Perkara yang Dijangkakan Daripada Acara Apple 7 September: iPhone 14, Apple Watch Siri 8 dan Banyak Lagi

Acara tahunan Apple berpusatkan iPhone jatuh akan bermula pada hari Rabu, 7 September, dan tidak seperti tahun lepas, akan ada komponen secara peribadi dengan ahli media dijemput untuk menguji peranti baharu kami. Kami telah mendengar khabar angin tentang iPhone generasi akan datang selama beberapa bulan sekarang, jadi kami tahu selok-belok perkara yang diharapkan.

Panduan ini menyerlahkan semua yang kami jangkakan untuk melihat (dan beberapa kemungkinan yang lebih jauh) pada acara September berdasarkan khabar angin yang kami dengar setakat ini.

Perubahan terbesar kepada iPhone 14 adalah penyingkiran mini iPhone 5.4-inciyang sedang dihentikan kerana jualan kurang memberangsangkan. The iPhone 13 mini akan menjadi yang terakhir iPhone pada saiz 5.4-inci, tetapi masih terdapat empat iPhone yang akan datang tahun ini.

Apple menggantikan ‌iPhone‌ 5.4 inci dengan model 6.7 inci yang lebih besar, jadi kami boleh menjangkakan untuk melihat iPhone 14 6.1 inci, 6.7 inci “‌iPhone 14‌ Plus” atau “‌iPhone 14‌ Max”, 6.1 inci iPhone 14 Pro, dan ‌iPhone 14 Pro‌ Max 6.7 inci. Untuk kebanyakan kitaran khabar angin, ‌iPhone‌ 6.7-inci standard dalam kerja-kerja diandaikan dipanggil ‌iPhone 14‌ Max selepas skim penamaan Pro Max, tetapi khabar angin kini mencadangkan bahawa ia sebaliknya boleh menjadi dipanggil iPhone 14 Plus.

Selain daripada saiz baharu, model ‌iPhone 14‌ standard akan kelihatan hampir sama dengan model ‌iPhone 13‌, dengan kebanyakan perubahan dikhaskan untuk model Pro yang lebih mahal. Tidak akan ada perubahan reka bentuk dan ID Wajah takuk akan kekal, begitu juga model ‌iPhone 14‌ tidak dijangka menggunakan teknologi ProMotion.

takuk id muka iphone 13
Malah, khabar angin mencadangkan ‌iPhone 14‌ dan 14 Max tidak akan mendapat cip siri A yang dikemas kini, dan akan terus menggunakan A15 yang ada dalam model ‌iPhone 13‌. Model ‌iPhone 14‌ lebih kepada penyegaran ‌iPhone‌ 13S, tetapi terdapat beberapa ciri baharu yang akan datang.

Model ‌iPhone 14‌ mendapat kamera Ultra Wide yang dinaik taraf yang datang kepada model ‌iPhone 13‌ tahun lepas, dan mereka juga akan mempunyai kamera menghadap hadapan yang dinaik taraf dengan apertur f/1.9 yang lebih luas dan keupayaan autofokus.

Kami menjangkakan 6GB RAM, meningkat daripada 4GB, dan semua model ‌iPhone 14‌ dikhabarkan akan menampilkan modem Snapdragon X65 10 Gigabit 5G yang dikemas kini daripada Qualcomm. Modem X65 membolehkan beberapa ciri sambungan satelit, jadi terdapat khabar angin bahawa Apple akan melaksanakan ciri kecemasan berasaskan satelit yang akan membolehkan pengguna menghantar teks dalam situasi kecemasan dan melaporkan kecemasan utama di kawasan yang tiada liputan selular.

Ciri iPhone 14 Dummies 1
Sokongan WiFi 6E akan datang, dan dikhabarkan akan menjadi warna ungu baharu yang akan menyertai hitam, putih, merah dan biru. Harga dijangka kekal sama, bermula pada $799.

Walaupun perubahan kecil akan datang pada model ‌iPhone 14‌ standard, barisan Pro mendapat kemas kini yang lebih ketara. Saiz 6.1 dan 6.7 inci tidak berubah, tetapi Apple dikhabarkan akan menyingkirkan takuk itu.

Ciri Barisan iPhone 14 Pro Ungu
Daripada takuk, Apple melaksanakan potongan berbentuk pil dan potongan tebuk lubang, yang kedua-duanya akan menempatkan kamera menghadap hadapan dan sistem TrueDepth yang diperlukan untuk ‌Face ID‌. Walaupun ini adalah dua potongan yang berbeza, Apple merancang untuk menggabungkannya menjadi satu takuk berbentuk pil panjang menggunakan perisian.

Ruang antara dua potongan akan digelapkan apabila ‌iPhone‌ sedang digunakan, menjadikan potongan tidak dapat dibezakan antara satu sama lain. Dengan reka bentuk ini, ia akan kelihatan seperti satu keratan dan bukannya dua keratan bersaiz berbeza, yang akan menjadikan rupa yang lebih diperkemas.

Ciri Pil Tunggal Depan iPhone 14 Pro
Khabar angin mencadangkan bahawa Apple akan menggunakan ruang antara potongan untuk mikrofon dan lampu penunjuk kameratetapi kawasan di antara potongan sebaliknya akan menjadi hitam dan akan muncul sebagai potongan tunggal.

Model ‌iPhone 14 Pro‌ dikhabarkan akan menyertakan paparan ProMotion 1Hz hingga 120Hz, yang akan membolehkan fungsi Paparan Sentiasa Hidup yang ditunggu-tunggu yang dijangka berfungsi sama seperti paparan sentiasa hidup Apple Watch.

Kamera menghadap hadapan akan menampilkan apertur f/1.9 yang lebih luas dan keupayaan autofokus yang sama seperti ‌iPhone 14‌ biasa. Akan ada bonjolan kamera yang lebih besar dan lebih menonjol untuk menampung lensa Lebar 48 megapiksel baharu dengan sensor 21 peratus lebih besar yang menyokong imej resolusi lebih tinggi dan rakaman video 8K, menandakan salah satu kemas kini kamera terbesar yang pernah kami lihat pada ‌iPhone‌ garisan dalam tahun.

iphone 14 dummy 4
Kanta telefoto akan dinaik taraf daripada kanta 6 elemen kepada kanta 7 elemen, dan kami juga boleh melihat penambahbaikan pada kamera Ultra Wide. 6GB RAM dijangka, sama seperti yang iPhone 13 Pro model, dan kami mengharapkan modem Snapdragon X65 10 Gigabit 5G yang lebih pantas, WiFi 6E dan ruang storan sehingga 2TB. Warna ungu baharu boleh menyertai pilihan grafit, emas dan perak.

warna dummy iphone 14 pro
Dengan begitu banyak peningkatan, model ‌iPhone 14 Pro‌ boleh mempunyai harga permulaan yang lebih tinggi, dengan Apple mungkin meningkatkan harga kira-kira $100. Jika itu berlaku, ‌iPhone 14 Pro‌ akan bermula pada $1,099 dan ‌iPhone 14 Pro‌ Max akan bermula pada $1,199, tetapi tiada butiran khusus mengenai harga diketahui pada masa ini.

The Siri Apple Watch 8 dijangka kelihatan seperti Siri Apple Watch 7, tanpa perubahan reka bentuk yang ketara. Apple akan terus menawarkan pilihan saiz 41 dan 45mm, dan cip S8 di dalamnya dijangka menawarkan prestasi yang sama seperti S7.

Apple Watch Siri 8 Ciri Yang Kami Tahu 2
Apa yang kami mungkin dapat ialah ciri pengesan suhu baharu yang dapat mengesan perubahan dalam suhu badan. Sebagai permulaan, ia akan digunakan untuk perancangan kesuburan, tetapi versi masa depan Apple Watch boleh memberi amaran kepada anda jika anda mempunyai suhu badan yang lebih tinggi daripada biasa.

Mengukur suhu badan daripada kulit tidak setepat mendapatkan bacaan suhu badan teras jadi ‌Apple Watch Series 8‌ mungkin tidak memberikan nombor suhu tertentu, sebaliknya hanya memantau perubahan dari semasa ke semasa.

Pengesanan kemalangan kereta mungkin masuk ke dalam ‌Apple Watch Series 8‌, dengan ciri yang mencerminkan pengesanan jatuh. Accelerometer akan mengesan lonjakan daya graviti dan kemudian akan memberi amaran kepada perkhidmatan kecemasan jika perlu.

Mungkin ada kemas kini kepada penjejakan aktiviti, walaupun secara khusus kami tidak tahu, dan Apple sedang mengusahakan mod kuasa rendah yang dikemas kini. Mod kuasa rendah yang dikemas kini akan membolehkan lebih banyak fungsi berfungsi semasa hayat bateri dipelihara, bukannya hanya mengehadkan semua ciri.

Apple Watch Pro

Di samping model ‌Apple Watch Series 8‌, Apple merancang untuk melancarkan model yang lebih tinggi “Apple Watch Pro,” walaupun ia mungkin menggunakan nama yang berbeza. Versi “pro” Apple Watch akan mempunyai reka bentuk yang dikemas kini Bloomberg‘s Mark Gurman telah menggambarkan sebagai “evolusi bentuk segi empat tepat semasa.”

jam epal merah jambu
Ia akan lebih besar daripada 45mm ‌Apple Watch Series 7‌ semasa, dan akan menampilkan paparan yang berukuran dua inci secara menyerong, naik daripada saiz skrin pepenjuru 1.9-inci Apple Watch 45mm. Paparan akan mempunyai resolusi 410 x 502, dan kawasan paparan tambahan boleh digunakan untuk menunjukkan metrik kecergasan tambahan pada satu skrin.

‌Apple Watch Pro‌ bukan sahaja versi Apple Watch yang lebih tinggi, ia juga lebih lasak dan ditujukan kepada mereka yang memerlukan lebih perlindungan untuk sukan lasak dan aktiviti intensif lain. Ia akan diperbuat daripada aloi titanium yang lebih tahan terhadap penyalahgunaan, dan ia akan mempunyai paparan kalis pecah.

Oleh kerana ‌Apple Watch Pro‌ dijangka lebih besar daripada model Siri 8, ia akan memuatkan bateri yang lebih besar dan dengan itu boleh menyokong hayat bateri yang lebih lama untuk masa senaman yang lebih lama. Dengan mod kuasa rendah, ia boleh bertahan lebih daripada satu hari sebelum perlu dicas semula.

Selain daripada reka bentuk baharu dan badan yang lebih besar, ‌Apple Watch Pro‌ dijangka menyertakan semua ciri yang sama seperti Siri 8. Ia akan menjadi lebih mahal, mungkin berharga dalam lingkungan $900 hingga $1000.

Apple Watch SE

Versi baharu yang berpatutan Apple Watch SE sedang dalam usaha dan dijangka akan debut bersama ‌Apple Watch Series 8‌, tetapi tidak ada maklumat tentang ciri baharu yang mungkin disertakan. Kita mungkin boleh mengharapkan pemproses yang lebih pantas dan paparan sentiasa hidup, ciri yang pada asalnya diperkenalkan dengan Siri 6.

Kemungkinan Lain

Terdapat AirPod dan iPad baharu dalam usaha, tetapi tidak jelas sama ada Apple akan memperkenalkan peranti ini pada acara September atau menyimpannya untuk acara kedua yang berpotensi berlaku pada bulan Oktober.

AirPods Pro 2

The AirPods Pro belum dikemas kini sejak pelancaran 2019 mereka, tetapi versi baharu sedang dalam usaha untuk 2022. Khabar angin awal mencadangkan bahawa Apple mungkin menggunakan reka bentuk yang lebih kecil dan tanpa batang, tetapi maklumat terkini telah menunjukkan reka bentuk yang serupa dengan reka bentuk semasa dengan hujung telinga silikon dan batang.

airpods pro hijau
Sarung pengecas dikhabarkan mempunyai lubang pembesar suara supaya ia dapat memainkan bunyi apabila AirPods hilang, dan itu akan seiring dengan peningkatan Cari Saya integrasi. The AirPods 3 akustik akan membawa bunyi yang lebih baik, dan akan ada cip H1 yang dikemas kini dengan keupayaan pembatalan hingar penyesuaian diri.

Penganalisis Apple Ming-Chi Kuo telah berkata ‌AirPods Pro‌ akan menampilkan sokongan untuk audio Apple Lossless (ALAC). Tiada AirPods mempunyai sokongan audio Lossless kerana AirPods berfungsi melalui Bluetooth, jadi untuk AirPods memainkan fail audio Lossless yang berkualiti tinggi, Apple memerlukan penyelesaian bukan Bluetooth.

Apple dikhabarkan akan beralih kepada USB-C merentas barisan produknya, tetapi ‌AirPods Pro‌ tahun ini dijangka akan terus menampilkan port Lightning.

iPad Generasi ke-10

Apple sedang membangunkan kos rendah baharu iPadyang boleh mempunyai reka bentuk yang dikemas kini yang membawanya lebih selaras dengan iPad mini 6. Khabar angin dan paparan yang bocor mencadangkan tablet akan mempunyai tepi rata dan bucu bulat, walaupun ia akan terus mempunyai Touch ID Butang rumah dan bezel yang lebih tebal daripada iPad lain.

Render iPad Generasi Ke-10

Ia akan termasuk paparan 10.5 inci, port USB-C, cip A14 yang lebih pantas, kamera belakang kanta tunggal, sambungan 5G dan kamera menghadap ke hadapan, tetapi tiada bicu fon kepala. Harga dijangka kekal berpatutan.

iPad Pro

11 dan 12.9 inci iPad Pro model dijangka melihat penyegaran tahun ini, dan kemas kini utama akan menjadi lebih pantas M2 cip. Cip ‌M2‌ pertama kali digunakan dalam MacBook Air dan MacBook Pro 13-inci, dan ia akan membawa peningkatan kelajuan dan kecekapan ke atas M1 dalam model ‌iPad Pro‌ semasa.

Logo iPad Pro Big Ol
Terdapat khabar angin bahawa ‌iPad Pro‌ 11 inci mungkin mendapat paparan LED mini, tetapi ia tidak kelihatan seperti itu akan berlaku kerana isu kos dan kekangan bekalan.

‌iPad Pro‌ dikhabarkan akan menampilkan versi MagSafe pengecasan tanpa wayar sama seperti ‌iPhone‌, mungkin melalui logo Apple kaca yang lebih besar yang boleh memudahkan ciri pengecasan. Pengecasan wayarles terbalik juga ada kemungkinan, jadi ‌iPad‌ boleh digunakan untuk mengecas peranti lain juga.

Khabar angin yang baru Pensel Epal telah muncul di sana sini, tetapi nampaknya kita tidak akan mendapat ‌Apple Pensil‌ yang diperbaharui tahun ini kerana tidak ada maklumat baharu mengenai bahagian itu untuk sekian lama.

Cara Menonton

Acara ‌iPhone 14‌ akan berlangsung pada hari Rabu, 7 September jam 10:00 pagi Waktu Pasifik. Apple akan menyiarkan secara langsung acara tersebut di laman webnya dan di YouTube.

Bagi mereka yang tidak dapat menonton, MacRumors akan mempunyai liputan langsung acara itu di MacRumors.com dan melalui Akaun Twitter MacRumorsLive.We want to give thanks to the author of this short article for this awesome web content

Perkara yang Dijangkakan Daripada Acara Apple 7 September: iPhone 14, Apple Watch Siri 8 dan Banyak Lagi


You can find our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/