Penderia cucian berguna SmartDry akan menjadi bata awan bulan depan

Besarkan / Penderia cucian SmartDry dianggap secara meluas sebagai alat rumah pintar berguna yang menjimatkan wang dan masa. Apabila pelayan pemiliknya menjadi gelap pada penghujung September, pengguna menghadapi peranti yang tidak berguna atau perjalanan DIY yang ketara.

Imej Getty

SmartDry ialah produk rumah pintar yang melakukan sesuatu yang berguna: memberitahu anda apabila pakaian anda di dalam pengering anda sebenarnya kering.

Pek kecil yang dipasang di dalam hampir mana-mana dram pengering boleh menghalang pakaian daripada mengecut, menjimatkan kos tenaga anda (sekurang-kurangnya $60 setahun, dakwa pemasaran), malah memberi amaran kepada anda tentang bolong tersumbat yang menyebabkan haba tinggi—atau, lebih teruk lagi, pembentukan gas. Versi generasi kedua malah boleh mematikan pengering gas anda secara automatik. Pengulas sangat menyukainya daripada penderia kekeringan yang tidak dapat diramalkan oleh pengering mereka sendiri.

Masalahnya ialah SmartDry memaklumkan anda untuk mengeringkan pakaian dengan menyambung ke Wi-Fi rumah anda; peranti itu menghantar mesej kepada pelayan Connected Life syarikat induk dan kemudian menyampaikan mesej itu ke telefon pintar anda. Tetapi Connected Life Labs ditutup, menghentikan SmartDry dan menutup pelayannya pada 30 September. Selepas itu, “perkhidmatan awan akan menghentikan operasi dan apl produk tidak akan disokong lagi.”

Dalam erti kata lain, SmartDry akan menjadi batu bata kecil di dalam pengering anda melainkan anda bersedia untuk mendapatkan papan pembangunan ESP32 kecil, memuatkan beberapa kod padanya, pasangkannya berhampiran pengering anda dan sediakan makluman anda sendiri dalam pelayan Home Assistant anda. Jika anda mempunyai SmartDry generasi pertama, ini sebenarnya akan menjadi sedikit peningkatan, seperti yang digunakan oleh peranti tersebut Cip ESP32 Espressif dengan kelemahan selama-lamanya.

Peranti rumah pintar yang dihalang oleh penutupan awan bukanlah perkara baharu, tetapi SmartDry ialah peranti yang sangat berguna dan rendah yang dibuat oleh firma yang nampaknya tidak berkembang terlalu pantas. Connected Life pada asalnya unit prototaip pasukan tiga orang di New Jersey, dan peranti itu kekal dibuat di AS. Pengasas bersama memberitahu Reviewed pada akhir 2021 bahawa versi untuk mesin basuh sedang diuji dan dijangka akan dikeluarkan pada musim panas 2022.

Lisa Goldstein, yang pekak, menulis untuk Disemak pada Disember 2021 bahawa SmartDry telah menyelamatkan beberapa perjalanannya ke dan dari bilik bawah tanah, kerana dia tidak mempunyai isyarat lain bahawa pakaiannya sudah siap. Rachel Cericola dari Wirecutter menulis catatan blog tentang cara SmartDry “mengubah cara saya mencuci pakaian.” Josh Hendrickson di ReviewGeek menulis bahawa SmartDry secara rutin menghantar ping kepadanya tentang pakaian kering 10–15 minit sebelum pemasa tamat. “Pada hampir setiap kesempatan, sensor itu betul,” tulisnya.

Kit generasi kedua SmartDry termasuk palam yang boleh mematikan pengering gas secara automatik.
Besarkan / Kit generasi kedua SmartDry termasuk palam yang boleh mematikan pengering gas secara automatik.

Kehidupan Bersambung

Kebergantungan pelayan awan ialah masalah berulang dengan peranti rumah pintar. Syarikat rumah pintar Insteon kelihatan lenyap tanpa amaran pada bulan April. Insteon nanti menyalahkan pandemik dan kekurangan rantaian bekalan. Pada bulan Jun, sekumpulan pelanggan yang berdedikasi membeli Insteon dan menghidupkan semula perkhidmatannya. Selalunya, penutupan adalah lebih rutin, seperti apabila perkhidmatan dipotong selepas pemerolehanatau syarikat besar hilang minat terhadap percubaan rumah pintarnya.

Projek seperti Pembantu Rumah, HomeSeerdan Hubitat bertujuan untuk menyediakan sandaran yang diuruskan secara tempatan untuk projek yang gagal ini, tetapi mereka sering dikuasakan oleh sukarelawan yang berkumpul di forum atau repositori, menghidu paket dan bekerja dengan perkakasan esoterik.

Pembaikan yang lebih teguh kepada syarikat yang gagal boleh menjadi standard kebolehoperasian Matter dan teknologi rangkaian Thread mesh di belakangnya, akan tiba pada musim luruh 2022. Daripada bergantung pada sambungan Wi-Fi individu, peranti pintar boleh melekat pada rangkaian yang dibuat oleh peranti pintar berdekatan lain dan secara teorinya akan lebih mudah diakses oleh hab dan apl lain.

Kami telah cuba menghubungi Connected Life Labs dan akan mengemas kini siaran ini jika kami menerima ulasan.

We wish to thank the writer of this write-up for this incredible web content

Penderia cucian berguna SmartDry akan menjadi bata awan bulan depan


Explore our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/