Permainan Dijana AI Mula Muncul Di Steam (Dan Ia Tidak Berjalan Dengan Baik)

Permainan yang dijana AI di Valve's Steam ini sebahagiannya dibangunkan dengan bantuan alatan seperti Midjourney.

Tangkapan skrin: Permainan Pena Comel

Ia pasti berlaku. Karya seni yang dihasilkan oleh AI muncul dalam pertandingan, walaupun terdapat banyak kontroversi, dan mereka mungkin sudah membanjiri suapan media sosial anda dalam beberapa cara atau bentuk. Janji besar di sebalik keupayaan untuk menjana imej terperinci dengan hanya beberapa gesaan dan klik, selepas semua, adalah apa yang dipanggil pendemokrasian penciptaan. Dan pada Steam, PC gamplatform paling popular, halangan untuk menjual permainan sudah agak rendah.

Masuk Gadis Ini Tidak Wujud, permainan Steam baru-baru ini dengan permainan teka-teki mudah yang bagaimanapun memberi isyarat perubahan besar yang akan melanda industri permainan tidak lama lagi. Pembangun mendakwa bahawa segala-galanya, dari seni kepada cerita kepada muzik telah dihasilkan oleh AI dalam beberapa jenis. Jika anda tidak pernah mendengarnya, itu tidak menghairankan, kerana permainan pada masa ini hanya mempunyai satu ulasan di Steam, dan ia bukanlah yang positif. Tetapi cerita di sebalik permainan ini ingin tahu, dan menunjukkan ketegangan yang lebih besar yang hanya akan menjadi lebih jelas dalam ruang.

Gadis Ini Tidak Wujud adalah produk pasangan suami isteri, salah seorang daripada mereka bercakap Kotaku melalui Discord untuk cerita ini. “mrspotatoes,” sambil memanggil dirinya sendiri di aplikasi sembang, menyatakan bahawa masuk, suaminya bimbang orang akan “membencinya” dan “mengabaikan ia sebagai bukan ‘seni sebenar,'” malah mungkin “menganggapnya sebagai usaha yang rendah” pada tahap yang sama seperti “sebalik aset”. Walau bagaimanapun, dia lebih optimistik untuk masuk, berharap orang ramai ingin tahu melihat “pameran teknologi moden” dan pemain tidak mahu “terlepas kereta api AI” yang melanda wacana dalam talian yang lebih besar sekarang.

Baca Lagi: AI Mencipta ‘Seni’ Adalah Mimpi ngeri Etika Dan Hak Cipta

Membuat permainan dengan aset yang dijana AI datang dengan cabaran uniknya sendiri, seperti yang dia katakan. Tidak perlu membuat seni dari bawah bermakna perkara bergerak lebih cepat, tetapi sejak itu Gadis Ini Tidak Wujud adalah permainan temu janji, ia memerlukan pelbagai watak menarik dan gigih untuk pemain bercinta. Setiap orang mempunyai cerita, suara dan imejan mereka sendiri. Menggunakan AI penjanaan imej popular yang dipanggil Midjourney, banyak percubaan dan ralat untuk menerima gesaan yang berkesan, dan lebih banyak percubaan dan ralat untuk mendapatkan hasil yang serupa dalam pelbagai lelaran.

“This is something with which the AI struggles,” the developer recounted, “how to generate images of the same person, yet in different poses / settings? I had to rerun a lot of the commands and try many times until I got out of it a set of pictures which would be the ‘same person.’”

After all was said and done, the pair sent the game to around 250 YouTubers, she claims. Almost nobody bit. It’s been the couple’s worst-selling by far, she says, despite having their back catalog containing NSFW games that Steam hides if the user isn’t logged in. And it seems that the unusual way they created the game’s assets was a major repellant for some people.

“One [YouTuber] melakukan strim langsung tetapi semasa siaran langsung itu, orang membencinya…bukan permainan, tetapi bahagian AI,” jelasnya. “Mereka menulis dalam bahan sembang seperti: ‘Saya rasa AI akan mengambil kerja kami / getaran omong kosong dari permainan.'”

Permainan Pena Comel

Sambutan itu mengecewakan, katanya, terutamanya kerana di mata mereka permainan itu “revolusioner.” Namun, berdasarkan perbualan kami, respons itu nampaknya tidak menghalang pasangan yang sedang membangun permainan daripada meneroka teknologi dengan lebih lanjut. mrspotatoes berkata ia akan dimainkan dalam permainan seksi mereka yang seterusnya entah bagaimana, tetapi AI hanya akan membantu dalam beberapa aspek pembangunan. Mungkin butiran yang kurang penting, katanya, seperti UI atau latar belakang.

“Jika saya akan melakukan keseluruhan permainan AI sekali lagi,” dia berfikir, “Saya mungkin akan cuba memberitahu orang ramai hanya selepas mereka menamatkan permainan dan melihat apa reaksinya, seperti yang saya fikirkan dengan Gadis inimungkin orang ramai mempunyai prasangka di hadapan.”

We would like to say thanks to the writer of this article for this amazing material

Permainan Dijana AI Mula Muncul Di Steam (Dan Ia Tidak Berjalan Dengan Baik)


Take a look at our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/