Pemulihan Blade Runner buatan peminat yang popular diturunkan kepada alat tambah Edisi Dipertingkat yang kontroversi

Nightdive Studios mempunyai mengeluarkan Edisi Dipertingkat Blade Runner di gedung GOG, menggantikan versi ScummVM ciptaan peminat dalam proses.

Edisi Dipertingkat ini telah lama datang, kerana dilaporkan sebelum iniyang melibatkan “pembinaan semula dan penindasan Video VQA Westwood yang asli”.

Walau bagaimanapun, ia telah menggantikan versi ciptaan peminat yang kini hanya tersedia sebagai alat tambah, bermakna ia adalah mustahil untuk mengakses tanpa membeli edisi Nightdive Studios terlebih dahulu.

Blade Runner: Treler Edisi Dipertingkat.

ScummVM ialah program buatan peminat yang mana sekumpulan peminat rajin mengemas kini dan memulihkan adaptasi permainan pengembaraan asal 1997 bagi filem sci-fi Ridley Scott.

Versi mereka telah tersedia di kedai GOG, tetapi kini hanya disertakan sebagai sebahagian daripada Edisi Dipertingkatkan Nightdive Studios.

Ahli ScummVM Thomas Fach-Pedersen, aka madmoose, berkongsi kekecewaannya di Twitter.

“Selama beberapa tahun, saya, bersama rakan-rakan, merekayasa songsang Westwood’s Blade Runner untuk ScummVM dengan penuh kasih sayang, menghidupkan semula permainan dan membantu GOG mengeluarkan permainan untuk dijual sekali lagi. Untuk ini kami telah meminta dan menerima apa-apa selain penghormatan daripada kerja,” jelasnya.

“Kini Nightdive Studios telah mengeluarkan versi ‘Dipertingkatkan’ mereka. Ia, mengikut semua akaun, jelek dan buggy, dan tidak menawarkan faedah ketara ke atas ScummVM selain daripada sokongan konsol yang sangat lemah. Mereka malah terlupa memberi kredit kepada saya untuk sari kata yang kami benarkan mereka gunakan .

“Malangnya, kini tidak mungkin lagi untuk membeli dan memainkan salinan digital Blade Runner dalam ScummVM tanpa menghantar wang ke Nightdive Studios. Saya sedih melihat GOG menurunkan kerja percuma kami kepada lampiran semata-mata pada produk berbayar biasa-biasa saja milik orang lain. ”

Tapak kakak Eurogamer Rock Paper Shotgun telah menerbitkan analisis terperinci versi baharu, menyatakan ia “kelihatan 25 tahun, kabur, dan tidak seperti dirinya”.

Sebagai tindak balas, peminat permainan telah menyiarkan ulasan negatif Edisi Dipertingkatkan pada tapak GOG dan sebaliknya mengesyorkan versi ScummVM yang unggul.

“What the…? Macam mana ni boleh jadi? Tengok font! Tengok menu! Tengok latar belakang yang kabur tu! Tengok…Maksud saya, ya Tuhan! Saya tidak percaya ini adalah produk akhir,” baca satu ulasan.

Ia meneruskan: “Tolong, jangan buang wang dan masa untuk jenaka ‘Dipertingkat’ ini. Pergi ke yang asal dengan emulator ScummVM.”

Komen lain berbunyi: “Betapa malapetaka. Permainan asal adalah salah satu permainan terhebat yang pernah ada, kebanyakannya terima kasih kepada suasana yang sangat baik. Ini benar-benar menghilangkan suasana, menjadikannya separuh daripada permainan asal. Membuang sampah.”

di atas Kukus, di mana Edisi Dipertingkat juga tersedia, permainan ini mempunyai penilaian “kebanyakannya negatif”. “Beginilah rupa permainan asal apabila mata anda penuh dengan air mata dalam hujan,” sindir seorang pengulas.

Eurogamer telah menghubungi GOG untuk mendapatkan ulasan.We would love to thank the author of this article for this awesome web content

Pemulihan Blade Runner buatan peminat yang popular diturunkan kepada alat tambah Edisi Dipertingkat yang kontroversi


Explore our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/