Permainan Papan Gulung dan Tulis Terbaik (2022) – IGN

Halangan terbesar untuk menaiki keseronokan permainan selalunya mendapatkan kumpulan untuk mempelajari permainan baharu di tempat pertama. Oleh yang demikian, permainan yang berasaskan klasik yang dipakai dengan baik selalunya mendapat laluan yang lebih lancar ke meja — dan lebih-lebih lagi jika kedua-dua klasik dan terbitan pantas dipelajari dan dimainkan. Yahtzee klasik abadi telah diabaikan dalam hal ini selama bertahun-tahun, tetapi kini ia menghasilkan keseluruhan genre tajuk yang lebih strategik dan menarik yang dikenali sebagai permainan “gulung dan tulis”. Melempar dadu, berharap untuk yang terbaik dan apabila mereka mendarat, gunakan keputusan untuk membina corak mata pada lembaran markah anda.

Versi moden telah menambahkan formula ini sehingga maksimum dan mempunyai helaian yang terdiri daripada membina peta, menjejak bola pin di sekeliling meja, hingga meniru pertarungan seni mempertahankan diri yang pantas. Dengan pelbagai tema dan kedalaman untuk dipilih, dan kebanyakannya murah, mudah dipelajari dan bermain dengan baik sebagai permainan papan solo, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk menyertai senarai dan kegilaan menulis.

Pandai Cubed

Fesyen untuk menggulung dan menulis bermula dengan permainan Jerman yang dipanggil Ganz Schön Clever, yang diterjemahkan sebagai That’s Pretty Clever. Ia mempunyai lembaran markah seperti Yahtzee di mana anda menyilang kombinasi dadu yang berbeza untuk mengumpulkan mata tetapi mempunyai dua inovasi pintar. Pertama, dadu telah diwarnakan, menambah dimensi baharu pada pemarkahan. Kedua, anda boleh melempar semula dadu tiga kali seperti dalam Yahtzee tetapi anda kemudian memilih dadu untuk menjaringkan gol dan pada pusingan kedua dan ketiga anda, anda kehilangan sebarang dadu bernilai lebih rendah daripada kolam, menambah strategi pada pilihan. Ia adalah pukulan hebat dan menghasilkan dua sekuel, Doppelt So Clever (Twice as Clever) yang lebih kompleks dan pilihan kami, Clever Hoch Drei (Clever Times Three atau Clever Cubed), yang mendail kembali peraturan di atas sambil menambah beberapa konsep baharu yang menyeronokkan untuk mencabar pemain.

Super Skill Pinball: Ramp It Up

Super Skill Pinball: Ramp It Up

Kebanyakan permainan guling dan tulis tidak banyak membantu dalam mencipta tema, tetapi Super Skill Pinball mereplikasi meja pinball dengan tidak lebih daripada pen dan beberapa dadu. Anda memilih salah satu daripada empat jadual yang dibekalkan untuk dimainkan, masukkan di bahagian atas, dan kemudian jatuh ke bawah dengan memilih untuk memukul pelbagai bampar dan sasaran bergantung pada roll anda. Ini adalah perjanjian yang sama apabila ia jatuh ke sirip tetapi penyepaknya ialah anda tidak boleh menggunakan semula kotak dua kali, jadi bola anda akhirnya akan kehabisan sasaran dan jatuh. Terpulang kepada anda untuk menggunakan kombo khusus dan peraturan permainan khas meja anda untuk memaksimumkan skor anda, menghasilkan teka-teki yang menarik dan mendebarkan dalam ukuran yang sama. Terdapat beberapa set yang disediakan termasuk a Star Trekbertemakantetapi Ramp It Up adalah pilihan ramai dan juga termasuk meja koperasi.

Selamat datang ke

Selamat Datang Ke... Rumah Sempurna Anda

Welcome To bukanlah permainan gulung dan tulis semata-mata: ia tergolong dalam genre yang berkait rapat dipanggil sebalik dan tulis, yang menggantikan dadu dengan kad. Ini memberi anda lebih banyak pilihan untuk digunakan. Di sini, mereka ditekan ke dalam perkhidmatan perancangan bandar apabila anda memilih pasangan nombor rumah dan kad kesan bangunan untuk mencipta tiga jalan pinggir bandar. Ini adalah soalan yang rumit kerana anda perlu mendapatkan rumah dalam susunan nombor sambil mengimbangi skor anda merentas pelbagai bonus seperti kolam renang, taman dan perlumbaan untuk menjadi yang pertama memenuhi pelan bandar yang memerlukan susun atur khusus. Ia sangat memuaskan apabila anda melakukannya dan terdapat banyak strategi yang mengejutkan, tetapi pemain yang mahukan lebih banyak lagi boleh memilih sepupu fiksyen sains yang lebih kompleks. Selamat Datang Ke Bulan.

Dakwat Kereta Api: Edisi Biru Pedalam

Dakwat Kereta Api

Daripada mengisi helaian skor, Dakwat Kereta Api meminta anda melukis rangkaian pengangkutan pada grid, berdasarkan trek dan persimpangan yang dilemparkan oleh dadu tersuainya. Anda diberi ganjaran dengan memautkan sebanyak mungkin jalan keluar ke rangkaian yang sama yang dengan cepat menjadi tugas yang sukar apabila anda mengimbangi keperluan untuk meminimumkan jalan buntu dengan keinginan untuk membiarkan perkara itu terbuka dengan harapan dapat memautkannya kemudian. Menggabungkan permainan risiko berbanding ganjaran dengan pemikiran spatial menjadikan gulungan dan penulisan ini agak luar biasa, tetapi ada pelbagai edisi untuk menambah kepelbagaian. Deep Blue, yang membolehkan anda menambahkan sungai dan tasik pada peta anda bersama-sama dengan laluan feri yang berpotensi, adalah pilihan ramai tetapi anda boleh pergi ke gunung berapi dengan Merah Membarahutan di Hijau yang subur atau padang pasir di Kuning Bersinar.

Stesen Seterusnya: London

Stesen Seterusnya: London

Satu lagi permainan berasaskan kereta api tetapi kali ini flip dan menulis, Next Station: London menawarkan sentuhan novel menjadikan warna pensel sebagai bahagian penting permainan. Setiap warna terikat pada stesen permulaan pada peta pemain, di mana anda mula melukis rangkaian anda berdasarkan simbol stesen kad yang dilukis. Anda boleh memanjangkan ke mana-mana arah dan juga bercabang barisan anda semasa anda cuba menyeberangi seberapa banyak daerah yang mungkin, mengambil tempat pelancongan, menyertai laluan lain dan menyeberangi sungai dalam perjalanan. Tetapi berhati-hati kerana anda tidak boleh melintasi garisan kecuali sebagai stesen, yang bermaksud bahawa pusingan pertama yang luas dan mendapat markah tinggi mungkin menjadi kotak dalam pengembangan anda untuk barisan kemudian. Kemudian semua pemain bertukar-tukar pensel dan mulakan semula. Ia adalah konsep mudah yang mendedahkan nuansa mengejutkan berbanding permainan berulang, memberikannya kelebihan tambahan yang membingungkan sambil menghasilkan peta pelbagai warna yang menyeronokkan.

Pulau Dinosaur: Rawr N Write

Pulau Dinosaur: Rawr 'n Write

Sebahagian daripada daya tarikan permainan gulung dan tulis ialah kepantasan dan kesederhanaan mereka, tetapi Rawr N Write adalah yang pertama daripada baka baharu dalam genre yang menggunakan konsep itu sebagai batu loncatan kepada lebih kompleks dan mendalam. Gulungan dadu memberikan pemain pilihan sumber seperti wang dan DNA yang mereka perlukan untuk membina taman tema dinosaur gaya Jurassic World mereka sendiri. Anda perlu melakar taman anda dengan tarikan dan konsesi berdiri di atas grid mini, sambil membawa masuk kakitangan, bangunan khas dan menjaga keselamatan. Kemudian, pada penghujung setiap satu daripada tiga pusingan, anda menjalankan laluan pelancongan sebenar melalui kemudahan anda untuk mendapatkan mata sambil berharap tiada siapa yang akan dimakan. Dengan begitu banyak aspek yang berbeza untuk dijulang, merancang taman anda adalah cabaran yang kaya dan membakar otak sambil menjalankan lawatan menghidupkan nombor dengan sepakan tematik. Baca ulasan Pulau Dinosaur: Rawr ‘n Write kami untuk butiran lanjut.

kartografer

Kartografer: A Roll Player Tale

Permainan dalam genre ini selalunya dimainkan dengan baik dengan kumpulan besar kerana terdapat guling atau flip tengah dan semua orang cuba menggunakan keputusan itu dengan sebaiknya. Ini bermakna kekurangan interaksi pemain, yang dicabar oleh Kartografer. Ini adalah flip dan tulis di mana ideanya adalah untuk menggunakan kad untuk memetakan rupa bumi kerajaan fantasi, cuba memenuhi beberapa cabaran pemarkahan berubah-ubah. Perubahan yang menyeronokkan ialah selalunya terdapat kad raksasa, pada ketika itu anda menyerahkan peta anda kepada jiran anda dan mereka perlu memikirkan tempat yang paling menjengkelkan untuk melukis ikon raksasa negatif di kerajaan anda. Ini bukan sahaja menjadikan Kartografer berasa lebih peribadi, tetapi peta yang anda tinggalkan pada akhirnya mempunyai rasa membina dunia yang menarik tentang mereka, menimbulkan beberapa tema. Sambungan, Kartografer: Wiramenambah lebih banyak raksasa dinamik dan kad wira baharu untuk ditunggangi dan menyelamatkan kerajaan anda daripada kemusnahan mereka.

Pukulan Panjang: Permainan Dadu

Pukulan Panjang: Permainan Dadu

Permainan lumba kuda Long Shot bagus, tetapi derivasi ini menjadi roll dan write telah membuktikan pukulan hebat dengan pemain. Luar biasa untuk genre ini, terdapat papan sebenar untuk trek yang mengelilingi kuda berlumba, berdasarkan lemparan dadu, tetapi sesetengah kuda lebih cenderung untuk bergerak daripada yang lain. Tugas anda adalah untuk menonton perlumbaan yang berlangsung dan bertaruh dengan bijak pada kemungkinan apabila prosiding berakhir. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakan wang tunai anda untuk membeli kuda untuk mengakses kuasa istimewa dan bonus yang besar jika ia menang, serta mengambil pelbagai pilihan untuk bermain-main dengan peluang yang memihak kepada kuda pilihan anda. Memandangkan semua orang bebas untuk bertaruh pada mana-mana kuda, ini mewujudkan rangkaian pergantungan yang menarik antara pemain semasa perlumbaan berlangsung, kerana kuda yang anda sandarkan mungkin membayar lebih baik untuk lawan anda. Dengan interaksi, keterujaan dan dos tema yang banyak, Long Shot: The Dice Game memenuhi kawasan yang tidak boleh digulung dan ditulis oleh orang lain.

Dendam: Berguling dan Berjuang

Dendam: Roll at Fight

Kebanyakan permainan dalam genre ini sesuai dengan corak tertentu, agak tenang, mempunyai benih rawak untuk menawarkan semua pemain pilihan, yang mereka tandakan pada helaian mereka. Dalam usaha mencipta semula rentak sibuk filem seni mempertahankan diri, Vengeance: Roll and Fight mengubah jangkaan ini. Ini adalah permainan masa nyata yang menghebohkan di mana pemain menjana tindakan untuk giliran mereka dengan cuba merebut gabungan dadu dan membaling lebih pantas daripada pemain lain. Setelah kumpulan dadu kosong, anda boleh menggunakan tindakan anda untuk melukis laluan melalui gudang yang penuh dengan penjahat, bergerak, bergaduh dan merompak jalan anda ke pertarungan dengan bos. Dengan aksara yang berubah-ubah, masing-masing dengan senarai kebolehan dan item yang unik, serta banyak peta untuk diuruskan, masa main yang pantas dan kepelbagaian bermakna anda boleh terus berguling dan bertarung berulang kali sehingga masa yang singkat.

Tiga Beradik

Tiga Beradik

Permainan guling dan tulis adalah perkara biasa untuk memberi ganjaran kepada pemain yang mencapai gabungan guling atau markah tertentu, tetapi Three Sisters mengambil konsep ini secara melampau. Helaian skor anda di sini ialah taman tempat anda menanam pelbagai tanaman dan bunga serta membeli pelbagai alatan berdasarkan hasil gulung dadu yang menjadikan rondel tindakan tersedia. Walau bagaimanapun, apabila anda menyelesaikan tindakan tertentu ganjaran selalunya merupakan tindakan bonus yang kemudiannya anda boleh gunakan untuk mendapatkan tindakan bonus lain dan seterusnya. Sememangnya, rantaian tindakan menjadi sangat sengit sehingga lembaran skor mempunyai ruang khas untuk merekod dan mengeluarkan bonus anda apabila anda terakru dan menggunakannya semasa giliran. Menggunakan sepenuhnya rantaian ini memerlukan perancangan yang lebih strategik daripada kebanyakan permainan dalam tawaran genre ini, menjadikan ini satu taktikal. Lihat ulasan permainan papan Three Sisters kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Armada: Permainan Dadu

Armada: Permainan Dadu

Ini adalah satu lagi permainan kombo-tastic yang cuba menjerat pemain lebih banyak dengan pelbagai pilihan yang saling berkaitan. Sebagai pemilik armada nelayan, anda perlu membuat keputusan sama ada akan menggunakan dadu untuk membeli lesen bagi jenis makanan laut yang digambarkan atau melancarkan bot untuk menangkapnya. Semakin jauh anda menuruni setiap pokok, semakin besar ganjarannya. Bot kemudian akan kembali ke pelabuhan di mana anda boleh menjual hasil tangkapan anda dan membina bangunan yang menawarkan faedah tambahan sepanjang 10 pusingan permainan. Ini semua tentang menggunakan dadu sebagai benih rawak dan mengusahakan set terbaik faedah yang saling berkaitan yang boleh anda perolehi daripada setiap pokok pilihan yang berpotensi. Cepat, menyeronokkan dan dengan set tematik ibu olok-olok dadu, Fleet: The Dice Game adalah jauh lebih kurang berbahaya dan jauh lebih kurang berbau berbanding memancing di laut lepas.

Raja-raja Gangga: The Dice Charmers

Raja-raja Gangga: The Dice Charmers

Pemain yang berminat di kalangan anda mungkin menyedari bahawa banyak permainan roll dan write adalah transformasi yang dilucutkan kepada tambang yang lebih besar dan lebih kompleks yang selalunya mengatasi permainan asal. Begitu juga dengan Rajas of the Ganges: The Dice Charmers yang membungkus semula pengalaman memerintah wilayah di India abad ke-16 ke dalam kotak yang lebih pantas dan mudah diakses. Anda menggunakan simbol yang digulung pada dadu berwarna pastelnya untuk mencipta barangan dan jalan, belayar ke Sungai Gangga atau meminta bantuan daripada subjek yang berpengaruh. Kotak dan peta tanda ini pada lembaran markah anda, yang bersilang di pelbagai titik untuk mendapatkan bonus tambahan, membawa elemen spatial yang menarik untuk membina kerajaan anda. Permainan ini juga dilengkapi dengan gajah kadbod 3D.

Untuk lebih banyak idea, pastikan anda menyemak senarai permainan papan terbaik kami sepanjang masa.

We would like to say thanks to the author of this post for this amazing content

Permainan Papan Gulung dan Tulis Terbaik (2022) – IGN


You can view our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/