Pemberi maklumat yang boleh dipersoalkan membocorkan hayat bateri yang menakjubkan dan spesifikasi lain untuk iPhone 14 Pro, Pro Max

Terima kasih kepada Twitter, hampir semua orang boleh menjadi pemberi maklumat. Sudah tentu, tanpa mempunyai sumber yang sah, akhirnya, anda akan membuat panggilan buruk yang mencukupi untuk kehilangan apa-apa perkara berikut yang anda berjaya kumpulkan. Dan itu membawa kita kepada seorang pemberi maklumat di Twitter yang menggunakan pegangan ileaks iHacktu yang mendakwa sebagai “wartawan Apple.” Yang terakhir baru-baru ini menolak tweet yang mengandungi spesifikasi untuk yang akan datang iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max.

IHacktu ileaks iPhone yang didakwa mendedahkan beberapa spesifikasi khabar angin yang lazat untuk iPhone 14 Pro dan Pro Max

Menurut tweet daripada iHacktu ileaks, Apple memfokuskan untuk menyampaikan dua model iPhone premium 2022 dengan penanda aras markah Antutu melebihi 896,000 setiap satu yang akan menghampiri 60,000 mata Antutu atau 7% lebih tinggi daripada markah penanda aras yang dicapai oleh model tahun lepas. Jadi iHacktu ileaks memerlukan prestasi yang lebih berkuasa dengan iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max tahun ini.

Tetapi itu hanya separuh daripada cerita. Bagaimana dengan hayat bateri? Biasanya pada tahun berikutnya selepas peningkatan bateri iPhone yang besar, Apple melepaskan pedal dan membiarkan keadaan menjadi tenang sebelum memulakan semula pertumbuhan kapasiti bateri. Sebagai contoh, iPhone XS Max membawa bateri 3300mAh yang meningkat sebanyak 20.3% kepada 3969mAh untuk iPhone 11 Pro Max.

Walaupun kapasiti bateri pada iPhone 12 Pro Max tahun berikutnya sebenarnya merosot 7.1% kepada 3687mAh, hayat bateri agak stabil berkat penggunaan nod proses 5nm TSMC yang baru digunakan untuk membina cipset Apple A14 Bionic. Biasanya, apabila membandingkan cip, nod proses yang lebih kecil bermakna lebih banyak transistor boleh dibina ke dalam set cip. Dan dengan lebih banyak transistor tertanam dalam cip, cip tersebut lebih berkuasa dan cekap tenaga.
Tahun yang berikutnya, epal sekali lagi mengepam kapasiti bateri untuk iPhone 13 Pro Max kepada 4352mAh, peningkatan sebanyak 18%. Peningkatan itu menjadikan iPhone 13 Pro Max iPhone pertama yang menampilkan bateri berkapasiti lebih daripada 4000 mAh dan memberi peranti itu salah satu bateri telefon pintar yang paling tahan lama pada tahun 2021. Biasanya, kami kini menjangkakan Apple akan melepaskan pemecut kapasiti bateri pada tahun 2022.

Sebaliknya, iHacktu ileaks menyeru satu lagi kenaikan besar-besaran dengan iPhone 14 Pro Max dijangka memperoleh dua jam dan 10 minit hayat bateri lagi. Ujian bateri iPhone 13 Pro Max kami menunjukkan bateri tahan 25 jam semasa menstrim video. Menurut pemberi maklumat, angka itu akan meningkat kepada 27 jam dan 10 minit dengan iPhone 14 Pro Max. Kemas kini lain untuk iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max juga dijangka “luar biasa” termasuk kemas kini untuk susunan kamera belakang baharu. Peningkatan prestasi CPU dalam cipset A16 Bionic dikhabarkan sebanyak 42%, dengan kenaikan 35% untuk GPU A 16 Bionic.

Perlu diingat bahawa hanya model iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max dijangka mendapat cip A16 Bionic dengan iPhone 14 dan iPhone 14 Max yang dipercayai akan menggunakan semula A15 Bionic yang menjanakan semua unit iPhone 13 2021. Ini dilakukan untuk menampung kekurangan cip dan untuk membantu membezakan antara model bukan Pro yang lebih murah dan telefon bimbit Pro yang lebih mahal. Dan dengan Pengecasan Pantas, iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max akan dapat mengecas bateri mereka kepada 50% selepas hanya 16 minit.

Pemberi maklumat tidak mempunyai reputasi yang baik menurut Jon Prosser

Tetapi sebelum anda teruja, Jon Prosser, lelaki yang membawa iLeaks iHacktu kepada perhatian kami, tidak mempunyai perkara yang begitu menarik untuk dikatakan tentang pemberi maklumat yang menyatakan bahawa telah menjadi jelas bahawa akaun ileaks telah disatukan oleh “gam Elmer dan kunyah gula-gula getah.” Jadi patutkah kita mengabaikan spesifikasi ini? Tidak begitu pantas. Seperti yang ditunjukkan oleh Prosser, tweet dari iHacktu ileaks yang menyebut spesifikasi penanda aras dikongsi oleh tipster Shrimp Apple Pro yang memang mempunyai reputasi yang kukuh.

Jika spesifikasi bateri adalah betul, kita boleh menjangkakan satu lagi lonjakan besar dalam hayat bateri untuk iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max. Setelah dianggap sebagai pemeluk dinding oleh Samsung, pengguna iPhone tidak lagi perlu mengintai kedudukan di sepanjang dinding lapangan terbang atau di bilik mandi pusat beli-belah untuk menuntut soket kuasa. Seperti yang biasa berlaku dengan Apple dan Samsung, Samsung mempersendakan Apple (seperti apabila Apple melepaskan bicu fon telinga 3.5mm daripada iPhone, atau apabila Apple menghentikan penghantaran iPhone dengan penyesuai kuasa.

Akhirnya Samsung mempersendakan Apple kerana membuat langkah sedemikian sebelum ia menyalin Apple pula.

Perlu diingat bahawa pemberi maklumat ini tidak mempunyai rekod prestasi kukuh seperti yang anda mahu gunakan, tetapi jangan takut. Dengan lebih kurang tiga bulan lagi sehingga model iPhone 14 diumumkan, masih ada banyak masa untuk lebih banyak spesifikasi (dan daripada sumber yang lebih sah) untuk disampaikan.

We want to thank the author of this post for this awesome web content

Pemberi maklumat yang boleh dipersoalkan membocorkan hayat bateri yang menakjubkan dan spesifikasi lain untuk iPhone 14 Pro, Pro Max


Our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/