Pengulas membeli SSD mudah alih 16TB dengan harga $70, membuktikan ia adalah satu penipuan

Besarkan / Sesuatu yang tidak kelihatan di sini.

Amazon tidak akan menafikan bahawa ulasan penipuan pada platformnya adalah masalah. Dan walaupun bertahun-tahun laporan produk storan palsu, disenaraikan dengan ulasan palsu untuk menutup spesifikasi palsu dan tuntutan prestasi, penipuan terus datang.

Pada Isnin, Kajian Geek memperincikan pembeliannya tentang apa yang didakwa oleh penyenaraian Amazon sebagai SSD M.2 mudah alih 16TB dengan harga $70. Pemacu, seperti penyenaraian Amazon yang serupa, mempunyai berpuluh-puluh ulasan lima bintang. Namun, SSD murah itu ternyata hanya microSD 64GB dalam papan litar dengan penyambung USB-C.

Ini semua walaupun pemacu ditunjukkan sebagai storan 16TB pada Windows, yang disyaki oleh Review Geek adalah disebabkan oleh perisian tegar papan litar yang menipu.

Penyenaraian dan kotak tidak jujur ‚Äč‚Äčtentang sambungannya, mendakwa USB 3.0 Micro B ke USB 3.1 Type-C. Peranti ini benar-benar bergantung pada USB 2.0, Review Geek ditentukan selepas menguji produk dengan ChipGenius, aplikasi untuk memeriksa peranti USB. Memindahkan 1GB data dengan SSD kad microSD dilaporkan mengambil masa 20 minit dan bukannya satu minit yang dijangkakan.

Akhir sekali, dakwaan kotak tentang keserasian dengan TV pintar, Android, Windows 7 dan Windows 10 kekal dipersoalkan, dan sokongan untuk “| OS” nampaknya mustahil kerana itu bukan satu perkara.

Berita baiknya ialah Review Geek tidak menemui sebarang perisian hasad pada peranti.

Berita buruknya ialah ini hanyalah satu contoh daripada banyak yang telah dilaporkan sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan kekal tersebar di seluruh Amazon.

“SSD 16TB” murah berlimpah

Selepas membaca cerita Review Geek, saya mencari Amazon untuk “16TB SSD,” dan serta-merta ditemui dengan pilihan $70-$110 dengan nama jenama yang tidak diketahui, seperti Generic, SAJIULAS dan WIOTA, jenama pemacu Review Geek yang dibeli. Semuanya mempunyai sekurang-kurangnya 3.5 bintang, dan ada yang mempunyai ratusan ulasan.

Walau bagaimanapun, membaca beberapa ulasan ini membuatkan saya tertanya-tanya jika kami telah menggunakan SSD secara salah selama ini. Kajian semula pada salah satu penyenaraian SSD mudah alih yang sangat murah mengisytiharkan produk itu sebagai “lontaran yang sangat berwarna-warni, tetapi lebih nipis” daripada yang dijangkakan. Seorang lagi melaporkan bahawa pemanduan itu terbukti “sangat lembut dan sempurna” untuk anak mereka yang berusia 6 tahun. Satu ulasan menunjukkan SSD sebagai “potret cantik” yang kelihatan hebat di dapur, manakala ulasan lima bintang lain menunjukkan mikrofon dan kualiti video yang tinggi.

Saya juga melihat ulasan yang membayangkan salah satu sifat sebenar SSD mudah alih, menyatakan bahawa ia adalah pilihan “64GB mampu milik”, walaupun ulasan itu muncul di bawah SSD 16TB.

Seperti yang dinyatakan oleh Review Geek, penipu telah mengedit penyenaraian sedia ada (termasuk gambar, tajuk dan penerangan baharu) untuk produk sehingga mereka menjual item yang sama sekali berbeza. Dengan cara itu, penjual boleh mengekalkan ulasan yang tinggi dan menjadikan produk baharu kelihatan dinilai tinggi. Ini juga menerangkan cara storan mudah alih boleh mendapat lima bintang kerana hebat untuk dilihat semasa makan malam.

Sama ada anda memanggilnya ulasan penggabungansemak penggunaan semulaatau meninjau rampasania adalah amalan penipu yang telah digunakan untuk mengelirukan pembeli komponen PC selama bertahun-tahun dan satu Amazon masih belum menghapuskan.

Sejarah berulang

Malangnya, cerita tentang kad microSD asas yang menyamar sebagai SSD mudah alih berkelajuan tinggi dan berkapasiti tinggi semakin meningkat sejak kebelakangan ini. ZDNet dilaporkan membeli contoh $20 pada bulan Mei, dan TechRadar membincangkan isu itu pada bulan September, mencatatkan penyingkiran beberapa penyenaraian Amazon selepas artikelnya. Pada bulan Ogos, kami melaporkan tentang seorang penipu yang menjual a SSD mudah alih 30TB pada Walmart untuk $39.

Mengenai storan PC secara umum, terdapat tidak terkira banyaknya laporan daripada orang yang mendapat produk berbeza daripada apa yang diiklankan di Amazon. Dan ia bukan sahaja terhad kepada storan SSD. Orang ramai telah melaporkan pendua pengeposan untuk murah pemacu cakera keras dan USB pemacu kilat.

Kisah Review Geek ialah peringatan tentang betapa berhati-hatinya pembeli semasa membeli teknologi murah yang mencurigakan daripada tapak web. Walaupun terdapat laporan dan pengalihan keluar peranti storan palsu yang seterusnya, peranti itu terus muncul.

Menurut Review Geek, produk yang dibelinya hilang dan segera digantikan dengan penyenaraian lain sebelum Review Geek melaporkan penipuan itu kepada Amazon. Tidak jelas sama ada Amazon mengalih keluar siaran asal atau jika penjual melakukannya secara bebas sebelum ia boleh dihukum.

Seperti yang dikatakan oleh Review Geek, ia seperti permainan pukulan untuk Amazon. Proses semakan Amazon telah membawa kepada penelitian daripada pelanggan, media dan Pengawal selia persaingan UK, Pihak Berkuasa Persaingan dan Pasaran. Amazon telah beralih kepada mahkamah untuk syarikat tempur dan kumpulan Facebook bahawa ia didakwa menjual ulasan palsu. Amazon telah menyaman atas ulasan palsu sejak 2015. tetapi mereka masih berleluasa di tapak.

We would love to thank the writer of this write-up for this amazing content

Pengulas membeli SSD mudah alih 16TB dengan harga $70, membuktikan ia adalah satu penipuan


Check out our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/