahun lepas di bawah dan kongsi pendapat anda tentang permainan dengan kami dalam komen!

Bacaan lanjut

We want to give thanks to the author of this write-up for this outstanding material

Pemaju AM2R Bersatu Semula Untuk Metroidvania yang Diilhamkan Okami ‘Bo: Path Of The Teal Lotus’


Discover our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/