Perbandingan kamera buta: Galaxy S22 Ultra lwn iPhone 13 Pro, Pixel 6 Pro, OnePlus 10 Pro

Kamera telefon pintar unggul pada masa ini sangat bagus dan perbezaan antara telefon yang berbeza sangat kecil, sehingga semakin sukar untuk menentukan pemenang yang jelas.

Ini terpakai dengan kuat sepenuhnya pada telefon popular masa kini. Sudah tentu, kita bercakap tentang suspek biasa, tawaran teratas popular Apple, Samsung, Google dan OnePlus, yang biasanya antara telefon kamera terbaik di sekeliling, menggabungkan kamera serba boleh dengan ciri perisian yang menarik.

Tetapi yang mana satu melakukan kerja yang terbaik, atau dengan kata lain, yang mana satu mengambil undian teratas dalam hal kualiti imej? Kami telah mengambil beberapa gambar dengan Galaxy S22 Ultra, iPhone 13 Pro, Pixel 6 Pro dan OnePlus 10 Pro yang baharu, dan kini menjadi tugas anda untuk merungkai misteri dan mengetahui yang mana satu. Seperti yang biasa kami lakukan, kami telah memadamkan data EXIF ​​yang hadir, jadi cubaan menarik “licik” tidak akan berfungsi di sini.
Sudah tentu, kami mempunyai ulasan untuk setiap telefon secara langsung. Anda boleh menyemak kesemuanya di bawah:

Tanpa berlengah lagi, jom!

Adegan 1

Ini adalah adegan siang hari biasa yang diambil di taman permainan kanak-kanak tempatan. Imej itu diambil pada lewat petang, dan matahari yang menyinari gelongsor istana ini benar-benar membuatkan warnanya meletop, dan saya tidak dapat menahan merakam beberapa gambar.

Adegan 2

Inilah peluang untuk menguji keupayaan ultra lebar setiap telefon. Saya cuba menangkap sebanyak mungkin awan bersama-sama dengan slaid kanak-kanak yang lebih kecil ini, dan seperti yang anda lihat, beberapa telefon telah melakukan kerja yang lebih baik secara objektif pada masa itu.

Adegan 3

Walaupun perbezaan perkakasan keempat-empat telefon, perincian hampir sempurna dalam semua foto. Lihat sahaja betapa ‘tajamnya’ daun cemara itu, secara literal dan kiasan!

Adegan 4

Fotografi makro secara beransur-ansur menjadi satu aspek penting dalam telefon popular masa kini, kerana setiap satu lebih mampu merakam gambar dekat tumbuhan atau serangga yang mengagumkan. Sesetengah telefon dalam perbandingan ini menggunakan helah yang berbeza untuk mencapai fokus yang lebih baik pada jarak dekat. Sebagai contoh, kedua-dua iPhone dan Galaxy secara bijak beralih kepada kamera ultra lebar mereka kerana mereka memfokus pada jarak yang lebih dekat dengan kos latar belakang yang kurang bokeh dan tidak berkrim.

Adegan 5

Kini, menggunakan kanta telefoto khusus setiap telefon akan mendedahkan dengan cepat siapa dalam perbandingan kamera buta kami, terutamanya kepada mata yang lebih tajam. Itulah sebabnya saya telah menggunakan zum 3.5X pada semua telefon untuk menangkap imej sampel ini, kerana ia bukan asli pada mana-mana kanta telefoto: iPhone 13 Pro dan Galaxy S22 Ultra mempunyai kanta telefoto 3X, OnePlus menggunakan 3.3X satu, dan Pixel 6 Pro menggunakan kanta telefoto 4X. Satu kompromi yang terpaksa dibuat.

Adegan 6

Apabila cahaya padam, terutamanya dengan matahari terbenam yang melukis langit dalam warna yang paling indah, semua telefon mempunyai kebolehan untuk menangkap foto yang mengagumkan. Walaupun lampu tidak begitu rendah (semua gambar diambil sekitar jam 8:20 malam), saya memilih mod malam pada keempat-empat telefon untuk menangkap oomph tambahan itu.

Adegan 7

Satu lagi adegan senja tanpa mod malam didayakan. Sekali lagi, sesetengah telefon boleh dikatakan mempunyai satu pekerjaan yang lebih baik di sini, tetapi secara keseluruhan, hasil yang menggembirakan dalam semua senario.

We wish to say thanks to the author of this post for this outstanding web content

Perbandingan kamera buta: Galaxy S22 Ultra lwn iPhone 13 Pro, Pixel 6 Pro, OnePlus 10 Pro


Take a look at our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/