Perkara yang diharapkan di Google I/O 2022 | Engadget

Persidangan pembangun I/O Google akhirnya kembali sebagai (terhad) ucaptama secara peribadi untuk 2022, tetapi itu bukan cerita terbesar yang mungkin muncul daripada acara itu. Tahun ini, sebagai tambahan kepada kemas kini Android biasa, ia mungkin melibatkan beberapa pengenalan perkakasan syarikat yang paling penting dalam ingatan terkini — termasuk jam tangan pintar Pixel yang pertama. Inilah yang diharapkan apabila Sundar Pichai dan krew naik ke pentas.

Ia akan menjadi mudah untuk mengikuti, kami akan menambah. Google sedang menstrim persembahan secara langsung melalui saluran YouTubenya pada 11 Mei pada 1PM Eastern, termasuk dalam versi dengan tafsiran Bahasa Isyarat Amerika. Anda boleh mengharapkan liputan dan ulasan daripada Engadget semasa dan selepas ucaptama.

Pixel Watch dan Wear OS 3

Android Central

Bintang sebenar I/O mungkin telah pun hilang walaupun Google cuba menyembunyikannya. Khabar angin tentang jam tangan pintar Google rasmi ada diedarkan selama bertahun-tahun, tetapi syarikat itu kini kelihatan hampir memperkenalkan satu dalam bentuk Pixel Watch. Prototaip peranti itu nampaknya ditemui di sebuah restoran oleh an Android Central sumber, tetapi Google juga mempunyai difailkan untuk tanda dagangan Pixel Watch dalam beberapa minggu kebelakangan ini. Ia mungkin hanya soal bila jam tangan tiba, bukan “jika”.

Prototaip mungkin bercakap banyak tentang rancangan Google. Sesuai dengan khabar angin lalu, Pixel Watch nampaknya mempunyai sarung bulat yang anggun, mahkota berputar dan hampir tiada bezel. Anggap ia sebagai jawapan Android kepada reka bentuk elegan Apple Watch, hanya dengan skrin bulat. Sama seperti pesaingnya, jam tangan pintar akan menggunakan jalur proprietari tetapi mudah ditukar untuk membantu anda menyesuaikan rupa. Foto juga mencadangkan akan ada sekurang-kurangnya beberapa bentuk pemantauan kadar jantung, manakala yang sebelumnya kebocoran kod daripada 9to5Google membayangkan pemproses Exynos di dalamnya.

Walau bagaimanapun, bahagian tengah sebenar mungkin perisian. Pixel Watch dipercayai berfungsi sebagai pameran untuk Pakai OS 3, antara muka jam tangan pintar utama yang dibangunkan dengan bantuan daripada Samsung. Ia dijangka menyertakan navigasi yang lebih mudah, sokongan Tiles (baca: widget) untuk apl pihak ketiga, prestasi yang dipertingkatkan dan lebih banyak penyesuaian untuk pembuat jam. Penjejakan aktiviti Fitbit akan menjadi kunci kepada pengalaman, dan kod yang ditemui dalam emulator OS baharu membayangkan apl kecergasan mungkin disepadukan ke dalam beberapa muka jam. Walaupun Wear OS telah lama menyertakan beberapa fungsi mesra senaman, jam tangan pintar Pixel mungkin tidak memerlukan sebarang apl selepas pasaran untuk menyampaikan penjejakan yang benar-benar mantap.

Tiada jaminan Google akan memperkenalkan Pixel Watch secara sulung di I/O, dan butiran seperti harga masih menjadi misteri. Bagaimanapun, wartawan Jon Prosser, yang umumnya mempunyai rekod prestasi yang kukuh dengan kebocoran, telah mendakwa jam tangan itu boleh tiba pada 26 Mei, hanya beberapa minggu selepas I/O. Jika ya, kami menjangkakan Wear OS 3 akan dilancarkan jam tangan pihak ketiga yang serasi (seperti contoh terbaru dari Fossil, Mobvoi dan Samsung) pada minggu hadapan.

Pixel 6a

Google Pixel 6a bocor

OnLeaks/91Mobiles

Google tidak memperkenalkan telefon jarak pertengahan baharu yang bermakna sejak 2020-an Pixel 4a 5G (yang Pixel 5a hampir sama), jadi kami tertunggak untuk perkakasan baharu. Syukurlah, itu mungkin dalam perancangan. Rungutan telah berterusan selama berbulan-bulan a Pixel 6a yang akan membawa Piksel 6 estetik dan ciri utama kepada telefon bimbit yang lebih mampu milik.

Apabila Pixel bajet sebelumnya biasanya mengekalkan teknologi kamera model mewah semasa menggunakan pemproses yang lebih perlahan, Google mungkin mengubah strateginya dengan 6a. Telefon 6.2-inci dilaporkan akan menggunakan kelajuan yang sama Cip tensor seperti dalam Pixel 6, tetapi bergantung pada kamera belakang utama 12 megapiksel 5a dan bukannya unit 50MP Pixel 6 yang lebih maju.

Masih terdapat skrin OLED dengan (semoga bertambah baik) pembaca cap jari bawah paparan dan gelombang milimeter pantas 5G boleh tersedia dengan sekurang-kurangnya satu varian. Walau bagaimanapun, anda mungkin perlu mengucapkan selamat tinggal kepada bicu fon kepala pada telefon Google kos rendah.

Seperti Pixel Watch, terdapat petunjuk Google mungkin akan memperkenalkan Pixel 6a di I/O dan melancarkannya tidak lama kemudian. Pemfailan FCC untuk 6a muncul bulan lepas, mencadangkan syarikat itu mungkin menghantar telefon itu pada bulan Mei. Yang paling tidak diketahui pada peringkat ini ialah harga: Google menjual 5a pada harga $449, tetapi tidak jelas sama ada tindakan susulan akan sama berpatutan.

Android 13

Bukan rahsia lagi bahawa Google akan mendedahkan lebih lanjut mengenainya Android 13 pada I/O 2022. Syarikat telah menguji pratonton pembangun sistem pengendalian baharu sejak Februari, dan mengikut sejarah ia menggunakan I/O untuk berkongsi banyak ciri hadapi pengguna semakan Android masa hadapan buat kali pertama, seperti Android 12 Antara muka Bahan Anda. Semua tweak kecil yang memfokuskan pembangun yang anda lihat setakat ini berkemungkinan tidak akan mewakili semua yang anda akan dapat apabila OS akhirnya siap (mungkin lewat musim panas).

Tidak ada banyak petunjuk tentang perubahan yang lebih besar itu, tetapi Google setakat ini memfokuskan pada semakan antara muka kecil dan peningkatan teknologi di bawah hud. Android 13 beta sudah termasuk tema Material You yang diperluas, kotak main balik media yang dipertingkatkan, pembaca kod QR yang lebih pantas dan (sekurang-kurangnya untuk sesetengah pengguna) kawalan rumah pintar semasa peranti dikunci.

Di sebalik tabir, anda juga akan melihat lebih banyak kemudahan serta lebih menghormati privasi dan masa lapang anda. Android 13 akan memperkenalkan sokongan audio Bluetooth LE, dan Fast Pair harus terbina dalam untuk membantu anda menyediakan fon telinga dan aksesori lain dengan cepat. A bentuk audio spatial mungkin juga tersedia juga. Apl, sementara itu, tidak akan mempunyai terlalu banyak kebebasan. Perisian yang dibina untuk platform baharu perlu meminta kebenaran untuk akses dan pemberitahuan media. Malah pemilih foto Google kini lebih ketat. Anda sepatutnya melihat lebih sedikit apl yang melampaui sempadannya, apatah lagi mengomel anda dengan makluman dan promosi yang tidak diingini.

Ia sama sekali tidak menghairankan jika terdapat lebih banyak perubahan besar dalam kedai. Daripada semua bukti setakat ini, bagaimanapun, Android 13 lebih kepada lelaran Android 12 daripada pemikiran semula yang radikal. Dan tidak mengapa – Google kini mempunyai lebih banyak peluang untuk menggilap kodnya dan menangani aduan tentang baik pulih tahun lepas.

Kad liar: Pixel Buds Pro, tablet Nest Hub dan tablet boleh lipat

Google Pixel Buds A dan Pixel Buds

Billy Steele/Engadget

Walaupun terdapat hanya beberapa pelancaran perkakasan yang dijangka pada I/O tahun ini, kami tidak akan menolak beberapa penggoda di luar bidang kiri. Terbaru, Jon Prosser melayangkan kemungkinan Pixel Buds Pro fon telinga yang akan datang dalam pelbagai warna. Walaupun dia tidak memberikan butiran atau imej, lencana “Pro” mungkin membayangkan pembatalan hingar aktif dan ciri lain yang belum ditemui. Pixel Buds sedia ada. Walaupun mereka mungkin tidak muncul di I/O (jika pernah), mereka masuk akal memandangkan sokongan Android 13 untuk audio spatial dan muzik Bluetooth LE.

Kami juga tidak akan menolak sepenuhnya perkara yang sering dikhabarkan Pixel boleh dilipat. Google direka Android 12L dengan mengambil kira barang lipat dan tablet, dan “Pipit” yang bocor syarikat boleh menunjukkan perkara yang boleh dilakukan oleh perisian itu. Namun, jangan mengharapkan ia tiba di acara bulan ini. walaupun 9to5Google kod kamera digali membayangkan keluaran 2022, belum ada sebarang tanda nyata yang merujuk kepada penampilan I/O. Jika Pipit masih berada di landasan yang betul, ia mungkin tidak akan tiba sehingga lewat tahun ini.

Kami tidak akan menaruh harapan untuk khabar angin Nest Hub boleh tanggal di mana skrin boleh dialih keluar dan digunakan seperti tablet. Perbincangan pertama model Nest boleh tukar ini hanya muncul pada bulan Mac, dan Google sering menyimpan pengumuman Nestnya untuk musim gugur.

Sebaliknya, kejutan yang paling mungkin adalah kejutan yang paling kerap anda lihat di I/O. Anda mungkin melihat kemas kini Google Android TV (ditambah dengannya Google TV bahagian hadapan), dan mudah untuk melihat peningkatan yang datang kepada perkhidmatan seperti Peta dan Foto. produk berasaskan AI menggunakan Dupleks dan teknologi serupa boleh muncul di persidangan itu. Dan kemudian terdapat percubaan yang lebih berani – hanya sedikit yang menjangkakan Projek Starline Gerai sembang video AR, walaupun dalam keadaan wabak.

Semua produk yang disyorkan oleh Engadget dipilih oleh pasukan editorial kami, bebas daripada syarikat induk kami. Beberapa cerita kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan.



We wish to thank the writer of this post for this remarkable material

Perkara yang diharapkan di Google I/O 2022 | Engadget


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/