Pembangun Street Fighter 6 tidak secara khusus bertujuan untuk mengembalikan Parry dan Focus Attacks tetapi ia akhirnya berlaku seperti itu bagaimanapun juga


Pembangun Street Fighter 6 tidak secara khusus bertujuan untuk mengembalikan.webp


Satu tan maklumat tentang Street Fighter 6 baru-baru ini diumumkan oleh Capcom. Beberapa mekanik berita penting yang datang ke Street Fighter 6 akan meminta pemain menguruskan cara mereka menggunakan sistem Tolok Pemacu.

Semasa temu bual baru-baru ini dengan IGN Jepun, Takayuki Nakayama, pengarah Street Fighter 6, bercakap secara ringkas tentang cara pemaju menghasilkan sistem Tolok Pemacu. Sekali lagi, kami mempunyai Nicholas ‘MajinTenshinhan’ Taylor untuk berterima kasih kerana menterjemah semua bahagian temu bual yang menarik.

“Tolok Pemacu ini ialah elemen baharu untuk bahagian pertempuran Street Fighter 6,” kata Nakayama. “Ia bermula daripada idea mahu mempunyai cara mudah untuk menggunakan tolok untuk melancarkan mekanik serangan atau pertahanan yang kuat.”


Seperti yang dikatakan oleh Nakayama, Tolok Pemacu boleh digunakan untuk kedua-dua aplikasi yang menyerang atau bertahan. Walaupun meter akan sentiasa menjana semula dengan sendiri apabila tidak menyekat serangan, pemain perlu menguruskan meter mereka dengan berhati-hati kerana mereka hanya boleh menyimpan maksimum enam bar.


Drive Impact berfungsi hampir sama dengan Serangan Fokus Street Fighter 4 dengan kos satu bar. Serangan ini akan menyerap serangan masuk, dan boleh menyebabkan renyuk atau percikan dinding bergantung pada keadaan. Terutamanya, Kesan Pemacu amat berkesan apabila pihak lawan telah diserang.


Bagi Drive Parry, ia jelas diilhamkan oleh mekanik Parry Street Fighter 3. Menggunakan Drive Parry pada mulanya akan menggunakan setengah bar Tolok Pemacu, tetapi kesannya boleh bertahan lebih lama dengan kos lebih banyak Tolok Pemacu. Berjaya menangkis serangan akan membayar balik beberapa Tolok Pemacu untuk penggunanya.


“Setepatnya, mereka akhirnya serupa dengan Parry dan Focus Attack daripada gelaran sebelumnya… Kami tidak memikirkannya sama sekali ‘Mari kita kembalikan mekanik lepas ini’.”
— Takayuki Nakayama, pengarah Street Fighter 6


Memadukan Drive Parry dengan pemasaan yang tepat akan menyebabkan Perfect Parry berlaku, yang secara ringkas membekukan segala-galanya untuk memberi pemain yang menangkis lebih masa untuk bertindak balas terhadap situasi tersebut. Adalah penting untuk diingat bahawa Parry Sempurna tidak boleh berlaku terhadap serangan peluru.


Untuk kos dua bar Tolok Pemacu, satu langkah khas boleh dipertingkatkan menjadi seni Pemacu Terlebih dengan memasukkan dua butang daripada jenis yang sama dan bukannya satu. Tidak perlu dikatakan, ini mengingatkan sistem khas EX daripada pelbagai tajuk Street Fighter yang lain.


Drive Rush boleh dicetuskan daripada Drive Parry atau serangan biasa. Menggunakan Drive Rush daripada Drive Parry hanya akan menyebabkan satu bar Tolok Pemacu, tetapi melakukan ini daripada biasa akan meningkatkan kos kepada tiga. Walaupun aplikasinya agak terhad jika dibandingkan, Drive Rush mengingatkan banyak Focus Attack Dash Cancels daripada Street Fighter 4.


Akhir sekali, terdapat mekanik Pembalikan Pemacu yang boleh dicetuskan sebagai serangan balas selepas menyekat serangan untuk dua bar Tolok Pemacu. Ini pada asasnya adalah mekanik Kaunter Alpha daripada siri Street Fighter Alpha, atau V-Reversal untuk mereka yang hanya memainkan entri Street Fighter moden seperti Street Fighter 5.


Jelas sekali, sistem Tolok Pemacu mengambil sekumpulan mekanik daripada permainan Street Fighter sebelumnya dan memasukkannya ke dalam Street Fighter 6. Apa yang menarik tentang semua ini, bagaimanapun, adalah bahawa pemaju pada asalnya tidak berhasrat untuk mereka bentuk Tolok Pemacu dengan idea untuk meninjau semula mekanik seperti ini.


“Setepatnya, mereka akhirnya menjadi serupa dengan Parry dan Focus Attack daripada tajuk sebelumnya, dan kami melalui banyak percubaan dan kesilapan untuk mencapai tahap ini,” sambung Nakayama semasa wawancara IGN Japan. “Kami tidak memikirkannya sama sekali ‘Mari kita kembalikan mekanik lepas ini’.”We want to thank the writer of this post for this incredible web content

Pembangun Street Fighter 6 tidak secara khusus bertujuan untuk mengembalikan Parry dan Focus Attacks tetapi ia akhirnya berlaku seperti itu bagaimanapun juga


Find here our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/