Pengembaraan Pelik JoJo: All Star Battle R mempunyai jualan yang mengejutkan di AS manakala MultiVersus terkeluar daripada carta sepenuhnyaDan nampaknya masih ada orang yang belum memiliki Smash UltimatePengembaraan Pelik JoJo All Star Battle R mempunyai jualan yang.webp


Permainan pertarungan mungkin masih boleh dianggap sebagai genre yang agak khusus dalam skema besar industri, tetapi niche itu nampaknya semakin berkembang dengan berapa banyak lagi tajuk yang kini mengungguli carta jualan secara konsisten.

The Kumpulan NPD baru-baru ini mengeluarkan data jualan September 2022 mereka, yang mendedahkan JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R adalah antara permainan terlaris di Amerika Syarikat bulan lepas manakala MultiVersus jatuh sepenuhnya daripada ranking.

Permainan pertarungan JoJo berjaya menamatkan bulan ini dalam 10 teratas keseluruhan di nombor 8, menewaskan Elden Ring, yang cukup mengagumkan memandangkan banyak keluaran permainan besar lain pada bulan September seperti FIFA 23, Splatoon 3 dan The Last of Us: Part 1.


Untuk konsol individu, All Star Battle R mencatatkan prestasi tinggi di kalangan mereka semua juga mencapai nombor 6 di Xbox, ke-9 di PlayStation dan ke-10 di Nintendo Switch.Walaupun francais JoJo mungkin lebih popular di Barat sekarang berbanding sebelum ini, keputusan ini masih agak mengejutkan memandangkan All Star Battle R ialah keluaran semula permainan yang dipertingkatkan yang dikeluarkan hampir sedekad yang lalu.


Ia juga pastinya menunjukkan bahawa permainan pertarungan boleh dijual dengan baik tanpa kod bersih rollback pada tahun 2022, tetapi kami tidak benar-benar melihat All Star Battle menjadi hit yang berterusan selepas pelancaran.


Tanpa dalam talian yang kukuh dan kekurangan desakan komuniti yang lebih luas, JJBA:ASBR berkemungkinan akan melalui laluan yang sama seperti keluaran asal di mana peminat menikmati perkhidmatan peminat untuk seketika dan meneruskan.


Semoga, angka jualan awal yang kukuh ini akan mendorong Bandai Namco untuk membuat permainan pertarungan JoJo serba baharu pada masa hadapan untuk memanfaatkan sepenuhnya populariti global ini.


Bagi siapa yang tidak berada di sana, MultiVersus gagal mencatat sama sekali untuk bulan September, yang merupakan penurunan yang agak besar daripada 2 bulan pertamanya — walaupun bukan berita buruk itu sendiri.


Pejuang platform Warner Bros yang baharu dilancarkan sebagai permainan teratas di AS pada bulan Julai sebelum turun ke 5 pada bulan Ogos.
Ini juga merupakan pencapaian yang mengagumkan untuk gelaran itu kerana NPD menjejaki kedudukan mereka dari segi jualan dolar, jadi ia bukan hanya berdasarkan MVS sebagai permainan percuma untuk dimainkan


Apabila melihat pada jualan NPD Ogos, bagaimanapun, ia menjadi agak jelas mengapa MultiVersus tidak berjaya di sana 3 bulan berturut-turut.


Kumpulan NPD nampaknya hanya mengira jualan MultiVersus melalui pembelian Edisi Pek Pengasasnya sahaja, jadi sebarang wang yang dibelanjakan dalam permainan itu sendiri tidak dikira dalam prestasinya.


Segala-galanya mungkin masih sangat baik untuk permainan memandangkan ia memecahkan beberapa rekod selepas dibebaskan. Kami tidak akan tahu sejauh mana prestasinya tanpa WB memberitahu kami.


Apa yang mungkin lebih mengagumkan daripada JoJo dan MultiVersus, walau bagaimanapun, ialah kejayaan jualan berterusan Super Smash Bros. Ultimate, dan permainan ini hampir 4 tahun sekarang.Tambahan pula, Sora keluar sebagai watak terakhir sejak setahun yang lalu.

Smash Ultimate masih menjadi tajuk Switch terlaris ke-4 pada bulan September dan berada di tempat ke-17 untuk sepanjang tahun dari segi dolar yang dibuat untuk Nintendo.

Jadi jangan harap 28.8 juta salinan akan berhenti berkembang tidak lama lagi.


We want to say thanks to the author of this article for this awesome content

Pengembaraan Pelik JoJo: All Star Battle R mempunyai jualan yang mengejutkan di AS manakala MultiVersus terkeluar daripada carta sepenuhnya


Discover our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/