Permainan Kontra Terbaik Pada Sistem Nintendo

Imej: Nintendo Life

Kontra adalah salah satu daripada segelintir francais yang telah menjadi sinonim sepenuhnya dengan permainan; sesungguhnya, kemungkinan besar jika anda belum melakukannya dimainkan sebarang permainan Contra, maka anda akan mempunyai sekurang-kurangnya didengari daripada mereka. Raksasa tembak-menembak Konami mungkin telah kehilangan banyak kilauannya dalam beberapa tahun kebelakangan ini (setanding dengan kursus dengan Konami hari ini, nampaknya, kecuali beberapa koleksi retro yang sangat baik), tetapi lelaran awalnya telah menjadi ikonik dalam mereka hak sendiri.

Dari asal Kontra pada tahun 1988 sehingga ke Kontra: Rogue Corps pada tahun 2019, siri ini jarang tersasar daripada formulanya yang agak mudah — dijalankan melalui sekumpulan tahap linear dan menembak sekumpulan orang jahat — tetapi ini boleh dikatakan cabutan terbesarnya. Pada zaman di mana permainan menjadi lebih kompleks berbanding sebelum ini, Contra ialah peringatan yang hebat bahawa anda tidak memerlukan banyak ciri untuk membuat permainan retak.

Jadi, sama seperti tinjauan pendapat peringkat pembaca kami yang lain, kami meminta anda orang yang baik untuk menilai permainan Contra kegemaran anda pada platform Nintendo daripada senarai di bawah.

Jika anda terlepas fasa mengundi, maka jangan risau! Senarai di bawah dikemas kini secara automatik dalam masa nyata mengikut ‘Penilaian Pengguna’ setiap permainan pada pangkalan data permainan Nintendo Life. Ini bermakna boleh mempengaruhi perintah sekarangjika anda mahu, dengan mengklik pada bintang di sebelah setiap permainan dan memberikannya skor kami sendiri.

Jadi lengkapkan diri anda dengan Spread Shot dan mari lihat permainan Contra terbaik pada sistem Nintendo!

Catatan. Ya, kami telah menyertakan Koleksi Ulang Tahun demi kesempurnaan – jika anda tidak berminat untuk memasukkan koleksi dalam kedudukan kami, anggap saja koleksi itu tidak ada; selebihnya senarai masih akan berada dalam susunan yang sama!

Kontra: Rogue Corps (Tukar)

Kontra: Rogue Corps (Tukar)

Penerbit: Konami / pemaju: Konami

Tarikh Keluaran: 24hb Sep 2019 (USA) / 26hb Sep 2019 (UK/EU)

Kembalinya Contra yang berprofil tinggi ke platform moden mendapat lebih banyak rengekan daripada dentuman. Kontra: Rogue Corps menukar aksi tembak-menembak tatal sisi untuk permainan twinstick atas-bawah; masalahnya adalah ia tidak begitu menyeronokkan untuk bermain. Mekanik penangkapan terlalu tidak tepat dan tekstur berlumpur serta peleraian rendah menjadikan pengalaman buruk pada Suis. Terdapat beberapa idea yang bagus di sini, tetapi Rogue Corps jauh dari kelahiran semula Contra yang kami harapkan.

Contra Advance: The Alien Wars EX (GBA)

Contra Advance: The Alien Wars EX (GBA)

Penerbit: Konami / pemaju: Konami

Tarikh Keluaran: 3hb Nov 2002 (USA) / 21hb Feb 2003 (UK/EU)

Contra Advance: The Alien Wars EX sudah tentu kelihatan seperti idea yang kemas dalam teori; salah satu penembak terhebat sepanjang masa pada peranti mudah alih? kemas! Walau bagaimanapun, dalam amalan, Contra Advance memperkenalkan beberapa kompromi kepada pengalaman yang menjadikannya kurang ideal: sprite penghalang; membasuh visual; kualiti audio diturunkan. Semuanya bertambah, menjadikan yang satu ini cadangan yang sukar apabila versi SNES Alien Wars begitu mudah didapati.

Arked Arkib Kontra (Tukar eShop)

Arked Arkib Kontra (Tukar eShop)

Penerbit: HAMSTER / pemaju: Konami

Tarikh Keluaran: 3hb Sep 2020 (USA)

Sebahagian daripada barisan ‘Arkib Arked’ di Switch, Kontra adalah tajuk arked yang asli melalui dan melalui, ketuat ‘n’ semua. Ketulenan dan kesederhanaannya mungkin merupakan ciri terbaiknya pada zaman ini, tetapi tajuk Contra berikutnya boleh dikatakan telah mengatasinya dari segi kualiti dan kebolehmain semula. Namun, ia patut dilihat pada Switch, walaupun kami mungkin mengesyorkan tawaran yang lebih bulat yang tersedia dalam Koleksi Contra Anniversary.

Kontra: The Alien Wars (GB)

Kontra: The Alien Wars (GB)

Penerbit: Konami / pemaju: Faktor 5

Tarikh Keluaran: Okt 1994 (USA) / 1995 (UK/EU)

Versi Game Boy daripada SNES asal, ini dibangunkan oleh Factor 5, studio di belakang Super Turrican permainan di Super Nintendo dan Star Wars: Skuadron Penyangak siri. Tahap dan struktur keseluruhan telah diubah dan sistem kata laluan telah ditambah tetapi ia masih berjaya menyampaikan permainan Contra yang boleh diservis pada sistem dengan kuasa pemprosesan pembakar roti moden.

Operasi C (GB)

Operasi C (GB)

Penerbit: Konami / pemaju: Konami

Tarikh Keluaran: 5hb Feb 1991 (USA) / 21hb Mei 1992 (UK/EU)

Ini tidak dinafikan a Kontra permainan (atau Probotector jika anda seorang Eropah yang menyukai robot) lebih layak mendapat gelarannya daripada, katakan, entri PlayStation tertentu. Ia menyentuh kebanyakan aspek yang membuat kemasukan yang baik: permainan yang mencabar, kawalan ketat, musuh yang pelbagai, senjata pembunuh, lagu macho, bos besar. Untuk tajuk dua tahun dalam jangka hayat mudah alih yang hebat, ia mencapai jumlah yang mengagumkan dalam mengecilkan keperluan siri konsol/arked yang digemari. Malangnya, pemain terpaksa pergi gung-ho solo, yang mengecewakan peminat berbilang pemain dan membunuh sebahagian daripada umur panjangnya, tetapi ia adalah luar biasa betapa baiknya permainan ini bertahan pada Game Boy yang rendah hati dan peminat permainan NES akan menjadi bodoh untuk lulus. ini.

Kontra: Hard Corps (MD)

Kontra: Hard Corps (MD)

Penerbit: Konami / pemaju: Konami

Tarikh Keluaran: 8 Ogos 1994 (USA) / Nov 1994 (UK/EU)

Tersedia sebagai sebahagian daripada Pek Pengembangan NSO – maka dengan itu secara teknikal tersedia untuk dimainkan pada konsol Nintendo di luar Koleksi Contra AnniversaryKontra: Hard Corps mewakili debut konsol SEGA bagi siri ini dan mewakili sedikit suasana spin-off dari segi tetapan dan watak. Walaupun mungkin tidak mudah untuk dihargai bagi mereka yang pernah menemui ini hanya dalam Koleksi Ulang Tahun Kontra, ia membuat beberapa perubahan ketara dalam skema kawalan dan mekanik permainan daripada pendahulunya.

Entri yang sangat baik, ia pastinya menonjol sebagai inspirasi untuk beberapa permainan larian dan senjata api ‘neo-retro’ moden juga.

We would love to say thanks to the author of this article for this amazing material

Permainan Kontra Terbaik Pada Sistem Nintendo


Take a look at our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/