Percubaan NFT pertama Ubisoft ialah kebakaran tong sampah

Besarkan / Ini adalah otak anda tentang NFT. Kami mempunyai banyak soalan.

Imej Aurich Lawson / Getty

Percubaan pertama Ubisoft dengan token tidak boleh kulat (dipanggil “Digit Kuarza”) dalam Titik Putus Pengimbas Hantu sudah reda hanya empat bulan selepas ia bermula. Saga pendek berfungsi sebagai contoh utama masalah yang boleh timbul apabila syarikat hanya membuang “blockchain” ke dalam rancangannya tanpa berfikir tentang kenapa ia berbuat demikian.

Ubisoft diumumkan di Twitter pada hari Selasa bahawa syarikat itu telah mengeluarkan “kandungan terakhir kami” untuk Titik Putus Pengimbas Hantu selepas melancarkan 11 kemas kini sejak pelancaran permainan pada 2019. Walaupun Ubisoft mengatakan ia akan “terus mengekalkan pelayan kami” untuk Titik putus dan 2017 Ghost Recon Wildlands buat masa ini, Titik putuspangkalan pemain yang agak terhad bermakna sokongan berbilang pemain dalam talian mungkin tidak akan bertahan lebih lama. (Ubisoft akan menutup pelayan permainan untuk penembak battle royale Hyper Scape akhir bulan ini).

hidup laman web Ubisoft Quartzsyarikat itu mengesahkan bahawa “Digit terakhir untuk Titik Putus Pengimbas Hantu telah dikeluarkan pada 17/3/2022.”

“Terima kasih kepada semua Titik Putus Pengimbas Hantu pemain yang menuntut Digit pertama mereka! Anda memiliki sekeping permainan dan telah meninggalkan tanda anda [on] sejarahnya.” Tak kisahlah laman web Quartz mendakwa bahawa disenaraikan dalam “sejarah pemilik” untuk Digits NFT akan “membawakan kemasyhuran anda untuk tahun-tahun akan datang!”

Pada masa yang sama, Ubisoft berkata ini bukan penamat kepada rancangan NFTnya. “Nantikan lebih banyak kemas kini dengan ciri pada platform dan penurunan masa depan yang akan datang dengan permainan lain!”

“Di Ubisoft, kami terus belajar dengan mencuba perkara baharu dan menggalakkan sikap ini dalam pasukan kami,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan yang diberikan kepada Ars. “Menjadi yang pertama untuk mengambil kesempatan daripada trend dan teknologi yang muncul adalah lebih daripada teras kepada strategi Ubisoft; ia adalah sebahagian daripada DNA kami. Ubisoft Quartz mencerminkan cita-cita ini dan mewakili peluang yang luar biasa untuk belajar dengan komuniti kami tentang perkara yang boleh dibawa oleh desentralisasi kepada permainan. Sebagai Digit Titik Putus Ghost Recon yang terakhir dikeluarkan pada 17 Mac, kami kini akan berusaha untuk meneruskan penerokaan kami dengan menambah baik cadangan nilai platform dengan projek dan ciri baharu.”

Pasaran yang lembap

Selepas pelancaran besar-besaran Digit Kuarza pada bulan Disember, Ubisoft mengeluarkan empat lagi “penurunan” NFT untuk Breakpoint sejak tiga bulan lalu. Setiap satu ditawarkan dalam kuantiti terhad dan telah pada mulanya tersedia untuk percuma kepada pemain yang memenuhi keperluan tahap dalam permainan tertentu.

Pemain yang berjaya merebut Digits NFT percuma kemudiannya boleh menjual item dalam permainan “unik” pada dua pasaran NFT rakan kongsi tertentu: Objkt dan Rarible. Tetapi pasaran terpakai untuk item dalam permainan tidak begitu kukuh; dalam hampir 120 hari sejak Ubisoft mula-mula melancarkan Digits, analisis Ars menunjukkan hanya 96 jualan yang berjaya daripada beribu-ribu Digit yang dicetak oleh Ubisoft.

Penurunan pertama Digits NFT percuma Ubisoft kerana ia muncul sebelum pelancaran pada bulan Disember.
Besarkan / Penurunan pertama Digits NFT percuma Ubisoft kerana ia muncul sebelum pelancaran pada bulan Disember.

Menariknya, Objkt nampaknya telah menghentikan dagangan secara senyap-senyap pada semua Digit Ubisoft beberapa bulan lalu tanpa banyak notis dari dunia luar. Yang terakhir daripada 26 jumlah jualan Digit di Objkt—sepasang Seluar Dipertingkat Wolf yang dijual pada harga 10TZ (kemudian bersamaan dengan kira-kira $39)—telah direkodkan pada 5 Februari.

Tiada penyenaraian jualan semasa untuk Ubisoft Digits di Objkt. Dan apabila anda melihat penyenaraian untuk Digit di laman web Objkt, anda akan melihat mesej berbunyi, “Anda tidak boleh menukar Digit ini pada masa ini, sila lawati quartz.ubisoft.com untuk mendapatkan maklumat lanjut.” (Tiada maklumat tambahan yang berkaitan boleh ditemui di laman web tersebut.) Wakil Ubisoft dan Objkt belum menjawab permintaan untuk mengulas mengenai perkara itu.

Pada Rarible, walaupun, titisan perlahan Titik Putus Pengimbas Hantu Jualan digit masih berterusan sehingga kini. Baru-baru pagi Rabu, seseorang membeli senjata dalam permainan P320 dengan harga 19 XTZ (kira-kira $64). Kami berharap pemilik baharu menikmati pembelian sambil Titik putus pelayan masih aktif.We wish to say thanks to the writer of this write-up for this awesome material

Percubaan NFT pertama Ubisoft ialah kebakaran tong sampah


Explore our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/