Percubaan kedua Google pada cermin mata komputer menterjemah perbualan dalam masa nyata

11 Mei (Reuters) – Fiksyen sains lebih sukar dilihat dalam percubaan kedua Google pada cermin mata dengan komputer terbina dalam.

Sedekad selepas kemunculan sulung Google Glass, sepasang spesifikasi yang kelihatan sci-fi yang merakam perkara yang dilihat oleh pemakai tetapi menimbulkan kebimbangan tentang privasi dan menerima markah rendah untuk reka bentuk, Alphabet Inc (GOOGL.O) unit pada hari Rabu mempratonton sepasang cermin mata yang kelihatan standard yang belum dinamakan yang memaparkan terjemahan perbualan dalam masa nyata dan tidak menunjukkan petunjuk kamera.

Sepasang cermin mata realiti tambahan baharu itu hanyalah salah satu daripada beberapa produk jangka panjang yang diperkenalkan oleh Google pada persidangan tahunan pembangun Google I/O yang bertujuan untuk merapatkan dunia sebenar dan alam semesta digital carian, Peta dan perkhidmatan lain syarikat menggunakan kemajuan terkini. dalam kecerdasan buatan.

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

“Apa yang kami usahakan ialah teknologi yang membolehkan kami memecahkan halangan bahasa, mengambil masa bertahun-tahun penyelidikan dalam Terjemahan Google dan membawanya kepada cermin mata,” kata Eddie Chung, pengarah pengurusan produk di Google, yang menggelar keupayaan itu sebagai “sari kata untuk dunia.”

Menjual lebih banyak perkakasan boleh membantu Google meningkatkan keuntungan dengan mengekalkan pengguna dalam rangkaian teknologinya, di mana ia tidak perlu membahagikan jualan iklan dengan pembuat peranti seperti Apple Inc (AAPL.O)dan Samsung Electronics CO (005930.KS)yang membantu mengedarkan perkhidmatannya.

Google turut mengusik tablet yang akan dilancarkan pada 2023 dan jam tangan pintar yang akan mula dijual lewat tahun ini, kerana ia memperkenalkan strategi untuk menawarkan sekumpulan produk yang setanding dengan Apple.

Tetapi perniagaan perkakasan Google kekal kecil, dengan bahagian pasaran globalnya dalam telefon pintar, contohnya, di bawah 1%, menurut penyelidik IDC. Pencabar yang dilancarkan baru-baru ini dalam carian bersama-sama dengan penyiasatan antitrust yang berterusan di seluruh dunia terhadap penguasaan Google dalam perisian mudah alih dan kawasan lain mengancam untuk mengehadkan keupayaan syarikat untuk memperoleh keuntungan dalam usaha niaga baharu.

Saham Alphabet jatuh 0.7% pada hari Rabu.

Pendedahan cermin mata baharu itu mencerminkan kewaspadaan syarikat yang semakin meningkat di tengah-tengah penelitian yang lebih mendalam terhadap Big Tech. Apabila Google Glass ditunjukkan di I/O pada tahun 2012, penerjun langit menggunakannya untuk menstrim secara langsung lompatan ke bangunan San Francisco, dengan syarikat itu mendapat pelepasan udara khas untuk aksi itu.

Kali ini, Google hanya menunjukkan video prototaipnya, yang memaparkan terjemahan untuk perbualan yang melibatkan Bahasa Inggeris, Mandarin, Sepanyol dan Bahasa Isyarat Amerika.

Ia tidak menyatakan tarikh keluaran atau segera mengesahkan bahawa peranti itu kekurangan kamera.

Berpisah dengan alat itu, Google sebelum ini menunjukkan ciri yang akhirnya membolehkan pengguna merakam video rak kedai dengan botol wain dan meminta apl carian melaksanakan fungsi seperti mengenal pasti pilihan secara automatik daripada kilang wain milik Black.

Begitu juga, pengguna akhir tahun ini akan dapat merakam foto produk dan mencari kedai berdekatan di mana ia tersedia.

Juga pada akhir tahun ini, Peta akan melancarkan paparan mendalam untuk beberapa bandar besar yang menggabungkan Street View dan imej udara “untuk mencipta model digital dunia yang kaya,” kata Google.

PERKAKASAN BARU

Tablet itu membalikkan keputusan Google tiga tahun lalu untuk meninggalkan pembuatannya sendiri selepas jualan yang teruk. Ia menghantar hanya 500,000 unit tersebut, menurut IDC.

Tablet baharu itu menyusuli peningkatan minat pengguna dan diumumkan awal untuk memaklumkan pembeli mempertimbangkan alternatif, Rick Osterloh, naib presiden kanan Google untuk peranti dan perkhidmatan, memberitahu pemberita.

Dia menambah bahawa Pixel Watch, yang tidak akan serasi dengan iPhone Apple, akan menarik pengguna berbeza daripada peranti daripada Fitbit Google, yang dikaitkan dengan kesihatan dan kecergasan dan telah diperoleh tahun lepas dengan harga $2.1 bilion.

Antara pengumuman lain, apl Google Wallet yang dilancarkan semula hampir akan menyimpan lesen pemandu di beberapa kawasan di Amerika Syarikat akhir tahun ini, mencerminkan ciri yang didedahkan oleh Apple untuk Arizona pada iPhonenya pada bulan Mac.

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

Pelaporan oleh Paresh Dave di Oakland, Calif. dan Yuvraj Malik di Bengaluru. Penyuntingan oleh Paul Simao, Matthew Lewis, Nick Zieminski dan Bernard Orr

Piawaian kami: Prinsip Amanah Thomson Reuters.

We wish to give thanks to the author of this write-up for this incredible material

Percubaan kedua Google pada cermin mata komputer menterjemah perbualan dalam masa nyata


Our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/