Pengarah Sonic Frontiers Cuba Menjelaskan Permainan ‘Zon Terbuka’nya, Hanya Menggambarkan Permainan Dunia Terbuka

Sonic sedang merenung sesuatu di luar skrin dengan marah sambil berlari melalui hutan yang subur.

Tangkapan skrin: Sega

Morio Kishimoto, pembangun Pasukan Sonic yang lama dan pengarah Sempadan Sonicbaru-baru ini melakukan yang terbaik untuk menjelaskan maksud Sega apabila ia menggembar-gemburkan permainan itu mekanik “zon terbuka”.. Tetapi penjelasannya seolah-olah mengesahkan frasa itu hanyalah istilah pemasaran yang dibuat-buat dan bukannya semacam petunjuk itu sempadan adalah jauh berbeza daripada permainan kotak pasir yang lain.

“Zon Terbuka kami ialah peta dunia, cuma kami telah menjadikannya boleh dimainkan sepenuhnya,” kata Kishimoto IGN. “Peta dunia yang boleh dimainkan yang merangkumi elemen seperti pentas adalah sesuatu yang belum pernah dilakukan sebelum ini, jadi kami terpaksa mencipta nama baharu. Apa yang sering ditakrifkan sebagai Dunia dalam platformer berasaskan peringkat lain dipanggil Zon dalam permainan Sonic, jadi kami mengambilnya dan menggabungkannya dengan Open, yang merujuk kepada medan yang boleh diterokai secara bebas.”

Segala hormatnya, Kishimoto, tetapi anda benar-benar menggambarkan dunia terbuka.

Jika ada, apa Sempadan Sonic nampaknya semua tentang bunyi seperti korelasi langsung dengan reka bentuk Kemarahan Bowseryang pengembangan yang sangat baik digabungkan dengan Dunia Super Mario 3D pada Suis. walaupun Kemarahan Bowser tradisional yang bertaburan Mario tahap merentasi peta yang besar, ia masih merupakan permainan dunia terbuka yang lancar. Dan nampaknya, sekurang-kurangnya kepada saya, seperti Sempadan Sonic sedang mencuba untuk perkara yang sama.

“Zon Terbuka berdiri di tengah-tengah Sempadan Sonic‘ permainan, dan tahap permainan wujud sebagai elemen dalam kawasan ini,” kata Kishimoto. “Dari rel grind ke objek platform, gelung dan sebagainya, Zon Terbuka dipenuhi dengan aksi olahraga yang kami sukai Sonic permainan.”

Saya tidak apa-apa dengan orang yang menerangkan permainan mereka dalam apa jua cara yang mereka rasa paling sesuai, hanya untuk menjadi jelas. Bahasa, terutamanya bahasa yang berkaitan dengan reka bentuk permainan, sentiasa berkembang. Kebanyakan “roguelike” hari ini mempunyai sangat sedikit persamaan dengan tahun 1980-an Penyangak, tetapi saya serta-merta memahami apa yang seseorang itu perolehi apabila mereka menggunakan istilah tersebut walaupun istilah itu agak bercerai daripada maksud asalnya. Sama dengan istilah seperti “Metroidvania” dan “sim imersif,” dalam perkara itu.

Saya rasa itu hanya desakan Kishimoto itu Sempadan Sonic adalah perkara yang sama sekali berbeza yang membuatkan saya kelakar.

“The [world map] sistem telah digunakan oleh banyak platformer sejak itu [Super Mario Bros. 3], malah sehingga hari ini,” kata Kishimoto. “Evolusi sebenar struktur ini adalah apa yang kita lihat sebagai intipati Sempadan Sonic‘ padang. Kami mahu menyediakan pengalaman platforming berasaskan tahap generasi seterusnya. Tetapi bagaimana kita mengembangkan platformer berasaskan tahap seperti itu Sonic ke dalam Zon Terbuka baharu ini? Itulah yang Sempadan Sonic adalah tentang.”

Sudah tentu, tiada siapa yang meminta Kishimoto untuk menerangkan semua jargon itu atau bahkan memahami apa yang sebenarnya ditetapkan Sonic Frontier“Zon terbuka” selain daripada permainan “dunia terbuka” semasa serangan media baru-baru ini. Kotaku menghubungi Sega untuk mendapatkan maklumat lanjut tetapi tidak mendapat maklum balas serta-merta.

Sempadan Sonic dijadualkan untuk pelancaran lewat 2022 di PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch dan PC. Ia nampak hambar dan nampaknya permainannya tidak menimbulkan keyakinan sama ada, tetapi Sega adalah komited untuk tidak menangguhkan pelepasannya walaupun banyak maklum balas negatif.

We want to give thanks to the writer of this post for this awesome web content

Pengarah Sonic Frontiers Cuba Menjelaskan Permainan ‘Zon Terbuka’nya, Hanya Menggambarkan Permainan Dunia Terbuka


You can find our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/