Perkara yang diharapkan daripada Google I/O pada hari Rabu

Persidangan pembangun tahunan Google, Google I/O, dijadualkan berlangsung minggu ini, bermula dengan pembentangan pembukaan pada hari Rabu, 11 Mei, pada 1PM ET. Walaupun persidangan itu sendiri bertujuan untuk membantu pembangun memanfaatkan sepenuhnya alatan dan platform Google, ucaptama adalah relevan untuk khalayak yang lebih luas, dengan pengumuman perkakasan dan perisian untuk produk yang akan dikeluarkan dalam tempoh 12 bulan akan datang.

Tahun ini, kita boleh melihat beberapa pengumuman perkakasan semasa ucaptama. Terdapat khabar angin yang berterusan tentang peranti boleh pakai pertama gergasi carian itu, Pixel Watch, serta rakan sejawatan pertengahan untuk telefon pintar Pixel 6 tahun lepas. Ada kemungkinan kami juga dapat melihat sepasang fon telinga wayarles sebenar diumumkan. Dan mungkin juga beberapa kejutan juga.

Pengumuman perisian mungkin akan menumpukan pada sistem pengendalian utama Google seperti Android 13, versi utama seterusnya yang akan dikeluarkan pada akhir tahun ini. Penyampai Google juga boleh mengumumkan ciri baharu untuk platform lain seperti Wear OS atau Android TV. Rangkaian perkhidmatan syarikat yang semakin meningkat (fikir Peta Google atau alatan tempat kerja seperti Google Docs) juga berkemungkinan menerima beberapa peningkatan.

Berikut ialah senarai penuh tentang perkara yang kami jangkakan:

Prototaip Pixel Watch yang bocor antara Apple Watch 40mm (kiri) dan Samsung Galaxy Watch 46mm.
Foto: tagtech414 (Reddit)

Google akhirnya mungkin mengumumkan Pixel Watchnya

Khabar angin Google membuat jam pintarnya sendiri ada telah wujud selama-lamanya, tetapi 2022 akhirnya boleh menjadi tahun ia sebenarnya berlaku. telah ada spec bocor, kebocoran reka bentukdan pemfailan Pejabat Paten dan Tanda Dagangan AS mendedahkan nama Pixel Watch. Walau bagaimanapun, yang paling ketara ialah prototaip jelas jam tangan pintar itu ditemui terbiar di sebuah restoranmembawa kepada banjir foto disiarkan dalam talian.

Di antara semua kebocoran, kami mula mendapat idea yang bagus tentang bentuk Pixel Watch. Persoalan besar sekarang ialah sama ada semua pelaburan Google (yang termasuk membelanjakan berbilion-bilion untuk Fitbit) boleh mencipta sesuatu yang mampu memberikan cabaran sebenar kepada penguasaan Apple.

Perkara yang diharapkan daripada Google IO pada hari Rabu

Paparan tidak rasmi reka bentuk dijangka Pixel 6A.
Imej: Steve Hemmerstoffer / 91Mudah alih

Pixel 6A jajaran pertengahan baharu

Sejak tiga tahun lalu, Google telah membuat susulan setiap telefon pintar Pixel utamanya dengan versi yang lebih mampu milik dengan spesifikasi yang dikurangkan. Tahun ini, giliran Pixel 6, tetapi khabar angin mencadangkan Pixel 6A mungkin berbeza sedikit daripada telefon bimbit siri A sebelumnya.

Walaupun telefon seperti Pixel 4A dan 5A menggandingkan ciri kamera yang serupa dengan rakan sejawat utama mereka dengan pemproses yang kurang berkuasa, laporan mencadangkan Pixel 6A boleh mengubah pendekatan ini. A laporan daripada 9to5Google tahun lepas mencadangkan telefon baharu itu boleh menampilkan pemproses Tensor yang sama seperti Pixel 6 tetapi penderia kamera utama 12 megapiksel yang diturunkan taraf berbanding penderia 50 megapiksel Pixel 6.

Pengumuman di Google I/O akan datang sedikit lebih awal daripada pelancaran Ogos yang biasa kita lihat untuk telefon kelas pertengahan Google. Tetapi masa pemfailan FCC baru-baru ini mencadangkan pelancarannya mungkin tidak lama lagi.

Mungkin beberapa fon telinga wayarles pro

Khabar angin ini kurang pasti, tetapi a kebocoran terbaru dari Jon Prosser mencadangkan bahawa Google sedang bersedia untuk mengeluarkan set fon telinga wayarles sebenar baharu yang dipanggil Pixel Buds Pro. Tidak banyak yang diketahui tentang ciri dan spesifikasi berpotensi mereka, tetapi penggunaan perkataan “Pro” dalam nama set fon telinga biasanya digunakan untuk menunjukkan ia menyokong pembatalan hingar aktif — yang akan menjadi yang pertama daripada sepasang Google fon telinga wayarles sebenar.

Google pada masa ini hanya menjual sepasang fon telinga wayarles sebenar, iaitu Siri A Pixel Budsyang mana pada asalnya diumumkan sebagai rakan sejawat yang lebih berpatutan kepada Pixel Buds generasi kedua. Tetapi dengan Pixel Buds kini dihentikan, Google hanya menjual entri mampu milik dalam barisan. Menambah masukan berjenama Pro akan menjadi perubahan semula jadi.

Perkara yang diharapkan daripada Google IO pada hari Rabu

Mockup kebenaran pemberitahuan yang mungkin perlu diminta oleh apl Android 13.
Imej: Google

Pelbagai butiran tentang Android 13

Dari segi perisian, terdapat Android 13, versi utama sistem pengendalian mudah alih Google yang seterusnya. Ia secara teknikal sudah pun berlaku dikeluarkan dalam versi beta — menawarkan gambaran kecil tentang rancangan Google untuk kemas kini — tetapi sehingga I/O barulah kami mendapat gambaran penuh tentang visi keseluruhan Google untuk Android 13.

Setakat ini, nampaknya Android 13 bersedia untuk meneruskan banyak kerja yang dimulakan oleh Google dengan Android 12. Tema boleh disesuaikan tahun lepas (dijenamakan sebagai Material You) nampaknya akan berkembang kepada penutup lebih banyak elemen UI dalam sistem pengendaliandan Google meneruskan mengehadkan aspek sistem pengendalian Apl Android mempunyai akses secara lalai. Sebarang berita mengenai inisiatif baharu utama mungkin akan muncul semasa ucaptama Google.

Dan mungkin, hanya mungkin, beberapa berita boleh lipat

Android 13 bukan satu-satunya kemas kini utama yang Google telah datang ke OS mudah alihnya tahun ini. Ada juga Android 12L, versi baharu OS yang dioptimumkan untuk tablet dan peranti boleh lipat. Kami tahu ia akan dikeluarkan pada satu ketika pada tahun ini dan akan dihantar pada peranti daripada Samsung, Lenovo dan Microsoft. I/O adalah masa yang sesuai untuk gergasi carian menawarkan butiran yang lebih konkrit.

Selain perisian, Google telah lama dikhabarkan sedang berusaha satu atau dua peranti boleh lipat sendiri. Pada satu peringkat terdapat khabar angin bahawa ini akan berlaku pelancaran tahun lepas, tetapi, memandangkan kekurangan kebocoran baru-baru ini, rasanya tidak ada pengumuman yang akan berlaku. Telefon boleh lipat, bagaimanapun, masih merupakan produk khusus di luar China, walaupun Samsung kini berada dalam generasi ketiga peranti boleh lipatnya.

Tanda-tanda Nest Hub baharu?

Memandangkan baru setahun Google mengeluarkan yang terakhir Paparan pintar Nest Hub, nampaknya terlalu awal untuk mengharapkan susulan. Tetapi laporan daripada 9to5Google dari bulan Mac mendakwa kita boleh melihat satu yang memaparkan skrin boleh tanggal yang boleh digunakan sebagai tablet pada satu ketika tahun ini. Faktor bentuk kelihatan seperti ia sesuai sebagai pengawal rumah pintar dan juga akan menerangkan diperbaharui perhatian Google membayar kepada tablet.

Tetapi dengan tarikh pelancaran khabar angin yang samar-samar “2022,” tidak ada jaminan Google akan bersedia untuk mempamerkan peranti baharu minggu ini, dan itu pun jika ia wujud pada mulanya.

1652109589 409 Perkara yang diharapkan daripada Google IO pada hari Rabu

Paparan rupa antara muka Pixel Watch.
Gambar: Evan Blass / 91Mudah alih

Kemas kini tambahan untuk platform lain

Sudah tentu, Android bukan satu-satunya sistem pengendalian yang diuruskan oleh Google. Ia juga mempunyai Wear OS untuk jam tangan pintar, yang hampir pasti akan mendapat perhatian di atas pentas jika Google akhirnya mengumumkan Pixel Watch minggu ini. Walaupun tidak, pembentangan itu datang setahun selepas Google mengumumkan ia akan menggabungkan platformnya dengan Tizen Samsung. (Perisian yang terhasil terus muncul pada Galaxy Watch 4.) Dan nampaknya Google akan mempunyai lebih banyak perkara untuk ditambah tentang bagaimana pembangunan berjalan.

Terdapat juga perisian Android TV dan Google TVnya, yang direka untuk — anda sangka — TV. Dan kami tahu mereka mempunyai beberapa ciri baharu yang akan datang tahun ini kerana salah seorang pengurus produknya berkata sebanyak kembali pada bulan Januari. Sokongan untuk latihan kecergasan di rumah nampaknya adalah sesuatu yang diminati syarikat bersama-sama dengan menawarkan lebih banyak kawalan rumah pintar dan perkhidmatan persidangan video.

Jangkakan banyak kemas kini perisian dan perkhidmatan Google

Jauh daripada perkakasan dan pengumuman khusus platform, ucaptama Google I/O tidak akan lengkap tanpa gergasi carian mengumumkan kemas kini untuk segelintir apl dan perkhidmatannya. Tahun lepas, sebagai contoh, kita melihat a ciri folder terkunci diumumkan untuk Google Photos, kemas kini kepada Paparan realiti tambahan Peta Googledan yang baharu Inisiatif “kanvas pintar”. untuk perisian produktiviti pejabatnya yang direka untuk menjadikan pelbagai perkhidmatannya lebih saling berkaitan.

Memandangkan keluasan besar tawaran perisian Google, sukar untuk membuat ramalan khusus tentang yang mana antara mereka akan mendapat perhatian di pentas tahun ini. Tetapi saya rasa Google Workspace berkemungkinan besar akan ditampilkan. “Kanvas pintar” telah menghasilkan beberapa licin baru ciri-ciri untuk Dokumen Google, dan saya mengesyaki bahawa ini hanyalah permulaan rancangan Google untuk membaik pulih perisian pejabatnya untuk kerja jauh.

Dengan beberapa kejutan yang dilemparkan untuk ukuran yang baik

Jauh daripada pengumuman produk yang lebih tipikal, Google sentiasa mempunyai beberapa kejutan untuk I/O. Tahun lepas, ia mendedahkan satu eksperimen yang dipanggil Project Starline, secara berkesan gerai sembang video yang direka untuk mewujudkan tanggapan bahawa anda sedang duduk bertentangan dengan seseorang yang mungkin beratus batu jauhnya. Bersama-sama dengan projek AR / VR lain yang pernah kami dengar (seperti alat dengar realiti ditambah Project Iris), ia bukan produk sebenar lagi dan mungkin tidak sampai 2024 paling awal. Tetapi Google sering berminat untuk mempamerkan jenis projek R&D awal ini, dan tahun ini tidak mungkin menjadi pengecualian.We want to thank the writer of this post for this awesome content

Perkara yang diharapkan daripada Google I/O pada hari Rabu


Check out our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/