Penggantian CAPTCHA Cloudflare tidak mempunyai laluan silang, kotak pilihan, Google

Besarkan / CAPTCHA bertujuan untuk menghalang senario penyemakan imbas seperti ini, bukan melatih kita semua untuk mengenali kenderaan dan infrastruktur dengan lebih baik dalam foto kasar.

Imej Getty

Cloudflare baru-baru ini telah membuat dakwaan berani: Kita semua boleh melakukan sesuatu yang lebih baik dengan kehidupan kita daripada memutuskan imej yang mengandungi pejalan kaki atau lampu henti atau mengklik kotak pilihan “Saya bukan robot”. Kini syarikat perkhidmatan awan menawarkan alternatif CAPTCHA percuma, Turnstiletersedia kepada sesiapa sahaja, pelanggan Cloudflare atau tidak, dan secara khusus menyebut peranan Google dalam hegemoni “buktikan anda manusia” sedia ada.

Turnstile menggunakan sistem Cabaran Terurus Cloudflare, yang mengambil petunjuk daripada tingkah laku pengguna, data penyemak imbas dan, pada peranti Apple, Token Akses Peribadi, untuk membezakan pelawat manusia daripada bot dan skrip. Cloudflare mendakwa bahawa sistem Cabaran Terurusnya mampu mengurangkan 91 peratus CAPTCHA yang dihidangkan kepada pelawat pelanggannya lebih setahun.

Penyepaduan turnstile menjalankan “satu siri cabaran JavaScript bukan interaktif kecil” untuk menyiasat pelawat, termasuk bukti kerja dan ruang, menyelidik untuk API web dan “pelbagai cabaran lain untuk mengesan kebiasaan penyemak imbas dan tingkah laku manusia,” catatan Cloudflare menyatakan. Cabaran berbeza mengikut pelawat, dan pembelajaran mesin boleh mengemas kini model dengan ciri biasa pelawat yang sebelum ini lulus ujian. Pengguna hanya melihat widget “Mengesahkan …” seketika, kemudian “Berjaya!”

Perhatikan kekurangan imej kabur sejajar grid yang membuatkan anda berasa seperti anda membantu Skynet memperhalusi penyasarannya.

Perhatikan kekurangan imej kabur sejajar grid yang membuatkan anda berasa seperti anda membantu Skynet memperhalusi penyasarannya.

Cloudflare

Cloudflare mendakwa bahawa di luar kegusaran dan pembaziran masa, CAPTCHA (yang bermaksud “Ujian Turing Awam Automatik Sepenuhnya untuk memberitahu Komputer dan Manusia Terpisah”) adalah sebahagian besarnya dikawal oleh Google melalui perkhidmatan reCAPTCHAnya. Perkhidmatan Google telah mengumumkan pada 2017 bahawa ia akan sebahagian besarnya menjadi tidak kelihatan dalam versi yang lebih baharu, menggunakan pelayar dan pembayang tingkah laku yang sama tentang manusia Cloudflare menggembar-gemburkan untuk menghapuskan walaupun kotak pilihan bukan robot. Satu aspek bukti itu penyelidik keselamatan seolah-olah suss keluar: sedang log masuk ke akaun Google.

“Google mengatakan mereka tidak menggunakan maklumat ini untuk penyasaran iklan, tetapi pada penghujung hari, Google ialah syarikat jualan iklan,” catatan Cloudflare menyatakan.

Google membeli reCAPTCHA pada tahun 2009 dan menggunakannya lebih awal untuk menyelesaikan masalah seperti pendigitalan buku, nombor rumah Street View dan, seperti yang mungkin anda duga, mengenal pasti objek seperti tangga, pokok palma, teksi dan seumpamanya dalam alat pengecaman imej. Cloudflare menyatakan bahawa CAPTCHA ubiquity adalah salah satu kekuatannya, kerana ia mempunyai asas penyelesaian dan tingkah laku yang stabil dan sentiasa dikemas kini untuk bersandar.

reCAPTCHA Google telah menawarkan “tidak kelihatan” mod dalam V2 sejak 2017 dan V3 yang “tidak akan mengganggu pengguna anda.” Kebanyakan pengguna Internet masih melihat bahagian grid pemilihan foto dan kotak pilihan anti-robot mereka yang saksama, mungkin disebabkan tapak dan pembangun yang tidak dinaik taraf kepada versi yang lebih baharu—atau, berkemungkinan, kelihatan “mencurigakan” terhadap algoritma yang tidak diketahui.

Cloudflare, pada asalnya rangkaian penghantaran kandungan yang telah berkembang menjadi keselamatan, pengehosan dan hampir setiap aspek pengkomputeran awan yang lainmemetik misinya untuk “membantu membina Internet yang lebih baik” sebagai sebabnya memberikan perkhidmatan pengesahan percuma. Syarikat itu, yang perkhidmatan proksi terbaliknya digunakan oleh sesuatu yang hampir 20 peratus daripada semua tapaktelah menjadi berita baru-baru ini untuk perbahasan panjangnya mengenai menjatuhkan laman benci Kiwi Farms dan membuat keputusan untuk tidak menarik diri dari Rusia selepas ia menyerang Ukraine.

We wish to give thanks to the author of this post for this incredible web content

Penggantian CAPTCHA Cloudflare tidak mempunyai laluan silang, kotak pilihan, Google


We have our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/