Pembangun di belakang senarai hajat Steam melanda Hari Sebelum mempertahankan penggunaan sukarelawan tidak berbayar

Fntastic, studio membangunkan permainan Steam yang paling diingini Hari sebelum, telah mengeluarkan kenyataan kepada RPS yang menerangkan dasar mereka menggunakan sukarelawan berbayar dan tidak bergaji untuk membentuk pasukan pembangun mereka. Loceng penggera metafora mula berbunyi awal minggu ini apabila diketahui bahawa Fntastic terdiri sepenuhnya daripada “sukarelawan” – walaupun sukarelawan sepenuh masa, yang digelar sebagai “pekerja” dalam penyata, menerima gaji.

Anda dan saya mungkin serta-merta mempersoalkan amalan syarikat jika mereka mengatakan mereka menggunakan kerja sukarela untuk membuat produk orang membayar. Pengasas Fntastic, Eduard dan Aisen Gotovtsev, bagaimanapun, mengambil pandangan yang lebih luas:

“Menjadi sukarelawan di Fntastic bermakna seseorang itu bekerja dengan rela hati untuk tujuan bersama. Kami menganggap semua ahli pasukan, termasuk pekerja, sukarelawan,” kata mereka dalam kenyataan yang diberikan kepada RPS. “Idea ini datang daripada pengalaman dan aspirasi kami sendiri. Kami, pengasas Fntastic, Eduard dan Aisen, menganggap diri kami sukarelawan bukan sahaja untuk Fntastic tetapi dalam setiap bidang kehidupan.”

Pengasas Fntastic, Eduard dan Aisen Gotovtsev, menerangkan pemikiran sukarelawan syarikat mereka.

Saudara Gotovtsev mengakui bahawa Fntastic ialah “organisasi komersial” yang bertujuan untuk “mewujudkan keadaan terbaik” untuk ahli pasukan, dan bahawa “apabila organisasi kami berkembang dalam kapasiti, kami berhasrat untuk lebih terlibat dalam meningkatkan kehidupan orang di seluruh dunia “. Anda rasa tempat yang baik untuk bermula adalah dengan membayar semua kakitangan mereka. Kenyataan itu kemudiannya menerangkan struktur pasukan Fntastic, termasuk membezakan antara kakitangan bergaji mereka dan penyokong tidak bergaji:

“Sesiapa yang terbuka kepada kehidupan boleh menjadi sukarelawan dengan Fntastic, dan terdapat dua jenis sukarelawan. Hari ini kami mempunyai lebih 100 sukarelawan dalaman (pekerja) sepenuh masa dari Singapura, Rusia, Belanda, Thailand, Ukraine, Finland, Kazakhstan dan Belarus yang bekerja sebagai jurutera, artis, profesional HR, dll. Kami juga mempunyai 40 AS dan sukarelawan di seluruh dunia (penyokong) yang membantu dengan menguji dan menyemak produk kami pada peringkat awal.”

Yang penting, adik-beradik Gotovtsev memberikan lebih banyak maklumat tentang kerja yang disumbangkan oleh penyokong tidak bergaji kepada The Day Before dan permainan Fntastic yang lain, seperti Propnight survival horror dalam talian. “Selain ujian, sukarelawan luar (penyokong) membantu menyetempatkan produk ke dalam bahasa yang berbeza,” kata mereka. Namun, kemudian mereka menyebut ini:

“Tahun lepas, kami memesan penyetempatan untuk Propnight daripada studio besar yang terkenal dengan pengkhususan dalam terjemahan. Seperti yang ditunjukkan oleh amalan, hasil kerja mereka tidak begitu sempurna. Kebanyakannya terpaksa dibuat semula dengan bantuan sukarelawan (penyokong) kami yang bersemangat. Dalam Propnight, bersama-sama penyokong ini, kami menemui pepijat, menangani penipu, dan juga menganjurkan komuniti Discord kami.”

Sudah tentu apabila penyokong masuk menggantikan kerja bergaji maka mereka juga harus dibayar juga? Dan bukan dalam “ganjaran hebat, sijil penyertaan dan kod percuma”, seperti yang diperincikan padanya laman web. Saya telah meminta Fntastic untuk mendapatkan butiran lanjut tentang perkara itu. Kenyataan itu juga seterusnya mengatakan bahawa Fntastic memang merancang untuk merekrut “sukarelawan luar (penyokong) mereka yang paling aktif untuk kerja sepenuh masa”, dan berkata seorang penyokong yang berpangkalan di Belanda baru-baru ini menyertai sebagai pekerja sepenuh masa. Itu petanda yang baik, tetapi anda juga berharap untuk melihat imbuhan untuk mana-mana penyokong yang bertindak untuk melindungi kontraktor.

The Day Before dijadualkan untuk dikeluarkan pada 1 Mac 2023, telah ditarik balik daripada tarikh pelancarannya sebelum ini pada 21 Jun tahun ini kerana pembangunan beralih kepada Unreal Engine 5. Ia masih merupakan permainan yang paling disenarai hajat Stim.


KEMASKINI: Fntastic telah membalas dengan kenyataan susulan sebagai jawapan kepada pertanyaan saya tentang kerja penyokong mereka di Propnight:

Apabila pemain kami mendapati terjemahan itu tidak cukup tepat, mereka mendekati kami dengan beberapa terjemahan mereka sendiri yang mereka sediakan terlebih dahulu. Mereka mahu membantu dengan rela hati kerana mereka sangat menyukai permainan itu. Selain itu, tiada dialog atau teks besar dalam permainan, jumlah keseluruhan teks adalah kecil. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa fakta yang terakhir tidak mengurangkan apa yang telah mereka lakukan untuk kita dalam apa cara sekalipun. Ini adalah bantuan yang luar biasa yang mana mereka menerima peranan khas pada pelayan Discord permainan. Kami sentiasa terbuka kepada cadangan peminat kami, dan tidak pernah mengeksploitasi kerja orang, atau membuat sesiapa membantu kami.

We would like to give thanks to the author of this article for this amazing content

Pembangun di belakang senarai hajat Steam melanda Hari Sebelum mempertahankan penggunaan sukarelawan tidak berbayar


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/