Pembetulan Pantas Meja Bantuan: Cara menghantar mesej teks daripada komputer anda

Komen

Kadangkala hanya menghantar mesej teks ialah cara paling berkesan untuk berhubung dengan seseorang, dan melakukannya dengan papan kekunci bersaiz penuh boleh menjadi jauh lebih selesa daripada menggunakan ibu jari anda pada telefon pintar anda. Begini cara anda boleh mula menghantar dan menerima mesej teks standard dari keselesaan komputer anda.

Selagi anda log masuk ke Apple ID yang sama pada iPhone dan Mac anda, anda akan dapat menghantar dan menerima iMessage berbuih biru itu daripada apl Mesej komputer anda. Tetapi untuk menghantar dan menerima mesej SMS berbuih hijau standard tersebut, pastikan ciri pemajuan mesej teks telefon anda dihidupkan.

  • Buka apl Tetapan dan ketik Mesej.
  • Ketik pilihan “pemajuan mesej teks”.
  • Pilih Mac (atau iPad) yang anda mahu hantar dan terima mesej teks.

Jika anda mempunyai Mac dan peranti Android — yang tidak begitu jarang seperti yang didengari — anda mempunyai lebih sedikit pilihan. Cara paling mudah ialah menggunakan apl Mesej Google untuk mesej teks anda, yang kebanyakan telefon Android hari ini lakukan secara lalai. (Jika telefon anda belum memilikinya, anda boleh melakukan muat turun percuma daripada Gedung Play Google di sini.)

Setelah anda memasang apl itu, buka penyemak imbas web pilihan anda pada Mac anda dan pergi ke tapak web Google’s Messages dan ikut arahan untuk memasangkan telefon dan Mac anda dengan mengimbas kod QR pada skrin anda. Selepas itu, anda akan melihat semua perbualan teks anda terus dalam penyemak imbas web anda, tempat anda boleh menerima dan membalas selagi anda kekal log masuk.

Pilihan paling mudah di sini ialah menggunakan ciri Google Messages yang sama yang baru kita bincangkan. Walau bagaimanapun, jika PC anda menjalankan sistem pengendalian Windows 10 atau Windows 11 Microsoft, anda boleh menggunakan ciri khas yang dipanggil Pautan Telefon yang melakukan lebih banyak daripada mengarahkan teks anda kepada orang yang betul. Berikut ialah cara untuk menyediakannya.

  • Pada PC Windows anda, cari kotak carian atau butang dalam bar tugas anda dan taip “pautan telefon” dan kemudian log masuk ke akaun Microsoft anda jika ditanya.
  • Jika telefon Android anda belum memilikinya, muat turun dan pasang apl “Pautan ke Windows”. Apl Pautan Telefon pada komputer anda akan menawarkan pautan untuk membantu anda mencarinya.
  • Setelah apl dipasang pada telefon anda, klik butang yang membolehkan anda berpasangan dengan kod QR dalam tetingkap Pautan Telefon komputer anda dan kemudian ikut arahan yang tinggal.

Selain menghantar dan menerima mesej, anda juga boleh menggunakan apl Pautan Telefon pada PC anda untuk melihat foto telefon anda pada monitor anda, menyimpan fail tersebut ke PC anda dan juga menjalankan apl Android tertentu di dalam Windows, semuanya tanpa perlu memasangkan apa-apa. .

Apl seperti AirMessage pada asasnya boleh memajukan mesej SMS dan iMessages daripada iPhone kepada apa-apa peranti yang sedang anda gunakan, sama ada telefon Android atau komputer riba Windows. Tangkapan? Anda biasanya perlu menyediakan peralatan tambahan dan bermain-main dengan tetapan.

Tetapi jika anda memiliki iPhone dan PC dan anda benar-benar ingin menghubungi seseorang dengan pantas melalui teks, anda boleh cuba menghantar mesej teks melalui e-mel kepada mereka. Anda perlu mengetahui tiga perkara untuk ini berfungsi:

  • Nombor telefon orang yang anda cuba hubungi
  • Nama syarikat yang menyediakan perkhidmatan telefon bimbit mereka seperti Verizon atau AT&T
  • Nama domain khas yang digunakan oleh syarikat ini untuk menghalakan e-mel masuk ke telefon bimbit. Untuk Verizon, ia vtext.com. Untuk AT&T, ia adalah txt.att.net. Dan untuk T-Mobile, ia adalah tmomail.net.

Sebaik sahaja anda mempunyai semua ini, anda boleh menghantar e-mel ke [recipient’s phone number]@[special domain name]. Katakan anda ingin menghubungi pelanggan T-Mobile dengan cara ini; anda akan menghantar mesej (ringkas) anda dalam e-mel kepada, katakan, 2124341001@tmomail.net.

We would like to say thanks to the writer of this write-up for this remarkable content

Pembetulan Pantas Meja Bantuan: Cara menghantar mesej teks daripada komputer anda


Our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/