Pembangunan Mass Effect 5 “berjalan dengan baik”, kerana BioWare mengeluarkan usikan segar

KEMASKINI 10.30 malam UK: Seorang peminat Mass Effect kini telah menyahkod mesej audio yang tersembunyi di dalam video baharu ringkas hari ini.

Watak kegemaran peminat Liara T’soni – sudah disahkan kembali dalam sekuel ini – boleh didengari bercakap dengan geth, yang bunyi seperti mesin dapat dikenali serta-merta.

Ucapan Liara – digambarkan seperti biasa oleh Ali Hillis – telah dinyahkod oleh pengguna Soundcloud Kuda Mozek. BioWare telah menyediakan versi pembersihannya sendiri:

“Saya nampak… Macam mana kita terlepas ni?” Kedengaran Liara berkata. “Tepat sekali, Majlis akan marah… walaupun mereka sepatutnya tahu sekarang untuk tidak memandang rendah penentangan manusia.”

Seperti yang anda jangkakan, penggoda hanya melontarkan soalan lanjut. Mengapa Liara bekerja dengan geth? Apa yang telah dilakukan oleh manusia yang menjengkelkan itu sekarang? Dan mengapa belum ada sesiapa yang memilih Majlis yang lebih baik lagi, walaupun beberapa abad kemudian? Beberapa perkara yang tidak pernah berubah.

Akhirnya, pengarah projek Mass Effect Mike Gamble kini telah menulis tweet seni konsep baru yang terakhir (menunjukkan siluet tokoh krogan, gaji dan turian) dan mengusik satu lagi tajuk baru untuk Liara dalam permainan yang akan datang.


KISAH ASAL 5 petang UK:BioWare telah mengeluarkan teaser kecil dan kemas kini ringkas tentang status permainan Mass Effect seterusnya, sempena sambutan Hari N7 tahunan francais itu hari ini, 7 November.

A kemas kini blog daripada BioWare menyatakan bahawa “pembangunan pra-pengeluaran telah berjalan dengan baik” kerana veteran francais Mass Effect dan pendatang baru bekerjasama untuk mencipta “watak dan lokasi yang anda akan sukai, serta melawat semula banyak perkara yang anda akan ingat”.

Baris terakhir itu melekat pada saya, kerana spekulasi peminat berterusan mengenai apa yang diharapkan daripada kemasukan baharu ke dalam francais ini. Dari luar, masuk Treler mendedahkan 2020 BioWare untuk projek itu, peminat telah disambut oleh versi lama Liara – nampaknya berabad-abad lebih tua daripada dia muncul dalam trilogi asal siri itu. Tetapi penggoda itu juga termasuk petua yang akan kami dengar lebih lanjut tentang perkara yang berlaku di Andromeda – tetapan untuk entri terbaharu siri ini – juga.

Kesan Massa 5 BioWare mendedahkan treler dari 2020.

Hari ini, BioWare juga menunjukkan karya seni konsep segar yang menarik perhatian untuk permainan itu, yang menggambarkan penciptaan Mass Relay baharu – peranti yang digunakan oleh kapal bintang siri untuk melakukan zip antara sistem yang berbeza.


Imej teaser Mass Effect 5 BioWare untuk N7 Day 2022. Klik untuk embiggen.

Imej ini ialah versi terkini bagi yang sebelum ini muncul dalam buku meja kopi ulang tahun ke-25 BioWare yang besar yang Eurogamer pertama kali dilaporkan pada tahun 2020 – walaupun terdapat beberapa butiran baru di sini yang telah ditambah kemudiannya.

Kapsyen di bahagian bawah kiri imej menyatakan perkara berikut:

“Stesen Pembinaan / Pemantauan Pembinaan Relay dok-vakum Dikendalikan oleh Green Dagger Ltd. Harta Deepspace Dhow SAV / Kapten Kapal: Sub-Navarch Soa’Rhal Zhilian-Jones.

“Untuk kegunaan dalaman sahaja. SA —–313—– /////11_07_90_000_1000-201.37.23 — File Bat.”

Sebuah kapal angkasa yang kelihatan menarik dengan denai ekzos biru serupa dengan kapal Normandy dan Tempest siri itu boleh dilihat menghampiri Relay dari bahagian bawah sebelah kanan. Saya akan meletakkan banyak wang untuk ini sebagai kapal angkasa baharu wira kami yang jauh dari rumah.

Di atas gelang Geganti yang sebahagiannya dibina, kapal-kapal besar boleh dilihat dengan udara mengangkat kepingan segar ke kedudukannya. Kini lebih daripada sebelumnya, jelas sekali imej ini menunjukkan pembinaan Mass Relay yang baharu sepenuhnya – bukannya pembaikan yang dibuat pada Mass Relays sedia ada secara langsung selepas perang Reaper berakhir pada penghujung Mass Effect 3.

Jadi, mengapa Geganti baharu dibina? Dan yang lebih penting, ke mana arahnya – ke bahagian baharu Bima Sakti, atau ke Andromeda?

Bagi kapsyen itu, saya rasa Sub-Navarch Soa’Rhal Zhilian-Jones terdengar seperti nama pertama quarian dengan nama keluarga manusia. Jika ya, senang mengetahui quarian terselamat dalam Mass Effect canon post ME3!

Versi animasi karya seni ini juga telah diterbitkan melalui Twitter menampilkan beberapa audio yang berbunyi misteri. Peminat pasti akan terus sibuk menghurai petunjuk bunyi yang ditawarkan di sini.

Nama fail untuk versi video yang boleh dimuat turun ini mendedahkannya untuk menunjukkan Sistem Satherium. Semakan pantas mendedahkan sistem bintang ini baharu kepada siri Mass Effect, dan nampaknya dinamakan sempena genus Latin memerang gergasi yang telah pupus. (Dan sekarang saya sangat berharap ada perlumbaan memerang gergasi dalam permainan Mass Effect seterusnya.)

Di tempat lain, blog hari ini memaparkan petikan daripada pelbagai ahli pasukan kanan yang bekerja pada Mass Effect seterusnya. Ini termasuk Mary de Marle, yang baru menyertai BioWare selepas bekerja di Eidos Montreal pada Deus Ex: Revolusi Manusia dan Penjaga Galaxy.

“Saya menghabiskan hari-hari saya dengan mengimpikan cerita dengan sekumpulan penulis berbakat,” kata de Marle, yang kini berkhidmat sebagai pengarah naratif kanan Mass Effect. “Kemudian saya bekerjasama rapat dengan artis, permainan dan pakar reka bentuk tahap, audiophile dan pengaturcara untuk mengubah cerita tersebut menjadi pengalaman yang didorong oleh pemain yang mengasyikkan.”

Pengarah kreatif francais Mass Effect dan veteran BioWare Parrish Ley menambah bahawa dia sedang bekerjasama dengan pasukan permainan untuk “menyampaikan elemen emosi, naratif dan nada permainan, memastikan bahawa bab besar seterusnya dalam saga Mass Effect kekal sesuai dengan asal usul francais” .

Dan itu sahaja untuk sambutan Hari N7 tahun ini. Beberapa serbuk, ya, tetapi lebih baik daripada tiada. Di sini berharap tahun depan akhirnya menyaksikan pelancaran Dragon Age Dreadwolf, dan BioWare mempunyai kemas kini yang lebih bermakna untuk ditawarkan pada penghujung tahun 2023.

Tahun lepas, BioWare meraikan Hari N7 2021 dengan a imej teaser Mass Effect 5 penuh petunjuk yang kami rungkai secara terperinci. Karya seni itu membayangkan pengembalian spesies robot geth kegemaran peminat Mass Effect, serta pandangan yang dizum keluar beberapa wataknya dan kapal angkasa baharu.We would like to say thanks to the writer of this short article for this incredible material

Pembangunan Mass Effect 5 “berjalan dengan baik”, kerana BioWare mengeluarkan usikan segar


You can view our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/