Penterjemah Silent Hill 2 berkata memberi penghargaan untuk kerjanya “adalah perkara yang betul untuk dilakukan”

Penterjemah Silent Hill 2 Jeremy Blaustein meminta Konami mengkreditkan karyanya pada permainan asal Silent Hill 2 dalam pembuatan semula, dengan mengatakan “ini adalah hak untuk dilakukan”.

Blaustein mengatakan bahawa walaupun dia tidak “menjangkakan atau mendapatkan apa-apa pampasan kewangan”, “Saya sangat merasakan bahawa memberi saya penghargaan yang sesuai untuk peranan saya adalah perkara yang betul untuk dilakukan”.


Jom main Silent Hill 2 – Lewat ke Parti.

Tidak lama selepas pembuatan semula itu diumumkan awal minggu ini, Blaustein mengetweet semula pengumuman Konami, berkata: “Sejuk! Dan mereka akan, sekali lagi, menggunakan skrip Inggeris SH2 yang saya tulis/terjemahkan (oh, diarahkan juga) sepenuhnya oleh saya sendiri dan saya akan mendapat sifar pampasan untuknya dan tidak akan ada berpuluh-puluh ribu orang di Twitter yang marah bagi pihak saya. Mungkin saya perlu membuat video?” Ayat terakhir merujuk kepada pertikaian antara Konami dan artis suara Silent Hill 2 sekitar masa Silent Hill HD Collection dikeluarkan pada tahun 2012.

“Tugas saya pada asal adalah seperti berikut, tanpa mengira apa yang dikatakan oleh pengkreditan rasmi saya,” jelasnya dalam satu kenyataan lanjut kepada GamesRadar+.

“Saya menterjemah setiap perkataan permainan Silent Hill 2. Tidak ada penterjemah lain. Saya mengarahkan suara ke atas kerja. Semuanya. Saya mengatur uji bakat, memimpin mereka, dan merupakan salah seorang daripada kira-kira empat hingga lima orang yang membuat keputusan mengenai pelakon mana yang akan ditandingi. Suara saya dalam perkara itu secara amnya dipersetujui kerana tiada seorang pun kakitangan Jepun yang mampu menilai pelakon kerana kekurangan kebolehan bahasa Inggeris mereka. Saya mengarahkan persembahan dramatik dalam sesi tangkapan gerakan.”

“Saya bekerjasama dengan [Silent Hill] pasukan dan [Hiroyuki Owaku] khususnya hampir setiap hari semasa terjemahan,” tambah Blaustein. “Seperti yang anda tahu, tiada VO Jepun kerana ia kebanyakannya ditujukan untuk penonton Barat. Itu membuktikan kepentingan skrip yang saya tulis.”

Pada masa penulisan, Konami masih belum menjawab secara terbuka komen atau permintaan Blaustein untuk dikreditkan untuk peranannya.

Selepas kebocoran yang dirasakan selama-lamanya, Konami secara rasmi menghidupkan semula siri Silent Hill yang telah lama tidak aktif dengan aktiviti yang bergelora awal minggu ini, bermula dengan pembuatan semula karya seram Silent Hill 2yang sedang dibangunkan oleh Bloober Team untuk PC dan PS5 sebagai eksklusif konsol bermasa.

Bloober Team – studio di sebalik filem seperti The Medium, Layers of Fear dan Observer – telah dikhabarkan terlibat dalam kebangkitan semula Silent Hill sejak Jun tahun lalu, apabila ia mengumumkan perkongsian dengan Konami untuk mencipta permainan baru. Khabar angin bahawa projek itu akan menjadi pembuatan semula Silent Hill 2 mula bersatu berikutan a siri kebocoran awal tahun ini.

Komen Blaustein mengikuti ribut yang sama mengenai pampasan untuk lakonan suara. Selepas asal Pelakon suara Bayonetta, Hellena Taylor mengeluarkan beberapa siri video mendakwa dia hanya ditawarkan $4k untuk bekerja pada permainan ketiga, peminat menghidupkan Hale untuk menerima peranan itu. Dia telah sejak itu meminta kebaikantweeting “mari kita berbaik antara satu sama lain”, mendorong Platinum Games untuk memberi “sokongan penuh” secara terbuka kepada Hale.We wish to say thanks to the writer of this post for this amazing material

Penterjemah Silent Hill 2 berkata memberi penghargaan untuk kerjanya “adalah perkara yang betul untuk dilakukan”


You can find our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/