Peminat Terakhir Kami Mendebatkan Grafik Pembuatan Semula PS5

Ellie dalam Last of Us PS5 berdiri di sebelah Ellie dalam Last of Us PS4.

Tangkapan skrin: Anjing Nakal / Kotaku

Berita tentang pembuatan semula permainan video sentiasa menjadi pencetus kepada ribut wacana. Adakah ia sudah begitu lama? Adakah permainan ini sungguh layak dibuat semula? Minggu ini, mata ribut adalah Yang terakhir antara kitaketika peminat memperdebatkan sama ada visual dalam pembuatan semula yang baru dilancarkan itu kelihatan lebih baik daripada yang asal.

Diumumkan malam tadi semasa Pameran permulaan Hot Geoff Summer, The Last Of Us Bahagian I adalah keseluruhan pembuatan semula Yang terakhir antara kitaPermainan aksi apokaliptik mani Naughty Dog untuk PlayStation 3. (Sony secara tidak sengaja membocorkan kewujudan pembuatan semula itu beberapa jam sebelum pertunjukan, mengambil sedikit angin daripada layar pendedahan rasmi. Anjing Nakal juga membangunkan berbilang pemain kendiri Terakhir buat kami spin-off.) Bahagian Iyang memancarkan visual yang dipertingkatkan dan “permainan yang dimodenkan,” akan tiba pada 2 September untuk PlayStation 5 dan pada tarikh kemudian untuk PC.

Bila Yang terakhir antara kita keluar pada tahun 2013, ia secara meluas dianggap sebagai ne plus ultra kesetiaan grafik untuk eranya. Versi induk semula untuk PlayStation 4, dikeluarkan pada 2014, kelihatan lebih baik. Anda boleh membuat kes yang, sekurang-kurangnya dalam era pulangan yang semakin berkurangan untuk kesetiaan grafik, Yang Terakhir Kami Dikuasai Semula sudah menjadi permainan yang kelihatan agak moden.

Dua sisi perdebatan di sekeliling The Last of Us Bahagian Ivisual boleh disimpulkan dengan kemas oleh salah satu daripada dua kenyataan yang dibuat sebagai tindak balas kepada pengumuman Naughty Dog tentang Bahagian I di Twitter:

  • “Ini tidak kelihatan lebih baik daripada remaster,” seorang menulis.
  • “Perbezaannya luar biasa,” menulis yang lain.

Sekarang, Twitter sedang banjir dengan membandingkan imej sebelah menyebelah The Last of Us Bahagian I kepada pendahulunya. Beberapa tangkapan skrin yang dilecek bagi pembuatan semula terhadap yang asli 2013, di mana visual yang lebih keruh jelas lebih jelas. Yang lain menggunakan remaster sebagai titik asas, yang dilihat sebagai membandingkan permainan yang sangat cantik dengan a sangat cantik permainan.

Getting into the weeds, some folks acknowledge visual improvements while also expressing disappointment with the changes in art direction those improvements bring. For instance, Joel, the protagonist, looks more weathered and weary in the remake, bearing a closer resemblance to his character model from 2020’s The Last of Us Part II, set several years after the events of the first game.

The reveal has also menimbulkan beberapa soalan tentang sama ada pembuatan semula permainan yang agak terbaharu—dan agak bagus—berbaloi dengan peruntukan sumber Sony. Naughty Dog, salah satu studio pihak pertama Sony yang paling berprestij, mungkin sedang diusahakan apa sahaja lain sekarang, sama ada itu entri lain dalam popularnya Belum dipetakan siri atau pengembangan untuk The Last of Us Bahagian II. (Malam tadi, Neil Druckmann dari Naughty Dog berkata dia menerajui projek baharu di studio tetapi tidak berkongsi butiran lanjut.)

Yang lain secara tidak berasas menyatakan bahawa pembuatan semula bukanlah projek keghairahan Naughty Dog tetapi sebahagian daripada dorongan pemasaran yang diarahkan oleh Sony untuk adaptasi televisyen yang akan datang. (Druckmann, yang merupakan penerbit eksekutif rancangan itu, mengusik satu produksi yang masih berlangsung semasa acara malam tadi, menunjukkan bintang Pedro Pascal dan Bella Ramsey membongkok di dalam bilik yang bercahaya malap.) Siri ini, yang sedang dalam pengeluaran di HBO, tidak mempunyai tarikh keluaran.

Terdapat logik di sebalik idea bahawa, menjelang tayangan perdana rancangan yang akan datang, Sony ingin melancarkan buzz untuk pendatang baharu dan menyegarkan kenangan peminat lama. Walau bagaimanapun, ia adalah spekulatif semata-mata. Sony tidak menjawab permintaan untuk komen.

Untuk menjadi jelas, saya…tidak pasti di mana saya berada dalam semua ini! Itu soalan untuk Future Me. Maksud saya, siapa tahu! Mungkin Terakhir buat kami terasa seperti permainan baharu dengan kawalannya sehingga standard 2022. Mungkin visual pada PS5 muncul dalam cara yang saya tidak akan dapat memahami sehingga saya memainkannya dalam tindakan. Ini adalah jenis perkara yang tidak boleh dinilai secara munasabah sehingga permainan tamat.

Tetapi ada satu penghinaan yang saya cukup selesa untuk menilai hari ini: $$$$. The Last of Us Bahagian I disenaraikan di titik harga standard tidak lama lagi untuk permainan generasi seterusnya, dengan edisi antara $70 untuk asas hingga $100 (dengan edisi yang lebih mahal termasuk banyak faedah dalam permainan dan peralatan yang menarik). Pemilik PS5 yang melanggan PS Plus boleh dapatkan sekarang The Last of Us: Remastered tanpa kos tambahan. Ia adalah salah satu permainan dalam Koleksi PS Plus.We wish to thank the author of this short article for this outstanding web content

Peminat Terakhir Kami Mendebatkan Grafik Pembuatan Semula PS5


Discover our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/