Pengarah Terbengkalai Menjelaskan Penghapusan Tweet, dan Bagaimana Prolog Adalah Permainan Berasingan Seluruh – IGN

Hasan Kahraman, pengarah permainan indie kontroversial Terbengkalai, telah mengulangi bahawa ia tidak dibatalkan, dan berkata lebih banyak kandungan akan datang tahun ini – termasuk Prolog permainan itu, yang akan menjadi projek mandiri berbayar.

Bercakap kepada Destin Legarie IGN, Kahraman menjelaskan bahawa keputusan baru-baru ini untuk memadamkan beberapa tweet yang berkaitan dengan rancangan masa depan permainan adalah percubaan yang tersilap untuk memastikan maklumat tentang permainan itu relevan dan terkini – tetapi ia sebaliknya membawa kepada khabar angin bahawa masih- permainan seram misteri telah dibatalkan.

“Saya tidak melihatnya datang,” jelasnya. “Saya tidak menyangka bahawa komuniti akan bertindak balas seperti itu. Pada asasnya, tweet telah dipadamkan kerana beberapa konsep telah berubah, dan saya fikir mungkin hanya memadamkan tweet dan kemudian tweet maklumat yang lebih relevan akan menjadi idea yang lebih baik – yang sebenarnya bukan idea yang baik. Saya telah belajar sekarang hanya untuk menyimpannya. Walaupun maklumat atau konsep itu berubah, simpan sahaja maklumat yang lebih lama kerana orang akhirnya akan melihat sendiri apa perbezaannya dan kemudian melihat apa yang lebih sebenar.”

Studio Kahraman, Blue Box, terpaksa mengeluarkan kenyataan mengatakan bahawa permainan itu masih dalam pembangunan, dan memohon maaf atas kesunyian yang panjang mengenai maklumat baharu. Pasukan itu berkata ia telah “meremehkan pelan hala tuju pembangunan kami” dan menangguhkan pendedahan dan pelepasan Prolog yang dijanjikan.

Walau bagaimanapun, Kahraman mengatakan bahawa Prolog masih dirancang untuk tahun ini, dan menerangkan lebih lanjut mengenainya untuk IGN. Dia menjelaskan bahawa ia akan menjadi permainan kendiri berbayar, bukan sekadar demo. Ia akan datang dengan set penuh trofi PlayStation, termasuk trofi Platinum – dan ia dibuat untuk membantu membiayai permainan utama:

“Prolog bukan demo. Orang ramai cakap ia demo. Ia bukan demo. Ia sebenarnya permainan yang berdiri sendiri, kan? Ia mempunyai tanda harga. Ia rendah kerana ia mungkin kira-kira sejam, dua jam permainan. Tetapi ya , ia adalah tanda harga yang berpatutan. Ia tidak terlalu banyak. Tetapi hasil yang dikumpul daripada Prolog sebenarnya akan digunakan untuk membiayai pembangunan untuk Terbengkalai, bukan? Jadi, kami sebenarnya membiayai sendiri permainan dengan hasil yang dikutip daripada Prolog. Jadi, sebab tu kami nak keluarkan Prolog dulu.”

Kahraman juga menerangkan lebih lanjut tentang Prolog sebagai produk yang boleh dimainkan: “Ia bukan akses awal, tetapi ia lebih seperti… Ia sebenarnya lebih kepada peluang untuk pemain untuk diperkenalkan dengan kisah permainan, kepada permainan, kerana ia berbeza. Ini adalah versi kami untuk mengatakan, ‘Inilah yang kami percaya bagaimana penembak bertahan hidup yang realistik sepatutnya seperti itu.’ Ini sebenarnya cara yang baik untuk mempamerkan visual permainan. Saya tidak mengaku sebagai pembangun AAA, tetapi apa yang kami lakukan ialah kami meluangkan masa untuk memastikan persekitaran kelihatan realistik dan ia sebenarnya… Dengan kuasa Unreal Engine 5 , bahawa kita sebenarnya boleh menyampaikan sesuatu yang hampir dengan kehidupan sebenar, kepada perkara sebenar, bukan?”

Di samping Prolog, Kahraman berkata bahawa pasukan itu mempunyai rancangan untuk menambah kandungan baharu untuk Apl Pengalaman Masa Nyata Abandoned yang telah lama tidak aktif sepanjang tahun 2022, dan bahawa, “suatu masa selepas Prolog, kami sebenarnya akan mula mengeluarkan, sedikit demi sedikit, lebih banyak rakaman, lebih banyak treler permainan asas.”

Kahraman, mungkin difahami pada ketika ini, tidak menyatakan dengan tepat bila mana-mana kandungan baharu ini akan tiba, dan menjelaskan bahawa dia berada dalam sesuatu dilema tentang cara mendedahkan permainan itu.

“Sebab mengapa orang ramai belum melihat apa-apa tentang permainan itu lagi, apa-apa perkembangan permainan itu, adalah kerana secara ringkas, dan untuk menerangkannya dalam satu perkataan, ialah saya takut. Saya tidak akan berbohong. sebab mengapa saya takut adalah kerana ia adalah kerja peribadi. Ia adalah sesuatu yang peribadi. Saya tidak bekerja untuk Ubisoft. Saya tidak bekerja untuk penerbit AAA yang memberitahu saya apa yang perlu dilakukan, yang pada dasarnya memberitahu saya permainan yang perlu saya buat . Ia adalah sesuatu yang peribadi. Dan kemajuan pembangunan, tidak semua orang mungkin mendapatnya kerana pemain tidak melihat, tidak memahami maksud ‘dalam pembangunan’. Pemain tidak peduli tentang itu.

“Pemain hanya mengambil berat tentang apa yang mereka lihat pada masa itu. Dan saya antara dua pilihan ini di mana saya sama ada […] membuat keputusan untuk benar-benar menunjukkan beberapa perkembangan [now], kemajuan, untuk berkongsi dengan dunia kemajuan pembangunan Terbengkalai – dan antara pilihan sama ada saya perlu menunggu hanya untuk melakukan pendedahan yang betul. Saya masih di antara pilihan kerana jika saya melakukan senario pertama, saya takut orang mungkin … Ia hanya menakutkan. Itu pada dasarnya apa yang saya cuba katakan. Saya keliru jika saya akhirnya akan menunjukkan rakaman pembangunan permainan, bahawa ia adalah soal pembentangan cara anda mempersembahkannya kepada dunia. Dan di situlah saya sedang melihat sekarang. Jika saya dapat menyampaikannya dengan cara yang baik, maka saya mungkin meletakkannya di Twitter, ya.”

Kahraman dan Blue Box telah memperoleh tarikh akhir terima kasih kepada cadangan berat bahawa studio itu adalah bahagian hadapan untuk permainan Silent Hill yang baharu. Malah terdapat konspirasi Internet bahawa Kahraman bukan orang sebenar, memaksa dirinya menyiarkan video untuk membuktikan kewujudannya sendiri. Pelancaran treler terlepas dan snafus pemasaran lain hanya menyumbang kepada keraguan tentang Blue Box dan Abandoned.

Joe Skrebels ialah Editor Eksekutif Berita IGN. Ikuti dia Twitter. Ada petua untuk kami? Ingin membincangkan cerita yang mungkin? Sila hantar e-mel ke newstips@ign.com.We wish to give thanks to the author of this write-up for this incredible web content

Pengarah Terbengkalai Menjelaskan Penghapusan Tweet, dan Bagaimana Prolog Adalah Permainan Berasingan Seluruh – IGN


Take a look at our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/